عليرضا مهري دانشجوي كارشناسي نفت دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران درباره مساله دانشجوي پولي اظهار داشت: بايد سعي در انتقال اطلاعات به بدنه دانشگاه و روشنگري در اين باره داشت زيرا بسياري از دانشجويان، اطلاعي از اين مساله ندارند، لذا به صورت چراغ خاموش، اين موضوع را با هدف اطلاعرساني و آگاهسازي در دانشگاه تهران، پيگيري ميكنيم.
وي درباره مراحل مساله دانشجوي پولي تاكنون، تصريح كرد: بر طبق مصوبه مجلس كه در برنامه پنجم توسعه تصويب شد، دانشگاهها اجازه دارند تا دانشجوي پولي بگيرند و بعد از آن رياست دانشگاه تهران از خردادماه سال پيش، شروع به تاسيس پرديسي به نام پرديس پولي دانشگاه تهران كرد و هدف آن جذب دانشجو و گرفتن همه هزينه تحصيلي بود.
مهري افزود: اين دانشگاه به نام دانشگاه تهران 2 در مقطع كارشناسي ارشد دانشجو گرفت و از سال تحصيلي امسال هم دانشجوي دكترا پذيرفته كه مبلغ آن حدود 50تا 60 ميليون تومان است.
دانشجوي كارشناسي نفت دانشگاه تهران اظهار داشت: نفس اين مساله، تبعيض آشكاري است، يعني يك عده دانشجو تلاش كرده و در اين سطح در دانشگاه برتر كشور قبول شدهاند و عدهاي ديگر بدون هيچ آزموني با پرداخت هزينه شروع به تحصيل ميكنند.
وي درباره توجيهات مسئولين دانشگاه تهران مبني بر اينكه موضوع دانشجوي پولي از خروج دانشجويان به كشورهاي ديگر جلوگيري ميكند، گفت: تنها 16 درصد از دانشگاههاي كشورمان، دولتي هستند و هزينه نميگيرند اما بقيه آنها يعني 84 درصد با گرفتن پول و هزينه، اداره ميشوند، بنابراين توجيه خروج دانشجويان از كشور، توجيه مناسبي نيست زيرا ميتوانند در دانشگاههاي پولي مانند دانشگاه آزاد، غيرانتفاعي و ... تحصيل كنند.
مهري افزود: مساله اصلي، فروش اعتبار دانشگاه تهران است يعني از اعتبار دانشگاه تهران به اسم تلاش براي جلوگيري از خروج سرمايه، استفاده ميشود كه كار بسيار اشتباهي است زيرا اين اعتبار به واسطه تلاش و سطح علمي دانشجويان به دست آمده و سوءاستفاده و كسب درآمد از اين اعتبار، اشتباه است.
انتهاي پيام/