استاندار آذربایجان‌شرقی ابراز امیدواری کرد که با شناساندن ظرفیت‌های این استان در خارج از کشور، روابط خارجی ایران به ویژه در حوزه اقتصادی با کشورهای همسایه گسترش یابد.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگارن تبریز، به نقل از روابط عمویمی استانداری آذربایجان‌شرقی، بیگی در نشست بررسی راهکاری توسعه روابط آذربایجان‌شرقی و جمهوری آذربایجان با اشاره به ارتباطات دیرینه تبریز و باکو خاطرنشان کرد: تقویت این روابط و همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف جزو اولویت‌های مدیریت استان است و در این زمینه نشست‌ها، همایش‌ها و مذاکرات خوب و موثری با طرف‌های آذربایجانی انجام گرفته است.

وی با بیان اینکه گسترش همکاری‌های دو جانبه ایران و جمهوری آذربایجان برای هر دو طرف مفید خواهد بود، اظهار کرد: آذربایجان‌شرقی به عنوان قطب صنعتی و علمی شمال‌غرب کشور می‌تواند در زمینه‌سازی این همکاری‌ها نقش تعیین‌کننده و مناسبی ایفا کند.

بیگی با قدردانی از زحمات محمدباقر بهرامی سفیر سابق ایران در باکو، آمادگی کامل استان آذربایجان‌شرقی را برای توسعه روابط با جمهوری آذربایجان در زمینه‌های مختلف اعلام کرد و افزود: دستگاه‌های اجرایی و بخش‌ خصوصی آذربایجان‌شرقی آماده همکاری با سفارتخانه ایران در باکو برای بسط و تقویت همکاری‌های دوجانبه با این کشور هستند و ما نیز تلاش خود را برای موفقیت سفیر جدید به کار خواهیم بست.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو هم در این جلسه گفت: هویت مردم جمهوری آذربایجان با تاریخ ایران گره خورده است و با توجه به اشتراکات فراوان فرهنگی، دینی و اجتماعی بین این دو کشور بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها می‌تواند زمینه‌ساز افزایش حجم مبادلات دوطرفه باشد.

محسن پاک‌آیین با تاکید بر اینکه باید تلاش شود اهداف مورد نظر برای توسعه همکاری‌ها با جمهوری آذربایجان محقق شود، اظهار کرد: در این زمینه سفارتخانه ایران در باکو نیازمند مساعی و همکاری‌های تنگاتنگ سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف اجرایی استان‌های هم‌مرز است.

وی، استفاده از ظرفیت‌های استان‌های هم‌مرز به خصوص آذربایجان‌شرقی برای بسط و توسعه همکاری‌ها با جمهوری آذربایجان را از اولویت‌های مهم کاری خود برشمرد و یادآور شد: در این رابطه باید از امکانات و ظرفیت‌های بخش خصوصی آذربایجان‌شرقی و تبریز که دارای اتاق بازرگانی و صنایع و معادن بسیار قوی است، بهره‌مند شویم.

پاک‌آیین، جایگاه تبریز برای تقویت همکاری دو جانبه تهران - باکو را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: تلاش برای افزایش تبادل هیئت‌های اقتصادی و تجاری، برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌ها و رفت و آمد اتباع دو طرف جزو برنامه‌های اولویت‌دار و اصلی برنامه‌های سفارت ایران در باکو خواهد بود.

سفیر ایران در باکو با اشاره به توانمندی‌های تبریز در زمینه‌های علمی و دانشگاهی اظهار کرد: با توجه به اینکه جمهوری آذربایجان به دنبال هویت‌سازی است می‌توان از این فرصت با توجه به اشتراکات فرهنگی دو طرف برای توسعه و تقویت همکاری‌های علمی و فرهنگی استفاده کرد./س

 

برچسب ها: تقویت ، روابط ، باکو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.