ضريب نفوذ کاربران اينترنت در کشور 86 درصد و ضريب نفوذ تلفن همراه 21 درصد افزايش يافته است.

به گزارش خبرنگار فناوري اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ رضا تقي پور با تبيين عملکرد اين وزارتخانه افزود: سامانه امنيتي در همه دستگاه هاي اجرايي ايجاد و ايمني شبکه ها کامل شده است.
وي مقابله موثر با حملات اينترنتي و جايگزيني محصولات و خدمات امنيتي و ضد بدافزارها با محصولات و خدمات داخلي را از ديگر اقدامات اين وزارتخانه دانست و اضافه کرد: البته اطلاعات بسيار کمي در اين باره منتشر مي شود زيرا مباحث امنيتي عموما قابل انتشار نيست.
تقي پور گفت: در موضوع ترانزيت ارتباطي بايد جايگاه مناسبي در منطقه داشته باشيم اما از کشورمان تقريبا هيچ مسير ترانزيتي عبور نکرده و اين به اين معناست که در گذشته غفلت کرده ايم که اميدواريم به کمک مجلس اين نقص را دنبال کنيم.
وي افزود: در اين زمينه توافقنامه و قراردادهايي با کشورهاي مختلف براي ترانزيت از مسير ترکيه، عراق، پاکستان، روسيه و اروپا امضا شده است که اميدواريم امسال و سال آينده آن را اجرا و نقشه جديد ترانزيتي را ظرف دو سه سال آينده ارائه کنيم.
تقي پور گفت: در زمينه تنظيم مقررات و حضور در مجامع بين المللي 8 هزار و 433 ايستگاه را در اتحاديه بين المللي مخابرات ثبت کرده ايم.
وي خارج کردن خاک کشورمان از سرويس 195 ماهواره را از ديگر اقدامات وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات دانست و افزود: اين موضوع از اين نظر بيشتر حائز اهميت است که امروز حضور ماهواره ها در فضاي کشورمان به چالشي فرهنگي اجتماعي تبديل شده است و محافظت از اين حوزه را از طريق مجامع بين المللي پيگيري مي کنيم.
تقي پور به افزايش حضور و قدرت تاثيرگذاري در مجامع بين المللي را از ديگر دستاوردهاي اين وزارتخانه دانست و اضافه کرد: 80 درصد پيشنهادات ما در نشست هاي اتحاديه بين المللي مخابرات به ثمر رسيده است و در تنظيم مقررات جهاني حضور فعال داريم.
وي کسب سه کرسي مهم مطالعاتي در گروه هاي مطالعاتي مربوط به اتحاديه جهاني مخابرات را از ديگر دستاوردهاي اين وزارتخانه دانست.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: شايد برخي تصورشان اين باشد که در کشورمان فقط يک اپراتور تلفن ثابت داريم درحاليکه در مناطق مختلف کشور 5 اپراتور به شکل رقابتي فعاليت دارند و خدمات عرضه مي کنند.
تقي پور افزود: شمار اپراتورهاي تلفن همراه در کشور 5 اپراتور و در مخابرات ماهواره اي 7 اپراتور است.
وي ايجاد ايستگاه هاي ثابت و سيار و کاهش فضاي فرکانسي را از ديگر اقدامات اين وزارتخانه در 5 سال گذشته برشمرد و اضافه کرد: اکنون فضاي فرکانسي کشور از نظر سيگنال هاي مزاحم به شدت کنترل مي شود.
تقي پور با اشاره به نقش فناوري اطلاعات گفت: امروزه فناوري اطلاعات در عرصه کارآفريني، آموزش مجازي، کاهش ترافيک و آلودگي هوا، تجارت، بانکداري و ديگر عرصه ها بسيار اثرگذار است.
وي افزود: فناوري اطلاعات عرصه اي است که سرمايه گذاري در آن به سرعت بازدهي دارد و نه فقط اين حوزه را فعال مي کند که مجموعه اقتصاد کشور را به تحرک بيشتر وا مي دارد.
تقي پور، موقعيت ممتاز بين المللي از طريق ترانزيت، ظرفيت اشتغال بالا، زمينه سازي براي تحقق دولت الکترونيک و دسترسي پژوهشگران به منابع علمي را از فرصت ها و مزيت هاي فناوري اطلاعات براي کشورمان  برشمرد.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با اشاره به اهداف و تکاليف برنامه پنجم توسعه در عرصه فناوري اطلاعات گفت: مهمترين اين اهداف ايجاد شبکه ملي اطلاعات است که اميدواريم با اجراي برنامه ها در اين زمينه و ايجاد اين شبکه تا حد زيادي بتوانيم به اين اهداف دست يابيم.
تقي پور اهداف فناوري اطلاعات را در پنج محور شامل توسعه زيرساخت هاي ارتباطي، فناوري اطلاعات، قانوني و حقوقي، محتوايي و خدماتي برشمرد.
وي نقش دولت را در اين زمينه در عرصه هايي مانند آموزش مجازي، توسعه هوشمندسازي، کنترل مصرف انرژي، مراقبت هاي پزشکي و خدمات بانکي بيان کرد.
تقي پور، توسعه شبکه ملي اطلاعات در سه عرصه افزايش پنهاي باند داخلي، افزايش ضريب امنيتي شبکه تبادل اطلاعات و امکان ارائه خدمات مختلف مخابراتي و خدمات ارزش افزوده به مردم را ضروري دانست.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، اتصال 37 هزار مدرسه با قابليت دسترسي پرسرعت به شبکه ملي اطلاعات در سال 90، هوشمندسازي مدارس و اتصال همه دانشگاه هاي کشور به يکديگر با پهناي باند بالا را از دستاوردهاي شبکه ارتباطي کشور برشمرد.
تقي پور، پاسخگويي به خدمات کتابخانه هاي ديجيتال، اتصال به شبکه هاي علمي معتبر جهاني، و ايجاد سرويس ويدئوکنفرانس را براي همه دانشگاه ها  از ديگر دستاوردهاي اين شبکه بيان کرد.
وي گفت: امروزه شاهديم که همه روزه به تعداد مراکز داده استاني افزوده مي شود و خدمات دولت الکترونيک توسعه مي يابد به نحوي که هزار و 876 خدمت به شکل الکترونيکي از طريق اين شبکه در دستگاه هاي اجرايي به مردم داده مي شود./عط
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار