دکتر مسعود مردانی فوق تخصص عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: بیماری تب مالت یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که می تواند از طریق گوشت و مواد لبنی آلوده به انسان سرایت کند.
وی با بیان این که عامل آلوده شدن حیوان به تب مالت یک میکروب گرم منفی به نام بورسلا است گفت: زمانی که حیوان توسط این میکروب آلوده شود این آلودگی می تواند از طریق گوشت پخته و مصرف مواد لبنی همچون پنیر، کشک، سرشیر، قیما و بستنی غیر پاستوریزه که حرارت کافی ندیده باشند به فرد منتقل شود.
مردانی با تأکید بر اينكه این بیماری توسط ماست به دلیل اینكه حرارت می بیند منتقل نمی شود عنوان کرد: فرد مبتلا دچار علائمی همچون تب، لرز، عرق شبانه، بدن درد، درد استخوان، ضعف و بی حالی می شود که در مراحل پیشرفته حتی می تواند توان راه رفتن را از فرد بگیرد.
وی ادامه داد: به غیر از وجود علائم برای تشخیص نهایی تست رایت در خواست می شود که در صورت مثبت بودن تست تشخیص تب مالت قطعی می شود.
این فوق تخصص عفونی در خصوص درمان تصریح کرد: درمان این بیماری معمولا حدود 2ماه با دادن 2نوع
آنتی بیوتیک مثل دوکسي سیكلین به همراه ریفامپسین، کوتریکسازول به همراه ریفامپسين و یا دوکسي سیكلین به همراه استرپتومایسن صورت می گیرد.
مردانی افزود: ممکن است در 10درصد افراد بعد از درمان بیماری دوره عود کند که این امر بیشتر در افرادی که دچار ضعف و یا نقص
سیستم ایمنی و یا در معرض مصرف دوباره مواد لبنی غیر پاستوریزه هستند بیشتر احتمال دارد.
این فوق تخصص عفونی در مورد این که چگونه می توان از ابتلا به این بیماری در امان بود خاطرنشان کرد: مردم باید از خوردن مواد لبنی غیر پاستوریزه به طور جد خودداری کنند.
همچنین از مصرف گوشت هایي كه خارج از زنجیره دامپزشکی به فروش می رسند و مهر دامپزشکی ندارند جدا پرهیز کنند.
وی یادآور شد: گوشت و شیر آلوده به میکروب تب مالت با حرارت بالای 60درجه از این میکروب عاری می شوند و باید از خوردن کباب آبدار خودداری کنند./عط