به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ ناهید برخورداری،کارشناس تغذیه مرکز تحقیقاتی و درمانی دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه کافئین موجود در شکلات تلخ نیز برای افزایش تمرکز مفید است افزود: ماده اصلی موجود در کاکائو که این خاصیت فوق العاده را دارد اپیکاتچین نامیده میشود. این ماده شیمیایی همچنین واکنش فیزیولوژیک بدن را در تستهای عضلات پاها افزایش میدهد.
ناهید برخورداری تصریح کرد: شکلات برای سلامت قلب مفید است و از لخته شدن خون جلوگیری کرده و کلسترول خود را تنظیم میکند کند. شکلات به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی از التهاب سلولی جلوگیری میکند.
وی خاطرنشان کرد: در شکلات تلخ مادهای به نام «تئوبرومین» وجود دارد که معمولا از این ماده در داروهای ضد سرفه استفاده میشود. شکلات تلخ تعداد دفعات سرفه و تاثیرات سویی که برسیستم اعصاب مرکزی و قلب و عروق دارد را کم میکند.
وی یادآورشد: شکلات حاوی آنتی اکسیدان زیاد به شکل فلانوئید است که سبب کاهش سطح هورمون استرس میشود. شکلات شادی بخش است و شرایط روحی بهتری برای مصرف کننده ایجاد میکند. همچنین شکلات برای افراد سیگاری هم مفید است و از سخت شدن و گرفتگی رگها جلوگیری میکند. شکلات تلخ برخلاف سایر انواع شکلات هم کالری پایین و هم چربی اندکی دارد.
وی توصیه کرد: افراد چاق میتوانند از شکلات تلخ به عنوان زرهی برای کاهش وزن در برابر میل شدید به خوردن شکلات و هر نوع شیرینی استفاده کنند. البته توجه داشته باشند نباید به این دلیل شروع به مصرف بیرویه شکلات بکنید لازم است که در مصرف این مادهٔ غذایی احتیاط کنید زیرا زیادهروی در مصرف آن میتواند باعث چاقی شود.
کارشناس تغذیه مرکز تحقیقاتی و درمانی دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد در پایان متذکرشد: شیر مانع از جذب پلی فنولهای موجود در شکلات سیاه میشود به همین دلیل خواص آنها را نیز خنثی میکند بنابراین. توصیه میشود شکلات را با شیر میل نکنید./ح