حدادعادل در سومین هم اندیشی طنز رادیویی:
حدادعادل در سومین هم اندیشی طنز رادیویی:
به گزارش
خبرنگار سرویس فرهنگی باشگاه خبرنگاران حاضر در محل، سومين هم انديشي طنز راديويي پيش با حضور محمد حسين صوفي معاونت صدا ، كامران كاظم زاده مدير شبكه راديويي فرهنگ و نيزبا حضور جمع كثيري از هنرمندان در سالن همایبش های برج میلاد برگزار شد.
غلامعلی حداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: سخن گفتن در این جمع متنوع که تعداد زیادی از حاضران آن را نوجوانان تشکیل می دهند، کار آسانی نیست.
وی افزود: طنز را باید جدی گرفت و بدانیم که امور جامعه امروز بدون طنز نخواهد گذشت.
حدادعادل با بیان اینکه خندیدن در کنار گریه کردن برای انسان شأن بزرگی است، ادامه داد: طنز برای همه کسانی که با امور اجتماعی مردم سروکار دارند لازم بوده و برای رسانه صدا و سیما وواجب است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در چهار سالی که مجلس را اداره می کردم روزی نبود که از طنز استفاده نکنم، و جایی که احساس می کردم در گفتگوها و بحث ها ممکن است تنش سیاسی ایجاد شود، حتی شده برای یک کلمه از طنز استفاده می کردم.
وی تصریح کرد: کار من طنز نیست ولی علاقه خاصی به طنز دارم و همیشه مجلات هفتگی طنز را تهیه و مطالعه می کنم.
حدادعادل با اشاره به درک طنز در جامعه و شوخی ابراز داشت: درک طنز و شوخی به درجه ای رشد فکری نیاز دارد چرا که شاهدیم به راحتی نمی توان برای یک کودک چهار ساله لطیفه تعریف کرد.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: کودک به تدریج وارد دنیای طنز می شود و کم کم ذهن او در این زمینه پویا می شود.
وی افزود: کسانی که برای بزرگسالان کار طنز می کنند بدانند ساخت و پرداخت طنز کودکانه کار آسانی نیست.
حداد عادل گفت: طنز کودکان باید از نظر ذهنی و سنی و اخلاقی برای کودک مناسب و همراه با پیام باشد و این امر کاری بس دشوار است.
وی ادامه داد: از نظر فهم طنز و معما همسایه هم هستند و درک طنز کمی آسان تر شبیه به درک معما است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: در تلویزیون باتوجه به اینکه رسانه دیداری است ساخت طنز به دلیل استفاده از رنگ ها و میمیک صورت به مراتب راحت تر از رادیو است ولی در رادیو دست برنامه سازان از نظر ابزار تصویری طنز بسته است.
حداد عادل در پایان خاطرنشان کرد:نوشناسی و تحول طنز خیلی مهم است و باید بدانیم چگونه طنز بسازیم و چگونه آن ها را در کتاب ها و نیز رادیو و تلویزیون تبدیل به برنامه کنیم.
*راه اندازی شبکه رادیویی طنز کوکان
همچنین در ادامه مراسم محمد حسین صوفی معاونت صدا گفت: مثل رحماندوست در همدان متولد شدم و او هنرمند شد، آنچه من از او یاد گرفتم نکته سنجی است.
وی افزود: افتخار می کنم که در ایران با آن میراث گرانقدر و فرهنگ غنی اش زندگی می کنم.
صوفی ادامه داد: رادیو منشأ فرهنگ و خدمات بسیاری از بعد از انقلاب است که خوشبختانه توانستیم در اولین هم اندیشی طنز از خانواده مرحوم فرهنگ مهرپرور و مرحوم نوذری و منوچهر آذری تقدیر کنیم.
وی تصریح کرد: در دومین هم اندیشی طنز شاهد تقدیر از مرتضی احمدی پیشکسوت عرصه طنز و بازیگری بودیم و خوشحالم که در سومین دوره میزبان هوشنگ مرادی کرمانی نویسنده و طنزپرداز پیشکسوت کشورمان هستیم.
صوفی افزود: رادیو برای ایجاد فضایی شاد برای اقشار مختلف مردم بویژه کودکان برنامه های ویژه ای تدارک دیده و به زودی شبکه رادیویی کودکان و راه اندازی کانال رادیوی طنز برای معرفی طنزپردازان و نویسندگان را در دست افتتاح داریم.
معاونت صدا گفت: امیدوارم بتوانیم در ایجاد فضایی مفرح برای مخاطبان و کودکان فضایی را بوجود آوریم تا شادی و اعتماد به نفس را در کودکان تقویت کنیم./ی2