در این گزارش با بهترین ورزشکاران رشته ژیمناستیک در طول مسابقات جهانی و المپیک آشنا شوید.

   به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران، در دهه هفتاد ژیمناست های شوروی (آندریانف و دیتیاتین) بر ژیمناستیک مردان جهان سلطه داشتند اما در آن سال ها با حضور ژیمناستهای چینی رقبای بسیار جدی پیدا کردند اما اولین نسل ژیمناستیک چینی نه تجربه ، نه اعتماد به نفس و نه شانس داشتند.
اما اسطوره ی ژیمناستیک چین در سال 1963 در لیوژو متولد شد ، مربی او ژانگ جیان بود اولین رقابت مهم او در مسابقات دانشگاهی بود که 2 مدال طلای حرکات زمینی و دار حلقه را از آن خود کرد در مسابقات قهرمانی جهان که در همان سال در مسکو برگزار شد او عضو تیم ملی چین شد و او صاحب مدال برنز شد.
در جام جهانی 1982 در زاگرب بالاترین سطح مهارت ژیمناستیک مدرن از خود به نمایش گذاشت ، حذف حرکات اجباری در این مسابقات به نفع او بود که بتواند حداکثر توانایی و مهارت خود را نمایش دهد او در دار حلقه توانست با حرکات ابداعی خود تحسین و تعجب همگان را برانگیزد او قهرمان وقت خود یورای کورولوف اهل شوروی را پشت سر گذاشت و توانست با اقتدار 6 مدال طلا و برنز کسب کند.
 شوروی ها از آن سال به عنوان سال نمایش ژیمناستیک یاد می کنند او همچنین در خرک حلقه یک حرکت جدید به نمایش گذاشت و در آن سال تبدیل به یک ستاره بزرگ در ژیمناستیک شد، در سال 1983 مجارستان قهرمان جهان شد و تیم شوروی را پشت سر گذاشت، ژیمناست اهل مجارستان با ابداع حرکات تابی جدید در دار حلقه فصل جدیدی در حرکات تابی گشود.
با اولین حضور ژیمناست چینی در المپیک 1984 در آمریکا او با کسب 3 مدال طلا، یک نقره و یک برنز به بهترین ژیمناست چین تبدیل شد او در سال 1985 در کانادا یک حرکت جدید در بارفیکس ابداع نمود. در جام جهانی 1986 ژیمناست چینی طلای مجموع، حرکات زمینی و خرک حلقه را به خود اختصاص داد و ملقب به استاد جام جهانی شد. در المپیک 1988 در چین اجرای کورپیت با یک دور چرخش به طناب دار حلقه دیگر کرد و بر زمین افتاد و دچار مصدومیت شد و امتیاز پایینی کسب کرد، پس از آن سال وی از ژیمناستیک کناره گیری کرد و به تحصیل در رشته داروسازی و روانشناسی پرداخت. بورسین شاخلین از اتحاد جماهیر شوروی در مسابقات انفرادی ژیمناستیک صاحب 6 مدال طلا شد که تا زمانی که "وسکا" آن را بهبود دهد به عنوان بهترین رکورد المپیک در بخش مردان باقی ماند، بین سال های 1956 و 1964 او به مجموع 13 مدال(7 طلا، 4 نقره و 2 برنز ) دست پیدا کرد، رکورد 13 مدال المپیک او در قسمت مردان تا مدت ها دست نیافتنی باقی ماند تا این که هموطنش " نیکلای آندریانف" این رکورد را ترقی داد او در رقابت های جهان نیز 14 مدال کسب کرد، شاخلین 4 عنوان انفرادی را نیز در رقابت های قهرمانی جهان 1958 را بدست آورد.
