ماهی سفید از ماهیان معرف، فراوان، پر طرفدار، شیرین گوشت و خوش خوراک دریای خزر و دارای اهمیت شیلاتی است.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران گیلان نوع خزری این ماهی از خانواده کپور ماهیان، نام علمی آن Rutilus Frisii Kutum است و طول آن تا 65 سانتی متر می رسد. در گیلان این ماهی را به سه شکل سرخ شده به همراه نارنج یا آبلیمو، مالتا یا تنوری شده و فیویج یا فیبیج بصورت پخته شده در گمج یا قابلمه و یا تنور نانوایی مصرف می کنند. ماهی سفید آستارا از نظر مرغوبیت خوش خوراک تر و ماهی سفید رودخانه ای در مناطق سفیدرود و پسیخان از همه بهتر و مطبوع تر است. ماهی سفید نر در سه سالگی و نوع ماده آن در چهار سالگی بالغ می شود و بر روی سر ماهی نر دانه هایی سفید، مانند تیغ وجود دارد که آن را از نوع ماده متمایز می کند.  این ماهی بخش جنوبی و میانی دریای خزر، آبهای آرام با پوشش گیاهان آبزی، رودخانه های بزرگ، دریاچه ها و برکها را برای زندگی و تخم ریزی  می کند./ س

برچسب ها: ماهی ، سفید ، گیلان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.