به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک شايعترين علت آن تحريكات عصبي است كه در نتيجه استرس و تنشهاي روحي به وجود ميآيد، اما بين سردردها يك نوع سردرد وجود دارد كه جزو سردردهاي وخيم به حساب ميآيد و معمولا صبحها به صورت ناگهاني و با علائمي مانند حالت تهوع، استفراغ جهنده و افزايش فشار مغزي بروز ميكند.
در اين حالت بيمار بايد هرچه سريعتر به پزشك مراجعه كند، زيرا فشار خون بالا، سرگيجه، دوبيني و ابهام در تكلم از علائمي است كه بايد جدي گرفته شود. علت اين نوع سردرد ميتواند خونريزي، آبسه يا حتي تومور مغزي باشد. در اين حالت، سردرد چنان ناگهاني و شديد است كه آن را به غرش رعد تشبيه ميكنند.شايد شما هم جزو آن دسته افرادي باشيد كه اگر باد سرد به صورتتان بخورد، دچار سردرد ميشويد. اين سردرد ـ كه به آن سردرد ناشي از سينوزيت يا التهاب سينوسها ميگويند ـ با علائمي مانند خلط و ترشح در ناحيه پشت حلق همراه است.
در اين شرايط پزشك با گرفتن اسكن و راديوگرافي از سينوسها ميتواند به تشخيص قطعي برسد. بد نيست بدانيد، هميشه سردرد ناشي از ابتلا به بيماري نيست و گاهي با خوردن برخي مواد غذايي ممكن است دچار سردرد شويد. مواد غذايي تيرامينزا مانند پنير كه باعث افزايش مادهاي به نام سروتونين، آدرنالين يا نورآدرنالين در خون ميشود، سردرد را ايجاد ميكند. مصرف مواد غذايي مانند سوسيس، شكلات، قهوه و چاي و كولا يا مشروبات الكلي هم ميتواند برخي افراد را دچار سردرد كند. اين نوع سردرد به علت گشادي عروق ـ كه در نتيجه آزاد شدن مواد اسيدآمينه تيرامين در خون است ـ به وجود ميآيد.نوع ديگر سردرد كه به سردرد كششي معروف است، به دليل استفاده از وسايلي مانند رايانه يا رانندگي طولانيمدت ـ كه كشش و فشار زيادي به عضلات سر و گردن وارد ميكند ـ ايجاد ميشود. گاهي هم سردرد به دليل خستگي و كشش عضلات چشم به وجود ميآيد؛ مثل كساني كه با وجود اختلالات بينايي مانند نزديكبيني يا دوربيني از عينك استفاده نميكنند. اين افراد به علت فشاري كه براي ديدن اشياء به عضلات چشم وارد ميكنند، دچار سردرد ميشوند. بعضي بيماران از سردرد در ناحيه فكي و گيجگاهي شكايت ميكنند. اين نوع سردرد در نتيجه التهاب ناحيه فكي به وجود ميآيد و به آن آرتريت فكي ميگويند.سردردهاي ناشي از مسموميت و استنشاق هواي آلوده به دليل آلودگي هواي شهرهاي بزرگ نيز اين روزها شايع است. اما از شايعترين سردردها كه بخصوص بين جوانان زياد ديده ميشود، ميگرن است.
علت اين نوع سردرد گشادي عروق مغز در اثر آزاد شدن موادي به نام كته كولامين وسروتونين در خون است كه با علائمي مانند سردردهاي يكطرفه، تهوع، استفراغ، اختلالات بينايي و ترس از نور همراه است و حتي گاهي آفتاب شديد ميتواند اين سردرد را تشديد كند و معمولا چند دقيقه تا چند ساعت طول ميكشد و بيمار حالت عصبي پيدا ميكند تا جايي كه ممكن است قادر به حرف زدن نباشد و بخواهد به محيط آرام و دور از نور پناه ببرد. سردردهاي ميگرني تا 18 ساعت هم طول ميكشد و گاهي چنان شدت مييابد كه بيمار ميتواند نبض عروق را در گيجگاه حس خود كند./س