مهندس سيدغلامرضا نبوي نامقي در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد گفت: این طرح برای کاهش مصرف سموم، جلوگيري از آلودگي محيط زيست، توليد محصول سالم و کاهش هزينههاي توليد انجام میشود.
وی اظهار کرد: مبارزه بيولوژيک با آفات نباتي در مزارع شهرستان، با توليد و پرورش حشرات مفيد از سال 75 با توليد سالانه 40 ميليون حشره مفيد آغاز شده و در حال حاضر با افزايش توليد چشمگيري که صورت گرفته، سالانه بيش از يک و نيم ميليارد حشره مفيد در مزارع رهاسازي مي شود.
وی خاطرنشان کرد: زنبورهاي براکون، لارو اکثر آفات مزارع را از بين ميبرند و زنبورهاي تريکوگراما نيز ضمن تخمريزي برروي تخم آفات، از تخمهاي آفات به منظور تغذيه لاروهاي خود استفاده کرده و در کاهش جمعيت آفات مزارع تاثير بهسزايي دارند.
نبوی به استقبال کشاورزان از روش مبارزه بيولوژيک اشاره کرد و گفت: مبارزه بيولوژيک از طريق رهاسازي حشرات مفيد مورد استقبال توليدکنندگان و بهرهبرداران محصولات کشاورزي قرارگرفته است.
وی اضافه
کرد: در حال حاضر آزمايشگاه توليد و پرورش حشرات مفيد شهرستان، دو هزار و 900 هکتار از مزارع گوجه فرنگي و پنبه شهرستانهای نيشابور، بردسکن، سرخس، سبزوار، خواف،
تربت جام، فريمان، جوين، چناران، قوچان، فيروزه و مشهد را تحت پوشش قرار داده است./س