به گزارش
گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، بر اساس تحقیقات دانشمندان حشرات خونخوار ترجیح می دهند از نقاط بدون موی بدن انسان تغذیه کنند.
ممکن است موهای خارجی بدن انسان در دنیای مدرن امروز بی فایده به نظر برسد. اما طبق گفته دانشمندان همین موها به ما در شناسایی انگل ها کمک می کنند.
برخی محققان معتقد هستند که در گذشته حتی یکی از گزینه های مهم انتخاب همسر از نگاه زنان، مردانی با بدن پر مو بوده به این دلیل که این مردان بیماری های انگلی نداشته اند.
امروزه دانشمندان کشف کرده اند که موهای خارجی پوست بدن فواید بسیاری برای ما دارند "مایکل سیوا جاثی"، محقق و زیست شناس دانشگاه شفیلد در انگلستان، می گوید: "من تحقیقی را با موضوع بیولوژی حشرات خونخوار انجام دادم. هدف ما پیدا کردن راه هایی برای کنترل این حشرات و به دنبال آن جلوگیری از انتقال بیماری توسط حشرات ناقل بود."
محققان این تحقیق را روی 29 دانشجوی داوطلب انجام دادند و قسمتی ازموهای یکی ازبازوهای آنها را زدند. سپس بر روی هر کدام از بازوهای آنها ساس هایی را قرار دادند و مدت زمانی را که طول می کشید داوطلبان حضور ساس ها را بر روی بازوها خود حس کنند، محاسبه کردند. آنها همچنین زمان گرفتند تا ببیند چقدر طول می کشد تا این انگل مکان مناسبی را برای مکیدن خون پیدا کند. ( البته جالب است بدانید محققان قبل از اینکه ساس ها نیش خود را در پوست فرو کنند، آنها را از روی بازوهای داوطلبان برمی داشتند.)
آنها متوجه شدند که موی بدن به طور شگفت انگیزی سرعت شناسایی ساس ها را بر روی بدن انسان افزایش می دهد. "سیوا جوثی" در اینباره می گوید: "شرکت کنندگان در این آزمایش حضور ساس را بر روی بازوی مودار خود سریعتر و راحت تر از بازوی بدون موی شان حس می کردند.
بنابراین این موها بودند که وجود ساس را روی پوست شناسایی می کردند. در ضمن حضور مو مدت زمانی را که یک انگل صرف پیدا کردن مکان مناسبی برای نیش زدن می کند، افزایش می دهد. در واقع مو مانعی برای نیش زدن آنها و مکیدن خون محسوب می شود."
مردان در پیدا کردن انگل ها بهتر از زنان عمل کردند و علت آن هم پرمو بودن بدن آنها نسبت به زنان به واسطه اختلاف هورمون تسترون در این دو جنس است. حشرات خونخوار ترجیح می دهند جاهای بدون موی بدن مثل سر زانوها را نیش بزنند. / ق پ