به گزارش
خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران؛ اغلب بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی
روزانه چندین دارو مصرف میکنند که
موجب دفع پتاسیم از بدنشان میشود و چون کمبود این ماده مغذی میتواند با حملات قلبی همراه
باشد، خوردن مواد غذایی با منبع پتاسیم برای این بیماران ضروری است.
چه غذاهايي براي قلب مفيد هستند؟
كلم برگ، كلم قرمز، گل كلم، كلم بروكسل، بروكلی، شلغم، چغندر، اسفناج، مارچوبه، لوبیا سبز، نخود سبز، لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی، نخود خشك و عصاره مخمر دارای ویتامینهای گروه ب خصوصا اسیدفولیك هستند..
تحقيقات متعدد نشان دادهاند اسيد فوليكي كه بطور طبيعي در مواد غذايي يافت ميشود، ميتواند سبب كاهش مادهاي در خون به نام هموسيستئين شود و به اين ترتيب از ابتلا به تصلب شرايين پيشگيري كند. دانشمندان بر اين باور هستند كه اين ماده مستقيما به ديواره رگها آسيب ميرساند و سبب تشكيل رسوبهاي چربي ميشود. تخمين زده شده است كه افزايش دريافت روزانه اسيد فوليك به ميزان 100 ميكروگرم، سبب كاهش مرگ مرتبط با بيماري هاي قلبي به ميزان 7 درصد در مردان و 5 درصد در زنان ميشود
از مصرف چه غذاهايي بايد پرهيز کرد؟
گوشت و فرآوردههاي آن، لبنيات پرچربي و كره، غني از نوعي چربي هستند كه باعث افزايش سطح ال دي ال در خون ميشوند. مصرف اين غذاها را بايد به حداقل رساند.
همچنين مصرف كيك و بيسكويت به علت نوع چربي بكار رفته در آنها سبب افزايش سطح ال دي ال ميشود.
نکتهای که اکثر مردم از آن بیاطلاع هستند این است که: آنها باید مصرف نمک
را نیز کاهش دهند. رژیم غذایی پرنمک، فشار خون را بالا میبرد و این
عارضه یکی از فاکتورهای خطرآفرین برای قلب به شمار میرود. فشار خون بالا
قلب را وادار میکند که برای تسهیل جریان خون سختتر کار کند که به مرور
زمان باعث ضعف عروق و تشکیل لخته میشود. هر چیزی را که میخوریم حاوی نمک
است، از اینرو ممکن است ارزیابی میزان نمک مصرفی کار بسیار دشواری باشد؛
بنابراین سعی کنید حین صرف و پخت غذا، از اضافه کردن نمک اضافی و مصرف
مواد غذایی نمکسودشده مثل آجیلهای شور خودداری کنید. بیماریهای قلبی و
رژیم غذایی با یکدیگر رابطه تنگاتنگ دارند. یک رژیم غذایی خوب نه تنها
کلا برای بدنتان مفید است بلکه از فشار وارد برقلبتان نیز میکاهد./ح