به گزارش
سرويس بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دکتر کوروش اعتماد ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: روش های مداخله برای جلوگیری از عوامل خطرساز، نباید همواره یکسان باشد و هر منطقه و استانی، با توجه به ویژگی های خاص فرهنگی خود، نیاز به پیگیری اولویت های جداگانه ای در زمینه بیماری های غیر واگیر دارد.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات این حوزه، قدیمی بودن راهکارهای مداخله است که اثرات گذشته خود را از دست داده و با نیازهای حال حاضر جامعه همسو نبوده اند و در این کارگاه قصد داریم مدیران گروه بیماری های غیرواگیر کشور، روش های کارآمد را در این زمینه بیاموزند.
دکتر اعتماد با بیان اینکه وابستگی برنامه ها به دوایر سازمان های دولتی سبب کاهش سرعت در روند اجرایی آن ها خواهد بود، تاکید کرد: در صورت وابستگی فعالیت ها به قانون و بودجه، مدت ماندگاری آن ها نیز کاهش یافته و این در حالی است که می توان با کاهش نیاز به سازمان ها، نظارت بر شرایط اجرای برنامه ها را ارتقاء بخشید و نگرانی از تغییر میزان بودجه را نیز به حداقل ممکن رسانید.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: در مراقبت های نسل اول، بیماری های خطرساز شناسایی شده اند که در حال حاضر باید وارد مرحله پیشگیری شویم و با تدوین بسته های کشوری و استانی، بر امر نظارت، ارزیابی، تصمیم گیری و مداخلات لازم تمرکز کنیم.
اعتماد با اشاره به تغییر تفکرات حکومت ها و جوامع افزود: پرسش ها و توقعات در حوزه سلامت نسبت به سال های قبل تغییر یافته است و مردم جویای آگاهی از چگونگی برنامه ریزی برای ارایه خدمات حکومت ها هستند که لزوم پیگیری مصرانه شاخص های تغییر رفتار را ایجاب می کند.
وی اضافه کرد: بر همین اساس، انتظار می رود برنامه هایی عملیاتی و مبتنی بر شواهد و هدف گذاری های مناسب تنظیم شده و پس از ارزیابی مشکلات و انعکاس آن ها، برای رفع نواقص موجود تلاش کرد که در همین راستا، وزارت بهداشت نیز به عنوان یک ابزار مدیریتی، بخش های گوناگون حوزه سلامت را یاری خواهد کرد.
گفتنی است: کارگاه کشوری آشنایی با راهبردهای تغییر رفتار در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر با هدف آموزش سه استراتژی عمده آموزش، بازاریابی اجتماعی و حمایت طلبی، برگزار شد./عط