به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، از اصفهان، این خانه که مالکان اصلی آن فوت شدهاند و گویا بازماندگان رغبتی به احیای آن ندارند قدمهای تند تخریب را بر میدارد.
پژوهشگر اصفهانی میراث فرهنگی پیرامون این خانه تاریخی اظهار داشت: این خانه که میتواند به محلی برای جذب گردشگر تبدیل شود، این روزها به دلیل بیتوجهی مسئولان و مالکان به مرز کامل تخریب رسیده است.
مهدی فقیهی پیرامون این خانه تاریخی گفت: اجزای مسکونی این خانه شامل یک اتاق سه دری ارسیدار در مرکز و دو اتاق کوچک دو دری هستند و با ایوانچههای کوچک رو به حیاط در ارتباط هستند.
وی افزود: این فضاها از طریق راه پلهای باریک و پیچدار به اشکوب دوم ساختمان راه مییابند، در این جا اتاقهایی به شکل قرینه و به صورت دو گوشواره جانبی و فضاهای تو در تو مشاهده میشوند که از طریق بهار خوابی زیبا با دستاندازی کاشی کاری شده با یک دیگرمرتبطاند.
پژوهشگر اصفهانی میراث فرهنگی ادامه داد: در ضلع غربی بنا نیز عناصر و ارکان گوناگونی مستقر هستند که شامل چند نشیمن با سقفی فرو ریخته و وستاخی در بخش فوقانی آن است، همچنین اتاقها و فضاهای این بخش دارای تزئیناتی است که هنوز آثاری از آن در درون طاقچهها و حواشی کناری آسمانهها به شکل مقرنسهای پا باریک و چند بعدی و قطاربندیهای به هم پیوسته و زیبا به چشم میخورد.
وی افزود: در عین حال وستاخ شمالی این قسمت با تزئیناتی نظیر گچ بریهای ظریف و زیبا، آیینه کاریهای معرق پیرامون شومینه دیواری و قطعاتی از شیشههای رنگی در و پنجرههای گره چینی شده بسیار جالب توجه به نظر میرسد.
فقیهی با اشاره به اینکه از این فضای زیبا و از طریق پشت بام جبهه غربی به دیگر عناصر و اتاقهای بخش فوقانی بنا دست مییابیم که شامل چند اتاق کوچک و بزرگ در کنار یکدیگر هستند، تاکید کرد: علاوه بر این در منتهیالیه ضلع غربی نیز فضاهای خدماتی نظیر، مطبخ، انبار و سرویس بهداشتی سطح به نسبت وسیع را به خود اختصاص دادهاند و در مقابل این بخش عناصر شرقی بنا واقع هستند که در قالب چند اتاق سه دری به هم پیوسته این بخش از بنا را تکمیل میکنند.
*تزییناتی که در آوار مدفون شده است
وی در ادامه گفت: آخرین قسمت این خانه مسکونی جبهه جنوبی آن است که از نظر ساختاری با دیگر قسمتهای بنا متفاوت ساخته شده و چنان که اتاق نشیمن به نسبت بزرگ آن با پوششی از قوسهای باربر و لنگه طاقهای گهوارهای تزیین یافتهاند، اطراف حیاط مرکزی را که به دلیل کثرت آوار چیزی از آن باقی نمانده تزییناتی فراگرفته که شامل خطوط تزیینی و حواشی چند رنگی است که برای حفظ آنها از شیب سرهایی بر لبه بام سود جستهاند.
این پژوهشگر در پایان اضافه کرد: در هر حال آن طور که از ساختار اصلی بنا هویدا است خانه افیونی دچار دخل و تصرفات بسیاری شده، اما در عین حال تا حد بسیاری ملاحت و زیبایی گذشته خود را حفظ کرده و با اندک مرمت و بازسازی میتواند به مکانی دلپذیر به منظور اسکان مسافران داخلی و خارجی بدل شود./ج1