به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، مهندس پارسایی معاون فن آوری و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال ضمن عرض مقدم به نمایندگان کشورهای عضو اکو گفت: امروزه وجود مراکز علمی و تحقیقاتی در سطح ملی و بین المللی در زمینه بررسی مباحث جمعیتی در حوزه های کیفیت تولید آمار وقایع حیاتی و همچنین تحلیل ها، مطالعات و پروژه های هدفمند در ارتباط با ابعاد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی آن در جامعه موید این است که موضوع تحولات جمعیتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی افزود: لذا کمتر پدیده اجتماعی را می توان یافت که با جمعیت و مباحث مرتبط با آن سر و کار نداشته و در واقع، اطلاع و آگاهی مستمر از آمارهای جمعیتی با کیفیت بالا و پوشش کامل می تواند دولت ها را در عرصه های گوناگون یاری داده و رصد دقیق تحولات جمعیتی و ترسیم چشم انداز آینده آن را در هماهنگی با تمامی بخش های مرتبط و تاثیرگذار کاملا ضروری است.
پارسایی بیان داشت: شناخت تحولات و دگرگونی های جمعیتی و اتخاذ سیاست های اجرایی متناسب با این تحولات، به عنوان پیش نیاز دستیابی به پیشرفت و توسعه پایدار است به نحوی که جمعیت و ساختار آن به عنوان منشا اصلی رشد اقتصادی و توسعه ملی قلمداد گردیده استو بدون در اختیار داشتن اطلاعات دقیق و به هنگام از حجم، ساختار، برنامه ریزی و حرکت صحیح به سوی چشم اندازهای پیش بینی شده عملا غیرممکن خواهد بود.
وی اظهار داشت: در جمهوری اسلامی ایران نیز دستگاه های اجرایی نظیر سازمان ثبت احوال کشور، مرکز آمار ایران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مسئولیت تولید آمار و اطلاعات جمعیت و ویژگی های آن در حوزه های مختلف اعم از ترکیب سنی و جنسی جمعیت، وضعیت معیشتی و اقتصادی خانوارها، سطح تحصیلات افراد و جامعه، وضعیت ازدواج و شکل گیری خانواده، مهاجرت های داخلی و بین المللی و غیره بر عهده دارند.
** جمعیت اکو هم اکنون 450 میلیون نفر است
معاون دبیر کل اکو گفت: سازمان اکو یک سازمان بین دوولی است که در سال 1992 این سازمان از 3 به 10 کشور تقلیل یافت و هم اکنون جمعیت آن 450 میلیون نفر است.
طهماسی گفت: اولین نشست در اکتبر 2011 برگزار شد و آمار مربوط به جمعیت یکی از مهمترین علوم در حوزه فعالیت های انسانی است و در سال 2013 دومین کارگاه خود را در ترکیه برگزار می کنیم تا در این کارگاه ها به نتایج خوبی برسیم.
** کارگاه اطلاعات جمعیتی اقدامی برای مشترک نمودن اطلاعات کشورهای عضو اکو
استاد دانشگاه تهران و دانشگاه ملی استرالیا گفت: ما در این کارگاه اطلاعات دقیقی و شناسایی مردم را در اختیار قرار داده که یکی از اقدامات مربوط به نیروی کار و مهاجرت و نرخ جمعیتی و بارداری های ناخواسته است.
پروفسور محمدعباس شوازی در جمع خبرنگاران گفت: شورای کمیته انجمن جمعیت آسیا تصمیم گرفته است یک گروه اطلاعاتی درست کند تا با سازمان های مختلف اطلاعات و همکاری های لازم را به دست آورند و امروزه سازمان ثبت احوال این کارگاه را فراهم کرده است.
وی افزود: همچنین آماری در خصوص محیط زیست، مرگ و میر، تولد با وجود تنوع های گسترده ای که وجود دارد و این منطقه پایگاهی برای توسعه فرهنگی پایدار است.
وی تصریح کرد: این کارگاه فرصتی است تا بتوانیم منابع خود را مبادله و مصرف کنیم./ف