به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل / علی اسلامی افزود: سیلها با توجه به مسیرها و حوزههای آبریزی که در سطح استان و مناطق کوهستانی وجود دارد بیشترین خسارات را به مزارع و کشتزارها میزنند که بستر و حریم رودخانهها بیشترین خسارات را در این زمینه دریافت میکنند.
وی با اعلام اینکه در یک دهه گذشته بیش از 475 مورد سیل در این استان رخ داده است، گفت: 30 درصد این سیلها در شهرستان گرمی، 23 درصد در مشگینشهر و 21 درصد نیز در خلخال جاری شده است.
مدیرکل بحران استان اردبیل افزود: مابقی سیل رخداده در سایر مناطق استان بوده ولی عمدتاً این سه شهر در طول سال در معرض سیلهای ویرانگر قرار دارند.
اسلامی گفت: این شهرها به دلیل کوهستانی بودن و گاه ساخت و سازها در کنار رودخانهها در معرض آسیب ناشی از سیل هستند اما سعی میشود با اقدامات پیشگیرانه و جلوگیری از سکونت اهالی در کنار این رودخانهها مشکلات و نارساییها برطرف شود.
وی به گرفتگی معابر در سطح شهرها و ضرورت هدایت آبهای سطحی اشاره کرد و افزود: در این زمینه مطالعات علمی و فنی مورد نیاز است که در برخی از شهرستانها نیز این مطالعات انجام شده و به سرعت شاهد اجرای طرحهای جامع هدایت آبهای سطحی در شهرها خواهیم بود.
دبیر کار گروه بحران استان اردبیل گفت: اجرا نشدن این طرحها به مشکلات و نارساییهای متعدد در هنگام وقوع سیلابها در شهر میانجامد و با تجمع آبهای سطحی خسارت هنگفتی را نظارهگر خواهیم بود.
اسلامی با اشاره به از بین رفتن پوشش گیاهی در برخی از مناطق و شخم زدن آنها در جهت شیب افزود: این امر خود به افزایش وقوع سیل و خسارت ناشی به مزارع و کشتزارها کمک کرده است.
وی با اشاره به اینکه بیش از 236 مترمکعب رسوبات باعث پر شد این سد میشود، تصریح کرد: گاه بارشهای رگباری در مناطقی که بدون پوشش گیاهی هستند زمینه سرازیر شدن رسوبات را فراهم کرده و موجب تخریبهای متعدد میشود که حجم و ظرفیت آن بسیار بالاستب/.