به گزارش خبرنگار حوزه تجسمي باشگاه خبرنگاران، نگارخانه ها و گالري هاي شهر هر هفته ميزبان نمايشگاه هايي از هنرهاي تجسمي هستند.
در حقيقت در هر هفته يا دو هفته يكبار آثار هنرمندان جوان و پيشكسوت هنرهاي تجسمي و سنتي در اين مراكز هنري كه به نوعي فضايي براي ارائه تازه ترين آثار هنرمند مربوطه است گردهمايي صورت ميگيرد كه البته اين نمايش و گردهمايي با اختتاميه اي با توجه به توان مالي هنرمند مجلل و يا ساده برگزار ميشود.
در برخي نگارخانه ها براي برگزاري نمايشگاهي از يك هنرمند جوان مدير گالري و البته خود هنرمند با تبليغات فراوان خيل عظيمي از مخاطبان را به سوي گالري و نگارخانه خود سوق مي دهند.
ناگفته نماند كه برخي از مديران و مسئولان بعضي از مراكز هنري نيز بودن هيچ دليل قانع كننده اي نمايشگاهي از بعضي از هنرمنداني كه در جامعه هنري ايران بيش از سه دهه كه از پيروزي انقلاب اسلامي ايران ميگذرد ندارند با چنان تبليغات گسترده اي در سايت ها خبرگزاري ها، جرايد، گويي نمايشگاهي از يكي از هنرمنداني است كه سال ها براي پيشرفت هنرهاي تجسمي در خاك ايران زمين تلاش كرده و با هيچ اتفاقي كشور عزيزمان را ترك نكرده است.
اما همين مديران و مسئولان كه چندين گالري خود را به نمايشگاه هاي هنرمندان تازه از فرنگ برگشته اختصاص مي دهند قطعاً از برگزاري نمايشگاه عكاس برجسته كشورمان بي اطلاع هستند.
عكاسي كه با آغاز جنگ تحميلي و هشت سال دفاع مقدس به جبهه رفت و لحظه هايي از حماسي و دلاوري رزمندگان و شيردلان جبهه و جنگ حق عليه باطل به زيبايي ثبت كرد.
عكاسي كه عليرغم آنكه نميتوانست لحظه شهادت جوان 13 ساله اي را در جنگ تحميلي ثبت كند چندين بار تلاش كرد كه فشار دهد، دگمه اي كه ثبت ميكند تاريخ حماسه و ايثار را اما نتوانست.
مجيد دوخته چي زاده، از هنرمندان برجسته نقاشي كشورمان است كه مجموعه اي كم نظير، از عكس هاي دفاع مقدس را در كارنامه هنري خود دارد، عكاسي است كه شجاعانه در زمان جنگ تحميلي و هشت سال دفاع مقدس به جبهه رفت و از توپ، تانك، اسارت عراقي ها خود را نباخت و نلرزيد و با شهادت هر رزمنده اي ساعت ها گريست و در طول مدتي كه در جبهه بود به اين نكته مي انديشيد كه چه كاري ميتواند در مقابل اين همه ايثار رزمندگان اسلام انجام دهد.
بعد از جنگ مجموعه عكس هايش را كامل كرد و در چندين نمايشگاه گروهي و انفرادي كه به عدد بي شمار هستند به نمايش گذاشت.
اين عكاس شهير اين روزها نمايشگاهي از عكس هاي مستند اجتماعي خود در نگارخانه دي برگزار كرده است و تنها چند روز به پايان نمايشگاهش باقي است اما نسبت به نمايشگاه وي كم لطفي هايي صورت گرفته است.
البته كم لطفي كه نه بلكه نابرابري و آنچه كه استحقاق آن را داشته است برايش صورت نگرفته، آيا اگر اين عكاس مانند برخي خارج نشينان در زمان جنگ تحميلي از كشور خارج ميشد و در آنجا زندگي آرامي را ميگذراند و پس از جنگ و برگشتن آباداني به ايران عزيزمان براي گذراندن تعطيلات تابستان چند روزي به ايران بازميگشت همان مديران برايش نمايشگاهي با چندين نگارخانه برگزار ميكردند؟
دوخته چي زاده از عكاساني است كه بدون هيچ پشتوانه اي آثار خود را در چندين نمايشگاه به نمايش گذاشته است نمايشگاههايي كه در برخي از آنها ميتواني سير تحول بخشي از تكنيكهاي عكاسي را مشاهده كني.
ديدن عكسهاي اين عكاس برجسته كشورمان كه تا سيزدهم خرداد در نگارخانه دي برپاست خالي از لطف نخواهد بود./ي2