سید جواد حسینی فرد، پژوهشگر استان کرمان در گفتگو با
خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران گفت: در خاک های مناطق خشک و نیمه خشک که مناطق پسته کاری را شامل می شود، مقدار برخی از عناصر غذایی که منشا آلی دارند مانند ازت و فسفر کم بوده و نیاز به تامین آنها از طریق مختلف لازم و ضروری است.
وی افزود: البته با توجه به جذب مقادیر مختلف این عناصر از خاک توسط گیاه، مقادیر آنها هر سال کاهش می یابد.
حسینی فرد تصریح کرد: در این طرح کودی با پایه آلی (مخلوطی از کودهای مرغی و حیوانی با نسبت متعادل) به همراه کودهای شیمیایی مختلف بر اساس نیاز درختان پسته تولید شده تا ضمن استفاده از مزیت های مواد آلی مختلف، عناصر غذایی مختلف از صنایع شیمیایی مناسب جهت خاک های مناطق پسته کاری نیز تامین میگردد.
حسینی فرد در خصوص مزیت های این طرح گفت: بالا بردن ظرفیت نگهداری عناصر غذایی در خاک ، کاهش هزینه های کود دهی، تولید کود بر اساس نیاز درختان پسته به عناصر غذایی مختلف، افزایش جذب عناصر غذایی توسط درختان پسته، حفظ تعادل عناصر غذایی در خاک و درختان پسته و بهبود خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک از جمله مزیت های این طرح به شمار می آید.
وی خاطر نشان کرد: این طرح توانسته برای 3 نفر در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد اشتغال ایجاد کند./ح