سقوط سوسنگرد در آغاز جنگ تحمیلی (1359 ش)
در زمان جنگ ارتش عراق ۳ بار برای تصرف سوسنگرد تلاش کرد که با مقاومت شدید مردم مواجه گردید ولی
در حمله سوم شهر در محاصره ارتش عراق قرار گرفت. با حمله عراق در ۳۱ شهریور، عناصر تیپ ۳ زرهی لشکر ۹۲ اهواز، مستقر در پاسگاه صفریه و سوبله، نتوانستند حملات دشمن را دفع کنند
و به ناچار به عقب رانده شدند. لشکر ۹ مکانیزه عراق کم
کم به محور سوبله، تنگه چزابه و ارتفاعات الله اکبر میرسید. عراقیها موفق شدند روی
رودخانه کرخه و رمیم پل شناور نصب کنند.
به این ترتیب بستان به طور کامل سقوط کردآنها با عبور از کرخه کور، به قصد تصرف حمیدیه و سوسنگرد در دو ستون پیشروی کردند. به حاشیه جنوبی حمیدیه و سوسنگرد رسیدند. دشمن پس از شکستن مقاومت مدافعان اندک (پاسدار و ژاندارم) آن در ۶ مهر ماه سوسنگرد را اشغال کرد.
صدور اولین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در خصوص جنگ عراق با ایران (1359 ش)در تاریخ سوم مهر 1359 ش، چهار روز پس از آغاز جنگ تحمیلی، دبیر کل سازمان ملل به شورای امنیت پیشنهاد کرد شورای امنیت، مسأله جنگ عراق و ایران را با فوریت رسیدگی کند. سرانجام این جلسه در روزهای چهارم تا ششم مهرماه آن سال تشکیل شد و طرح صدور قطعنامهای در این زمینه به اتفاق آرا تصویب شد، تا این که قطعنامه 479 به عنوان اولین قطعنامه شورای امنیت درباره جنگ عراق با ایران صادر گردید. در این قطعنامه، ضمن اظهار نگرانی عمیق درباره وضعیت رو به گسترش جنگ میان دو طرف، از ایران و عراق خواسته شده بود که مناقشه خود را از راههای مسالمتآمیز و طبق اصول عدالت و حقوق بینالملل حل نمایند.
عقب راندن دشمن از گیلانغرب (1359 ش)
در ادامه تجاوز ارتش رژیم بعث عراق به خاک میهن اسلامی، لشکرهای دشمن به قصد تسخیر سر پل ذهاب و گیلانغرب به سوی این شهرها حرکت کردند که با مقاومت نیروهای مردمی مواجه شده و زمین گیر شدند. دشمن پس از این ناکامی، نیروهای خود را برای تصرف نواحی خوزستان راهی جبهههای جنوب نمود.
انقراض سلسله سامانیان توسط ایلک خان (389 ق)
پادشاهان سامانی در دوره اقتدار خود به آبادانی شهرهای قلمرو خود پرداختند. آنها به ویژه به گسترش علم و ادب و تکریم عالمان، ادیبان و شعرا توجهی زیادی داشتند، به گونهای که مراکز علمی متعددی در شهرهای مختلف آسیای مرکزی و خراسان در شمال شرقی ایران تاسیس کردند. سرانجام این سلسله پس از 128 سال حکومت بر خراسان، ماوراء النهر و بخشی ازمناطق مرکزی ایران، توسط ایلک خان که از غلامان ترک و صاحب نفوذ بود، منقرض گردید. همزمان با اضمحلال سامانیان، خاندان آل بویه و سلسلهای از ترکان به نام غزنویان در ایران قدرت یافتند.
آغاز سلطنت رسمی «پتر کبیر» امپراتور معروف روسیه (1689 م)
پتر کبیر، تزار بزرگ و معروف روسیه، در 12 مارس
سال 1672 م در مسکو به دنیا آمد. در 29 آوریل 1782 به سلطنت رسید ولی نیابت سلطنت بر
عهده خواهرش سوفی قرار گرفت. پس از آن که خواهرش به نیابت سلطنت رسید، او را به قریهای
در نزدیک مسکو فرستاد که این امر باعث تربیت روحی و اخلاقی پتر شد. خواهر پتر درصدد
تقویت حکمرانی خود بر روسیه تا پایان عمر بود ولی از پتر شکست خورد و پتر پس از این
واقعه در 27 سپتامبر سال 1689 م رسماً به سلطنت نشست. وی تصمیم گرفت تا مردم عقب مانده
کشور خود را به سوی تمدن غربی، رهبری کند.
بنابراین با یورش به امپراتوری عثمانی و دیگر کشورهای غرب، در اخذ و فراگیری فنون و مهارتهای آنان تلاش نمود. او همچنین تعداد زیادی از هنرمندان و صنعت گران کشورهای غرب را به روسیه آورد و آنان را به کار گمارد. هرچند در اواخر سلطنت پترکبیر، روسیه یکی از ممالک بزرگ و قدرتمند به شمار میرفت اما در اخلاق واقعی و صفات و روحیات ملی و طبیعی افراد، تغییر فوقالعادهای حاصل نشده بود. پتر کبیر سرانجام در 28 ژانویه سال 1725 م در 53 سالگی به مرض ذاتالریه درگذشت و کاترین اول، همسر وی، به پادشاهی دست یافت.
درگذشت «شیخ فخرالدین بن شهیدثانی» عالم نامدار شیعه (1030 ق)شیخ ابوجعفر محمد بن حسن بن شهید ثانی ملقب به فخرالدین است که پدرش شیخ حسن، صاحب کتاب معروف معالم الاصول و جدش، شهید ثانی و صاحب کتاب شرح لُمعه میباشد. وی فقیه، محدث، متکلم، ادیب و شاعر و از شاگردان پدر و نیز میرزا محمد استرآبادی بوده است. شیخ فخرالدین تالیفات بسیاری دارد که کتابِ اِستِقصاء الاعتبار فی شرحِ الاستِبصار، تزکیةُ الرّاوی، حاشیهی من لا یحضرُهُ الفَقیه و دیوان اشعار از آن جملهاند. این عالم ربانی در پنجاه سالگی در مکهی معظمه وفات یافت ودر نزدیکی استاد خود، میرزای استرآبادی و در جوارمرقد حضرت خدیجه (س) مدفون گردید.
پیروزی ارتش آلمان بر شوروی در جنگ جهانی دوم (1941 م)
در جریان پیشروی نیروهای آلمان نازی به خاک شوروی
که از 22 ژوئن 1941 شروع شده بود، قوای شوروی در حالی که خسته بودند و مهمّاتشان رو
به پایان بود، مورد حمله همه جانبه سربازان آلمانی قرار گرفتند. در این نبرد که در
27 سپتامبر 1941 م به پیروزی آلمانی منجر گردید، روسها به شدت شکست خوردند. همچنین
بیش از 600 هزار تن از سربازان شوروی اسیر شدند و حدود 1200 تانک و 5400 توپِ شوروی
از بین رفت یا توسط آلمانها به غنیمت گرفته شد. آمار فراوان اسرای شوروی در جریان
این نبرد، بزرگترین میزان اسیر در دوران جنگ جهانی دوم در هنگام پیکار را رقم زد.
انتخاب شهر «پکن» به عنوان پایتخت چین (1949 م)
شهر پکن در چین یکی از شهرهای قدیمی است که سابقه
آن به بیش از هزار سال قبل از میلاد میرسد و سابقه پایتختی آن را میتوان از سدههای
اولیه بعد از میلاد به حساب آورد. در قرن سیزدهم که مغولها سرتاسر چین را تصرف کردند
و سلسله یوآن را تأسیس نمودند، بخشی از این منطقه را خانبالق نامیده و به پایتختی برگزیدند
اما در زمان سلسله مینگ، مرکزیت چین در پکن تثبیت گردید.
این وضعیت تا اوائل قرن بیستم ادامه داشت و به دنبال اعلام حکومت جمهوری جدید توسط ملیگرایان حکومت ملی شهر نانکینگ را به پایتختی انتخاب نمودند. بعد از پایان جنگ جهانی دوم و خروج ژاپن از چین، گروههای معارض داخلی شامل کمونیستها و ملیگرایان رویاروی یکدیگر قرار گرفته و پس از شکست ملیگرایان و پناهنده شدن آنها به تایوان، سرزمین گسترده چین به تصرف کمونیستها درآمد و در 27 سپتامبر 1949 م در آستانه اعلام حکومت جمهوری خلق چین، شهر پکن به پایتختی برگزیده شد.
آغاز به کار اولین راه آهن جهان در انگلستان (1825 م)
در قرن هجدهم که مخترعان انگلیسی، فرانسوی و امریکایی مشغول آزمایش لوکوموتیوهای بخار شدند، ریلهای چُدَنی جایگزین ریلهای چوبی گردید. با کشف نیروی بخار، نخستین راه آهن برای حمل مسافر و کالا که با نیروی بخار کار میکرد در 27 سپتامبر سال 1825 م در انگلستان به کار افتاد. راه آهن به سرعت در اروپا رواج یافت و کشورهای گوناگون از آن بهره بردند. راه آهن در حال حاضر یکی از راههای اصلی حمل و نقل کالا و مسافر است که سهم عمدهای در این جابجایی دارد.
برخی از رویدادهای 27 سپتامبر
1821: نیروهای اسپانیا بر اثر فشار انقلابیون مسلح مکزیک شهر مکزیکوسیتی را تخلیه کردند. مکزیک بیش از سه قرن متعلق به اسپانیا بود که در این روز به استقلال رسید.
1939: لهستان شکست کامل خورد و تسلیم نیروهای آلمان و شوروی شد و استقلال و تمامیت خود را از دست داد. جنگ لهستان 19 روز طول کشیده بود.
1990: روابط سیاسی ایران و انگلستان که بر سر انتشار کتاب سلمان رشدی (آیات شیطانی) قطع شده بود پس از 18 ماه از سر گرفته شد.