به گزارش
سرويس علمي، پزشكي
باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ سعيده معاني، كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: جوانهها به طور كلي، در گروه سبزيجات قرار دارند اما تركيبات بسيار بهتر و بيشتري نسبت به اين گروه دارند و معمولترين جوانهها جوانه گندم، عدس و ماش است.
سعيده معاني افزود: در روند جوانه زدن، ميزان ويتامينها و پروتئينها افزايش پيدا كرده و ميزان انرژي و كربوهيدرات موجود در آنها كاهش مي يابد، كه اين نكته مي تواند براي كساني كه به كاهش وزن فكر مي كنند مفيد باشد.
وي تصريح كرد: در فرآيند جوانه زني اين محصولات تغييرات بسيار و در عين حال مفيد بر روي دانهها صورت مي گيرد كه موجب غنيتر شدن مواد مغذي موجود در آن مي شود كه حاوي تركيباتي از قبيل ويتامينهاي B6و B12 ، ويتامين C ، ويتامين E و نيز مواد معدني است و ويتامين B12 معمولا در گياهان ديده نمي شود، اما به دليل تغييرات در جوانه زدن اين ويتامين در جوانه ها موجود است.
اين كارشناس تغذيه ادامه داد: ويتامين E موجود در جوانه ها، نقش موثري در حفظ و سلامت پوست و پيشگيري يا كندي روند پيري سلوها دارد و همچنين ويتامين C بسته به نوع جوانه متفاوت بوده اما نسبت به ميزان آن در دانه افزايش مييابد.
معاني خاطرنشان كرد: جوانه ها حاوي مواد معدني مانند سلنيوم است كه به عنوان يك آنتي اكسيدان بسيار مهم، نقش پيشگيري كننده از ابتلا به سرطانها دارد و منيزيم موجود در جوانهها ميتواند در كاركرد صحيح عضلات، موثر باشد.
وي بيان كرد: در جوانه زدن، ميزان آنزيمهاي موجود افزايش مييابد كه اين امر موجب راحتتر شدن هضم جوانهها مي شود و جوانه عدس، حاوي تمامي اسيدهاي آمينه ضروري بوده كه اين نوع اسيدهاي آمينه موجب رشد بهتر به خصوص در كودكان و اطفال ميشود، در عين حال اسيدهاي چرب ضروري در جوانه عدس وجود دارد كه موجب رشد سلولهاي مغزي شده و اين جوانه ميزان فيبر محلول قابل توجهي وجود دارد كه منجر به كاهش كلسترول، كاهش فشارخون و يا قندخون ميشود./ح