جان مک‌کین، سناتور جمهوری‌خواه در سفر خود به لبنان خواستار تشکیل منطقه‌ای جدا شده از خاک لبنان در منطقه مرزی لبنان و سوریه شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، درگیری های تازه ای که در لبنان میان علوی ها و سنی ها در منطقه طرابلس به وجود آمده این نگرانی را موجب شده است که گویا طرح هایی برای ایجاد منطقه آزاد از سوریه تحت کنترل مخالفان اسد در حال شکل گیری در لبنان است. به ویژه که سوریه نیز لبنان را متهم کرده است که عناصر مسلح از خاک این کشور سلاح به داخل سوریه قاچاق می کنند. جدیدترین این اتهامات اظهارات بشار الجعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل بود که دولت لبنان را در کوتاهی در نظارت بر مرزهایش متهم کرد و گفت که سلاح به سادگی از لبنان وارد خاک سوریه می شود و به دست جریان های مخالف می افتد.

به گزارش وب سایت شبکه خبری الجزیره، در سفری که جان مک کین، سناتور جمهوری خواه در ماه می گذشته به لبنان انجام داد، وی خواستار تشکیل منطقه ای جدا شده از خاک لبنان در منطقه مرزی لبنان و سوریه در شمال این کشور شد تا به گفته او بتوان آسان تر به پناهندگان سوری و نیروهای مخالف نظام اسد کمک کرد.

با این حال هیچ گاه گفته نشده است که به طور رسمی یک منطقه جدا شده از سوریه یا لبنان تشکیل شده و حتی نیروهای طرفدار مخالفان اسد در لبنان نیز وجود چنین نیتی نزد خود را قویا رد می کنند.

خالد ضاهر، نماینده جریان المستقبل در این باره می گوید: «ایجاد منطقه جدا شده از سوریه یا لبنان در مناطق مرزی برای رساندن کمک به مخالفان سوریه صرفا مشتی توهم است، به هیچ وجه چنین نیتی وجود ندارد.»

وی درباره ورود پناهجویان سوری به خاک لبنان نیز می گوید: «وظیفه انسانی ما است که با پناهجویان سوری بر اساس اصول انسانی رفتار کنیم. ما نمی توانیم با آنها با خشن رفتار کنیم و حقوق بشر را زیر پا بگذاریم.»

این در حالی است که وجیه البعرینی، نماینده سابق پارلمان لبنان می گوید که ایجاد منطقه جدا شده چیزی نیست که بر کسی مخفی باشد، چندین مقام غربی در این باره سخن گفته اند که از جمله آنها می توان به سناتور مک کین اشاره کرد.

وی همچنین می گوید: «هشدارها نسبت به تشکیل چنین منطقه ای در شمال سوریه همچنان وجود دارد و متوقف نشده است، اگر چه رسانه ها نسبت به اعلام این هشدارها تعلل می کنند.»

البعرینی همچنین تاکید می کند، مجموعه های مسلح بسیاری در مناطق مرزی با لبنان پراکنده اند که علیه نظام حاکم بر سوریه فعالیت می کنند، آنها ارتش سوریه را تحریم می کنند در حالی که طرف سوری تلاش دارد جوابی به آنها ندهد تا تعرضی به خاک لبنان صورت نگیرد.

از سوی دیگر محمد نزال، نویسنده و روزنامه نگار نیز می گوید: «ایجاد منطقه جدا شده از سوریه یا لبنان به طور رسمی اعلام نشده است ولی مناطق شبه خالی ای در مناطق مرزی لبنان و سوریه وجود دارند که نیروهای امنیتی هیچ نظارتی بر آنها ندارند و هیچ نیرویی نیز به طور رسمی در آن مناطق حاضر نیست، این مساله باعث شده است تا به طور آزادانه تحرکاتی از آْن مناطق علیه حکومت اسد صورت بگیرد.»

وی همچنین می گوید: «شاید به طور رسمی چنین منطقه ای اعلام نشده باشد ولی در عالم واقع و به روی زمین چنین منطقه ای ایجاد شده است که به آن مخالفان نظام سوریه آزادنه رفت و آمد دارند و تلاش می کنند که از این منطقه به مخالفان اسد کمک برسانند. ما در مناطقی از عکار و طرابلس در خاک لبنان شاهد این مناطق هستیم و می بینیم که جمعی از نیروهای مخالف اسد از آن مناطق به داخل سوریه گسیل می شوند.»

به رغم این که دولت لبنان وجود هر گونه کوتاهی از سوی خود علیه نظامی سوریه را رد می کند، این سوال وجود دارد که چرا نیروهای مسلح مخالف اسد آزادانه از لبنان به سوریه می روند یا برای یاران خود از جمله ارتش آزادیبخش اسلحه می فرستند؟ ضاهر در پاسخ به این پرسش می گوید: «ده ها نفر از نیروهای امنیتی در مناطق مرزی پراکنده هستند و کسی هم مانع مراقبت آنها بر مرزها نمی شود.»

وی این اظهارات را که دولت لبنان به ارتش خود دستور حضور در مرزها داده ولی با آن اجازه برخورد با مخالفان اسد نداده است را رد می کند و می گوید که وجود مخالفان سوری در خاک لبنان برای کشور زیان آور است.

برچسب ها: لبنان ، سنگر ، مخالفان ، سوریه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار