به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، روزنامه اينديپندنت در سر مقاله امروز خود به اعتراضات مردمي در عربستان پرداخته و اذعان ميکند که خيزش شيعيان اين کشور در نهايت ميتواند منجر به انقلابي آرام و مخفيانه در کشور نفتخيز سعودي منجر شود.
قتل جوان 26 ساله، سرآغاز خيزش
اين روزنامه مقاله خود را با اشاره به مرگ خالد الباد، جوان 26 ساله و دو نوجوان ديگر توسط پليس عربستان آغاز ميکند. خالد الباد در يک تظاهرات مسالمتآميز هدف گلوله پليس قرار گرفت و دو نوجوان ديگر نيز در حالي توسط نيروهاي امنيتي آل سعود کشته شدند که در مقابل منزل خود نشسته بودند.
از نظر پليس، خالد الباد تهديدي مسلم بوده و قصد داشته است تا به ماموران شليک کند، اما به گفته ديدهبانهاي حقوق بشر، او تنها يک معترض صلحطلب بوده است که دولت عربستان صدايش را به خاطر تقاضاي اجراي عدالت براي شيعيان مظلوم اين کشور خاموش کرد.
شيعيان شهروندان درجه دوم در عربستان
به عقيده کوينسالوين Kevin Sulvin، کارشناس اينديپندنت، قتل الباد و دو نوجوان ديگر نشانه خيزش مردمي و آشوبهاي اجتماعي در کشور عربستان است. شيعيان عربستان که 10 درصد از جمعيت 28 ميليوني عربستان را تشکيل ميدهند، همواره مورد ظلم واقع شده و با آنها به عنوان شهروندان درجه دوم رفتار ميشود.
سالوين در ادامه گزارش خود به تعداد کشتهشدگان در درگيريهاي سال گذشته عربستان که 14 غير نظامي و دو نيروي پليس است، اشاره کرده و مينويسد: گرچه اين تعداد مانند ديگر کشورهاي عربي که در آنها انقلاب به وقوع پيوسته نيست، اما نشانههايي از يک انقلاب مخفي را ميتوان به چشم ديد.
اقليت شيعه و نگراني بزرگ خاندان سعودي
به گفته اين روزنامه شيعيان از حقوق اساسي خود مانند، حق برابر شغل، آزادي مذهب، رهايي زندانيان سياسي محروم هستند. در ثروتمندترين کشور خاورميانه حتي اعتراضات صلحآميز هم ممنوع است.
خيزش اقليت شيعه به نگراني بزرگ فهد عبدالله و خانواده سلطنتي وي تبديل شده است. به گفته جعفر الشائب، رييس شوراي شهرداري شهر شيعهنشين قطيف:"دولت عربستان، متوجه اين است که مشکل بزرگي در حال رخ دادن است."
درحاليکه دولت عربستان اعتراضات مردمي را به گردن ايران و حزبالله مياندازد اما هيچ مدرکي مبني براي اثبات اين ادعا وجود ندارد. وليد سوليس رييس مرکز حقوق بشر عدالت ميگويد:شما يک نفر از معترضان را به من نشان دهيد که با ايران رابطه دارد؟ يک مدرکي ارائه دهيد؟ هيچ مدرکي وجود ندارد".
به گفته کارشناس اينديپندنت دولت عربستان به سرکوب شيعيان ادامه ميدهد و وبسايتهاي گروههاي بشردوستانه را سانسور ميکند.
شهر شيعه نشين عواميه که از لحاظ رفاهي امکانات مناسبي ندارد و مردم به سختي در آنجا زندگي ميکنند، پر از ايست بازرسيهاي پليس بوده و خيابانهاي اصلي اين شهر با خودروهاي نظامي مسدود هستند. دولت عربستان سال گذشته يک بسته مالي 130 ميليارد دلاري براي بهتر کردن وضع معيشتي مردم پرداخت کرد تا حدودي از خشم روبه افزايش در اين کشور بکاهد اما نکته جالب توجه اين جا بود که شيعيان و شهرهاي شيعه نشين جايي در اين بسته مالي نداشتند.
ايجاد مراکز شيعي در بسياري از شهرهاي عربستان ممنوع است
ساخت مساجد و مراکز مذهبي براي شيعيان در بسياري از مناطق عربستان ممنوع است. خواست شيعيان، پايان دادن به تبعيضها توسط دولت سني سعودي است. اما دولت هيچ توجهي به اين تقاضاهاي اساسي مردم نميکند و همين امر باعث افزايش خشونت و درگيريها در اين کشور شده است.
از سال گذشته، پليس عربستان 71 بار به تظاهرات کنندهها شليک کرده است که 14 مورد آن منجر به مرگ شهروندان شد. همچنين، پليس 723 نفر را در اين مدت دستگير کرده است که 162 نفر آنها هنوز در زندان بوده و 61 نفر از آنها را نوجوانان زير 14 سال تشکيل ميدهند.
روزنامه اينديپندنت گزارش خود را با نقل حرفي از خواهر خالد الباد به پايان ميرساند:
شيعيان فقط تقاضاهاي قانوني دارند، اما دولت عربستان آنها را تروريست خطاب ميکند، آل سعود از واقعيت ميترسد و نمي خواهد صداي مردم شنيده شود؛ آنها مردم را گوسفند ميانگارند.