![قیمت طلا به یک رکورد جدید صعود کرد](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/23/20339410_982.png)
به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران علي صالحآبادي در نشستي كه امروز برگزار شد گفت:كارگروهي با مديريت بانك مركزي براي بورس ارز تشكيل شد كه سازمان بورس و اوراق بهادار، سازمان توسعه تجارت، گمرك به عنوان كارگروههاي بورس ارز هستند.
وي ادامه داد: اظهارنظر در حوزه ارزي جزء وظايف بانك مركزي است و هر اظهارنظري ميتواند در ارز اثرگذار باشد.
صالحآبادي تصريح كرد: سازمان بورس با اعلام آمادگي زيرساختهاي كار را براي صادركننده و واردكنندگان فراهم كرده تا آنان در بازار بتوانند ارز را مورد معامله قرار دهند.
وي تاكيد كرد:تسويه معاملات جديد در مدت كوتاهي نوشته،تست و آماده است.
وي اضافه كرد: با صادركنندگان جلساتي برگزار شده است و از هر زماني كه بانك مركزي جمعبندي كند، ما آمادگي راهاندازي بورس ارز را داريم.
وي هدف اصلي بورس ارز را ايجاد شفافيت و افزايش رقابت دانست.
رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار تصريح كرد: از سال گذشته بانك مركزي طي بخشنامهاي به مقام صرافيهاي مجاز اعلام كرد تا صادركنندگان، ارز را با نرخ توافقي مورد معامله قرار دهند.
صالحآبادي افزود: شركتهايي كه در بورس هستند ميتوانند ارز را به نرخ رايج بازار بفروش برسانند.
وي تصريح كرد: بازار ارز جزئي از بازار بورس تهران خواهد بود و در قالب بورس تهران فعاليت خواهد كرد، كارگزاران بورس ارز را بانك مركزي تعيين خواهد كرد.
صالحآبادي اضافه كرد: روش نقل و انتقال به روش امروزي انجام ميشود و زمان اجرا را بانك مركزي اعلام ميكند.
وي ادامه داد: شركتهاي كه در بورس يا فرابورس هستند ميتوانند از طريق بانك عامل از تسهيلات صندوق توسعه ملي استفاده در اولويت قرار گيرند.
وي در خصوص اجراي فاز دوم هدفمندي افزود: براساس آخرين اعلام تعديل قيمت مطرح نيست و با توجه به قيمت كالاها، سودآوري شركتها مشكلي پيدا نكرده است.
وي ادامه داد: سازمان بورس و اوراق بهادار تلاش ميكند تا بازار از نقدشوندگي مطلوبي برخوردار باشد و همواره تلاش براين است كه نقدشوندگي بازار حفظ شود.
وي در خصوص ساز و كار صندوق ثبات بازار سرمايه افزود: در سيستم بانكي قرار شد صندوق ضمانت سپرده تشكيل شود و خود سهامداران منابعي را در صندوق بگذراند و از بين خود مدير انتخاب نمايند و زمانيكه قيمتها بدون منطق بالا ميروند بازار به سمت ثبات پيش رود.