افزودن ماست به رژيم غذايي روزانه از خطر ابتلا به پرفشاري خون مي‌كاهد.

به گزارش گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب‌دا،  محققان در طول 15 سال مطالعه بر روي رژيم غذايي بيش از 2000 داوطلب كه در شروع مطالعه، فشارخون بالا نداشتند دريافتند كه احتمال ابتلا به فشارخون بالا در افرادي كه به طور طولاني مدت همراه وعده‌هاي غذايي خود ماست مي‌خورند، بسيار پايين‌تر از بقيه افراد است.
 
براساس اين گزارش محققان با بهره‌گيري از يك پرسشنامه كه طي سه مرحله در طول دوره مطالعه مصرف ماست توسط داوطلبان را ارزيابي مي‌كرد، مشاهده كردند كه افرادي كه حداقل 2 درصد از كالري دريافتي روزانه خود را از ماست (ماست كم چرب) مي‌گرفتند تا 31 درصد كمتر در معرض ابتلا به پرفشاري خون قرار مي‌گيرند و فشارخون سيستوليك آنها نيز كمتر از افرادي است كه ماست مصرف نمي‌كردند.
 
به گفته محققان فشارخون سيستوليك يا ماكزيمم گوياي فشار ايجاد شده توسط پمپ قلب است كه نيروي خون در مقابل ديواره شريان‌ها هنگامي كه قلب پمپاژ مي‌كند را اندازه‌گيري مي‌كند و فشارخون دياستوليك يا مينيممم فشارخون وارد شده بر سرخرگ‌ها را بين دو ضربان قلب نشان مي‌دهد.
 
گفتني است براي تشخيص افزايش فشارخون در يك فرد لازم است حداقل در سه نوبت پشت سرهم به فاصله چند هفته تا ماه فشارخون بالا توسط پزشك اندازه‌گيري و ثبت شود و البته در مواردي كه فرد فشارخون خيلي بالا داشته باشد و يا ساير عوارض پرفشاري خون در او ظاهر شده باشد ديگر نياز به اندازه‌گيري فشار در چند دوره نيست و همان يكبار براي تشخيص كافي است./عط
برچسب ها: فشارخون ، پمپاژ ، قلب ، کالری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار