مسموميت‌هاي حاد كه علايم آن‌ها زود نمايان مي‌شود چندان مشكلي ايجاد نمي‌كنند و بزرگترين مشكل در حوزه مسموميت‌هاي مزمن است كه در جامعه رو به افزايش هستند.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران ، كارشناس مواد غذايي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز با تاكيد بر اين كه علايم مسموميت‌‌هاي مزمن دير نمايان مي‌شود و مشكلات زيادي ايجاد مي‌كنند، اظهار كرد: اين مسموميت‌ها علايم خاصي ندارند و تا سال‌ها اثري از خود نشان نمي‌دهند و بعدها ممكن است موجب سرطان شوند.
 
اعظم شمشيري گفت: مهم‌ترين مسموميت‌هاي غذايي ناشي از استافيلوكوك‌ها و غذاهاي ناقل آنها هستند،البته غذاهاي پخته‌شده‌اي كه مدتي در دماي محيط يا يخچال نگه‌داري شده و بدون گرم كردن استفاده مي‌شوند نيز مسموميت زيادي ايجاد مي‌كنند.
 
وي افزود: باكتري‌ها در دماي يخچال نيز قابليت رشد دارند و غذايي كه دوباره مصرف مي‌شود بايد تا دماي 74 درجه سانتي‌گراد گرم شود و در غير اين صورت ممكن است مسموميت ايجاد كند. اين گونه مسموميت‌ها خود محدوده شونده هستند و پس از 24 ساعت بهبود مي‌يابند و گاه خود فرد نيز متوجه مسموميت نمي‌شود.
 
 شمشيري تصريح كرد: همچنين اگر فردي كه در تهيه شيريني‌هاي تر دست دارد ناقل اين باكتري باشد به راحتي مي‌تواند موجب انتقال باكتري شود.
 
 اين كارشناس تغذيه بيان كرد: فلزات سنگين از جمله سرب و كادميم، برخي افزودني‌هاي شيميايي غيرمجاز و داروهايي كه درون گوشت‌ها استفاده مي‌شود، از موادي هستند كه مسموميت‌هاي مزمن ايجاد مي‌كنند.
 
وي با بيان اين كه برخي مسموميت‌ها اجتناب‌ناپذير است، گفت: سرب به وضوح در هوا، خاك و محيط اطراف وجود دارد و بسياري از خاك‌ها نيز حاوي كاميم هستند./ع
برچسب ها: سرطان ، غذا ، مسمومیت ، محدوده
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار