براساس آخرين آمار گمرک واردات خودروهاي کره اي و ژاپني همچنان در صدر جدول واردات خودرو است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، عباس معمارنژاد رئيس کل گمرک در جمع خبرنگاران گفت: همچنان براساس آمار موجود امسال در 6 ماهه اول سال جاري حدود 23 هزار دستگاه خودرو وارد کشور شده که اولويت اصلي واردات خودرو در دست اولويت اصلي واردات خودرو براساس آمار موجود در گمرک همچنان در دست شرکت هاي کره اي و ژاپني است.

وي تصريح کرد: در مورد بحث واردات خودروهاي چيني بايد اين موضوع را در نظر داشته باشيم که آمار واردات خودرو از چين بسيار ناچيز است.

رئيس کل گمرک با تاييد اين نکته که خودروهاي گران قيمت مانند پورشه وارد کشور شده است گفت: آمار دقيقي در اين رابطه فعلا من ندارم که چه ميزان خودرو پورشه وارد کشور شده است اما تاييد مي کنم که اين خودرو از مقاصد گمرکي کشور وارد شده است.

وي در خصوص الکترونيکي کردن گمرکات کشور گفت: موضوع بحث راه اندازي سامانه الکترونيکي در گمرکات کشور از يک سال پيش به طور آزمايشي در 10 گمرک کشور به مرحله اجرا گذاشته شد که برنامه ما گسترش سامانه الکترونيکي در ساير گمرکات کشور است.

وي در خصوص تعيين نرخ سود بازرگاني براي کالاهاي وارداتي گفت: تا به حال اين موضوع براساس نرخ ارز مرجع بانک مرکزي انجام شده که در پي افزايش نرخ ارز نامه نگاري هايي مربوط به اينکه آيا نرخ ارز براي تعيين نرخ سود بازرگاني که بايد گمرک از کالاهاي وارداتي دريافت کند تغيير کند يا نه با بانک مرکزي انجام شده که ما هنوز منتظر جواب بانک مرکزي هستيم.

وي تصريح کرد:‌ اگر بانک مرکزي اعلام کند که نرخ ارز مرجع افزايش پيدا مي کند ما هم براساس اعلام نهايي بانک مرکزي نرخ سود بازرگاني را تغيير و به واردکنندگان اعلام مي کنيم.

وي در پاسخ به اين سوال خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران که آيا اين موضوع شامل واردات کالاهاي اولويت 1 و 2 مي شود يا خير؟ اظهار داشت: اين موضوع با توجه به اينکه اولويت هاي 1 و 2 نرخ ارز مورد نياز آنها براساس نرخ ارز مرجع بانک مرکزي است شامل آنها نمي شود و فقط مربوط به گروه هاي کالايي 3 تا 8 است.

ضمن آنکه در مورد گروه هاي کالايي 3 تا 8 که ارز مبادله اي دريافت مي کنند نرخ سود بازرگاني که بايد از طرف گمرک از آنها دريافت شود براساس نرخ مبادله اي است که هنوز دستورالعملي در اين رابطه از سوي بانک مرکزي به گمرک ابلاغ نشده است./عب
برچسب ها: واردات ، خودرو ، صادرات ، کره ، ژاپن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار