به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک این تفکر غلط وجود دارد که خوردن میانوعده از نظر تغذیهای صحیح نیست و موجب افزایش وزن میشود، در صورتی که خود میانوعده به تنهایی مضر نیست بلکه نوع ماده غذایی انتخابی به عنوان میانوعده در سالم بودن یا نبودن آن نقش دارد.
مطالعات نشان دادهاند که مصرف میانوعدهها از ولع غذایی افراد جلوگیری میکند و افزایش تعداد وعدههای غذایی با حجم کم در افراد چاق مانع از پرخوری آنها میشود در واقع اگر شما در وعدههای اصلی در حد نیاز غذا بخورید نه به اندازه ای که احساس سیری بیش از حد داشته باشید، گنجاندن یک میانوعده سبک و مناسب در برنامه غذایی میتواند انرژی مورد نیاز را تا وعده غذایی اصلی بعدی فراهم کند. نکته قابل توجه اینجاست که شما باید میانوعده را در صورت نیاز و داشتن احساس گرسنگی آن هم به مقدار کم دریافت کنید.
سعی کنید میانوعده خود را هوشمندانه و با دقت کامل انتخاب کنید یعنی مواد غذایی کم چرب و کم کالری را به عنوان میانوعده در برنامه غذایی خود قرار دهید. همچنین در نظر داشته باشید اندازه و مقدار میانوعده خود را کاهش دهید. استفاده از شیرینی، شکلات، چیپس و پفکبه عنوان میانوعده به هیچوجه توصیه نمیشود و بهتر است که از ساندویچهای خانگی به عنوان میانوعده استفاده شود و حتماً میوهو سبزیجاترا در کنار این مواد غذایی مصرف کنید.
امروزه اثر اسیدهای چرب ترانسدر افزایش سطحLDL (کلسترول بد) خون و کاهش سطح HDL کلسترول خوب) به خوبی مشخص شده است در نتیجه سعی کنید میزان اسید چرب ترانس دریافتی خود را کاهش دهید. اقلام غذایی حاوی روغنهای هیدروژنه دارای اسید چرب ترانس زیادی میتوانند باشند. این اقلام غذایی را شناخته و آنها را از برنامه غذایی خود حذف کنید.
میانوعده خود را با توجه به میزان کالری و اطلاعات ترکیب مواد مغذی ثبت شده بر روی بسته بندیمواد انتخاب کنید نه با توجه به تبلیغات آن محصول، چرا که تبلیغات به منظور فروش محصولات انجام می دهند ./س