به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ تحقیقات نشان می دهند كه ارتباط مستقیمی میان رژیم غذایی و بیماری قلبی وجود دارد و با دریافت یك رژیم غذایی سالم می توان سلامتی قلب و دستگاه گردش خون را حفظ كرد.
مطالعات نشان داده است مصرف یك فنجان آب طالبی در روز به میزان 25 درصد
احتمال بروز فشار خون را كاهش می دهد. طالبی یكی از بهترین میوه ها برای
حفظ سلامت قلب است.
كلم برگ، كلم قرمز، گل كلم، كلم بروكسل، كلم بروكلی، شلغم، چغندر، اسفناج، مارچوبه ، لوبیا سبز، نخود سبز، لویبا قرمز، لویبا چشم بلبلی ، نخود خشك وعصاره مخمر دارای ویتامین های گروه ب خصوصا" اسید فولیك هستند. تحقیقات متعددی نشان داده اند كه اسید فولیكی كه به طورطبیعی درموادغذایی یافت می شود، می تواند سبب كاهش ماده ای درخون به نام " هموسیستئین "(2) شود و به این ترتیب از ابتلا به تصلب شرایین پیشگیری می كند.
مصرف ماهی حداقل 3 بار درهفته ، برای افرادی كه دارای سابقه بیماری قلبی و
همچنین افرادی كه مایل به پیشگیری از ابتلا به این بیماری هستند، توصیه می
شود.
جو دو سر، حبوبات ، سیب وگلابی؛ غنی از فیبر محلول(3) هستند كه به كاهش سطوح كلسترول خون كمك می كنند. سیر نیز اثر مشابهی دارد. افزایش كلسترول خون ، به خصوصLDL كلسترول ( كلسترول بد )، یكی ازعوامل عمده بروز تصلب شرایین است . مصرف منظم چنین غذاهایی به كاهشLDL( كلسترول ) كمك می كند.
روغن زیتون ، روغن كانولا، مغزها و دانه ها حاوی نوعی از اسیدهای چرب به
نامMUFA( اسیدهای چرب غیر اشباع ) هستند كه به كاهش سطوحLDL– كلسترول كمك
می كنند.
میوه ها و سبزی ها ، حاوی ویتامین های آنتی اكسیدان ( ضد سرطان ) ، مواد
معدنی و مواد مغذی مفیدی هستند كه سبب متوقف كردن آسیب ناشی از عمل مواد
سرطان زا به دیواره سرخرگ ها می شوند.
نکته:بهتر است چربیهای اشباع نشده تک زنجیرهای و چند زنجیرهای را از طریق روغنهای سبزیجات، ماهی و مغز خشکبار دریافت کنید. از مصرف چربیهای ترانس و اشباع شده، نمک، کلسترول و قند افزودنی جدا پرهیز کنید.