دکتر محمد وفایی رئیس هفتمین کنگره انجمن جراحان عمومی ایران با بیان این مطلب به
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: تغییر حالت اجابت مزاج نخستین و مهم ترین علامت
سرطان های کولورکتال است و این بدان معناست که فرد بدون علت خاصی دچار اسهال سپس یبوست مكرر می شود.
وی ادامه داد:امروزه ثابت شده که احتمال سرطانی شدن انواع
پولیپ های روده درزمانهای طولانی و کوتاه مدت وجود دارد؛ از این رو باید همه پولیپ های روده را مقدمه ای برای سرطان ها دانست.
وی با بیان این که سرطان های کولورکتال سومین سرطان شایع دنیاست، افزود: میزان شیوع آن در نقاط مختلف دنیا بسته به نوع رژیم غذایی متفاوت است و چون کولون (روده بزرگ) کمتر مورد نیاز بدن است از این رو برداشتن بخش یا همه این عضو بلامانع است.
اين جراح و فوق تخصص جراحي كولوركتال تکنیک های جراحی و سرنوشت بیماران مبتلا به سرطان ها در بخش های مختلف کولون و رکتوم را متفاوت دانست و گفت: شیوع سرطان های کولورکتال از 50 سالگی به بعد افزایش می یابد اما مراجعه، تشخیص و درمان زودهنگام موثرتر است و
وی یادآور شد: هم اکنون برای تشخیص زودهنگام و غربالگری سرطان های کولورکتال کولونوسکوپی و آزمایش مدفوع از نظر وجود خون نامرئی از سنین 45 تا 50 سالگی و تکرار هر 3 سال یک بار برای همه افراد توصیه می شود.
گفتنی است :هفتمين كنگره ساليانه انجمن علمي جراحان عمومي ايران با موضوع بيماريهاي خوشخيم و بدخيم پستان(جراحي، بازسازي و...) با حداكثر امتياز بازآموزي (مدون و مداوم) ويژه پزشكان عمومي و متخصصان جراحي و داخلي به همراه كارگاههاي آموزشي 29 تا 31 شهريور 91 در سالن همايشهاي بينالمللي رازي تهران برگزار ميشود./عط