به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، از رشت، امیر عبدوس پیش از ظهر امروز در جلسه محیط زیست استان چگونگی اسارت و رهاسازی عقاب طلایی را تشریح کرد.
وی اظهار کرد: عقاب طلایی که حدود سه سال توسط یکی از افراد متخلف اسیر و در منزل وی منطقه «لپوندان» شفت نگهداری شده بود با همکاری ماموران نیروی انتظامی منطقه و پیگیری محیطبانان این شهرستان شناسایی و ضبط شد.
این مسئول، ادامه داد: کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست شفت پس از تیمار نهایی و بازگرداندن سلامت کامل به عقاب طلایی، آن را در ارتفاعات امامزاده ابراهیم این شهرستان رهاسازی کردند.
وی، با بیان اینکه فرد متخلف هماکنون مورد پیگیری قانونی قرار گرفته است، افزود: مرجع قضایی پرونده این فرد متخلف را در دست پیگیری دارد.
عبدوس، درباره اسارت عقاب طلایی بیان کرد: این عقاب برای صید اردک در یکی از استخرهای پرورش ماهی منطقه لپوندان شفت به درون آب سقوط کرد و به دلیل غوطهور شدن پرهایش خیس شد و توان دوباره پرواز کردن را از دست داد و فرد متخلف از این فرصت استفاده کرد و پرنده را به دام انداخت.
وی، عقاب طلایی را یکی از بزرگترین گونههای عقاب کشور دانست و تصریح کرد: عقاب طلایی 90 سانتیمتر طول دارد و با رنگ مسی طلایی یکی از زیباترین جلوههای محیط زیست طبیعی گیلان به شمار میرود.
به گفته مدیر کل محیط زیست گیلان، عقاب طلایی در هنگام پرواز نوار سیاهی در انتهای دم تیرهاش نمایان میکند و وجه تمایز آن با عقاب شاهی یکدست نبودن تیرگی سطح پشتی بالهاست.
وی، عقاب طلایی را از پرندگان بسیار ارزشمند ایران و جزو گونههای در معرض خطر انقراض و شکار ممنوع کشور نامید و تصریح کرد: عقاب طلایی در مناطق کوهستانی و بیابانها به سر میبرد و روی صخرههای شیب تند و گاهی نیز روی درختان آشیانه میکند و در تمام ارتفاعات استان به ویژه ارتفاعات اشکورات علیا، درفک رودبار و اسالم دیده میشود.
عبدوس، اسارت عقاب طلایی را غیرقانونی و جرم خواند و یادآور شد: طبق قانون، شکار، صید، نگهداری، خرید و فروش هر گونه پرنده وحشی به هر صورت ممکن جرم محسوب میشود و افراد متخلف ضمن معرفی به دادگاه با جرایم نقدی سنگین مواجه میشوند./ج1