-الکساندر دیتالتین از کشور روسیه الکساندر برای نخستین بار در المپیک 1976 مونترال حضور یافت که به همراه تیم اتحاد جماهیر شوروی به مدال نقره تیمی دست یافت، در رقابت های انفرادی مجموع اسباب او تنها با 5 صدم امتیاز اختلاف در رتبه چهارم المپیک قرار گرفت او سپس به مدال نقره دار حلقه رسید، در رقابت های جهانی 1979 او به همراه کشورش به مدال طلای تیمی دست پیدا کرد و در مجموع قهرمان شد سال بعد در بازی های المپیک مسکو او به همراه تیم شوروی قهرمان شد و موفق به دریافت 6 مدال در یک روز گردید دستاورد داور المپیک 1980‌، 8 مدال بود که یک رکوردی برای تاریخ المپیک محسوب می شود. -وراکاسلاوسکا از کشور چک اسلواکی این ژیمناست موفق شد در بازی های المپیک 1964 توکیو در مسابقات ژیمناستیک، 3 مدال طلا و یک نقره کسب کند وی در مسابقات جهانی 2 مدال طلا و 2 نقره نیز بدست آورد. اولگمابورت از شوروی سابق از میان 7173 ورزشکار شرکت کننده در بازی های المپیک 1972 مونیخ تنها ژیمناست 17 سال الگاکوبورت توانست توجه همگان را به خود جلب کند در رقابت های تیمی او با حرکات نمایشی خود در رقابت های پارالل، تحسین همگان را برانگیخت، کوربوت 2 روز بعد در نیمه راه فینال انفرادی فاجعه به وقوع پیوست، این ژیمناست در رقابت های میله های ناهموار مرتکب 3 خطا شد داوران امتیاز 5/7 را به او اختصاص دادند و او در جایگاه ناامید کننده هفتم ایستاد بیست ساعت بعد کوربوت دوباره آمادگی خود را برای شرکت در فینال وسایل انفرادی به دست آورد او موفق شد مدال های طلای میله تعادل و رقابت های زمینی و مدال نقره رقابت های میله های ناهموار را از آن خود کند و همچنین وی در سال 1976 موفق شد مدال طلای رقابت های تیمی و نقره میله تعادل را به دست آورد.
 -جورجس مپیز از کشور سوئیس جورجس از سن 19 سالگی و از بازی های 1924 پاریس زندگی طولانی ورزش خود را آغاز کرد او در 9 رویداد مختلف شرکت کرد که شامل بالا رفتن از طناب می شد که در قالب تیم ملی سوئیس موفق به کسب یک مدال برنز شد.
 در سال 1928 او برترین ژیمناست جهان به حساب می آمد او پس از اینکه وی در پارالل عملکرد ضعیفی از خود به نمایش گذاشت توانست عنوان قهرمانی رقابت های جامع را از آن خود کند او موفق شد مدال طلای بارفیکس و مدال طلای تیمی این رقابت ها را نیز از آن خود کند جورجس موفق شد یک مدال نقره دیگر در رقابت های خرک را از آن خود کند. در بازی های المپیک 1932 لس آنجلس به خاطر اینکه او تنها ژیمناست سوئیسی بود تنها می توانست در مسابقاتی که جواز حضور در آنها را پیدا کرده بود شرکت کند در آن مسابقات او تنها توانست مدال نقره مسابقات زمینی را از آن خود کند در بازی های المپیک 1936 او در سن 31 سالگی موفق شد یک مدال در رقابت های زمینی، یک مدال در رقابت های تیمی و عنوان هشتمی رقابت های پرش از خرک را از آن خود کند با این مدال ها او جمع مدال های خود را به عدد 8 رساند، 4 طلا، 3 نقره و یک برنز و او بقیه عمر خود را به آموزش ژیمناستیک به جوانان اختصاص داد.
-ویتالی شربو از بلاروس در بازی های المپیک 1992 بارسلون ویتالی ژیمناست 20 ساله اهل مینسک با مدال های طلایی که کسب کرد نام خود را در تاریخ المپیک جاودانه ساخت او ابتدا موافق شد در رقابت های تیمی مدال طلا را کسب کند سپس موفق شد مدال طلا رقابت های جامع را بر گردن آویخت در 2 آگوست اوگام به فینال اسبابهای انفرادی نهاد، او در این روز موفق شد مدال طلای اسبابهای پارالل پرش از خرک، دار حلقه و خرک را از آن خود کند به ثبت برساند، شربو همچنین اولین ورزشکاری است که توانست 6 مدال طلای المپیک را از آن خود کند. در المپیک 1996 آتدانتا او توانست 4 مدال برنز کسب کند. -نادیا کومانچی نادیا الناکومانچی ژیمناست رومانیایی برنده 5 مدال طلای مسابقات ژیمناستیک المپیکو نخستین ژیمناستی است که توانست در مسابقات المپیک امتیاز کامل 10 را کسب نماید. وی در المپیک سال 1976 در مونترال کانادا جمعاً 5 نشان شامل مدال طلا و یک نقره و یک برنز دریافت کرد و 5 سال بعد در المپیک 1980 در مسکو نیز به 2 مدال طلا در حرکات زمینی و چوب موازنه و یک مدال نقره در مجموع انفرادی و یک نقره تیمی دست یافت.
در حال حاضر چینی ها در رشته ژیمناستیک سلطه دارند و آنها امید زیادی به کسب مدال های رنگارنگ المپیک لندن دارند./ق
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
فریبا
۱۵:۲۷ ۰۲ خرداد ۱۳۹۶
ایول منم ژیمناستیکارم