به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، آهن یك ماده بسیار ضروری برای سلامت بدن است و نیاز روزانه به این ماده مغذی بسیار اندك و در حد میلی گرم است اما گاهی همین مقدار كم نیز از طریق رژیم غذایی روزانه تامین نمی شود و در نتیجه در طولانی مدت، كمبود آهن سبب بروز بیماری، ناتوانی و كم خونی می شود.
مبتلایان به كم خونی فقر آهن زود خسته می شوند و قدرت و توانایی انجام كارها در آنان كاهش می یابد
مرگ و میر مادران مبتلا به كم خونی ناشی از فقر آهن شدید، هنگام زایمان افزایش می یابد و در مناطقی كه كمبود آهن و كم خونی شایع است، مرگ ومیر جنین و شیوع تولد نوزد نارس نیز افزایش می یابد.
برخی تركیبات گیاهی آنتی اكسیدان های موجود در سیب، گلابی، كشمش، آلبالو و چای با آهن پیوند و تركیب غیر قابل جذب تشكیل می دهد كه سبب كاهش جذب آهن می شود.
در بسیاری از موارد فقر آهن با روی توام است و رشد كودكان از لحاظ جسمی و ذهنی را دچار اختلال می كند به همین دلیل تشخیص زود هنگام فقر این دو عنصر در كودكان بسیار مهم است.
گوشت قرمز، حبوبات به خصوص عدس و سویا غنی از آهن است و مادران باید این مواد را در وعده های غذایی خانواده قرار دهند./س