رئیس سابق دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در 50 درصد از موارد مکمل‌هایی غذایی تجویز شده بی‌مورد است و در بیشتر موارد شانسی تجویز می‌شود.

به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ،‌ محمد حسن انتظاری امروز در اصفهان اظهار داشت: در صورتی که مکمل‌های غذایی غیر ضروری و بیش از حد نیاز برای مصرف‌کنندگان تجویز شود، فرد را مسموم و مستعد ابتلا به بیماری می‌کند.

وی با بیان اینکه مکمل‌های غذایی را باید تنها در صورت آزمایش گرفتن از بیمار و شواهد بالینی برای فرد تجویز کرد، بیان داشت: تا 90 درصد از تجویز مکمل‌هایی غذایی بر اساس حدس و گمان پزشکان است در صورتی که باید قبل از تجویز برنامه غذایی بگیرند.

رئیس سابق دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: رایج‌ترین مکمل‌های غذایی تجویز شده برای افراد، روی، آهن و اسیدفولیک است.

وی با اشاره به اینکه زیاده‌روی در مکمل‌های غذایی B12 و اسیدفولیک سبب مسمومیت می‌شود، اضافه کرد: بخشی از کمبود ویتامین‌ها مثل فسفر  وجود ندارد و بنابراین نیاز به تجویزی آن نیست.

انتظاری افزود: اگر هر فردی در هر دوره‌ای از زندگی خود هرم غذایی را رعایت کند دیگر با کمبودی روبرو نمی‌شود که نیاز به مکمل‌هایی غذایی داشته باشد.

وی با بیان اینکه برخی اوقات مصرف بیش از اندازه مکمل‌های غذایی سبب مرگ افراد می‌شود، گفت: تنها یک مورد مرگ به دلیل مصرف بالای امگا 3 گزارش شده است.

رئیس سابق دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: در بسیاری از مواردها آلرژی‌هایی که بر افراد عارض می‌شود به دلیل وجود افزودنی‌های خوراکی است./ج1

وی در ارتباط با بتاکاروتن افزود: این ماده خوراکی مسمومیت ایجاد نمی‌کند و شاید نمونه قرص آن سبب مسموم شدن فرد شود.

به گزارش فارس، در حالی سرطان‌زا بودن بتاکاروتن از سوی این مقام مسئول پذیرفته نشد که عضو کمیته طب سنتی اصفهان با قاطعیت بر سرطان‌زا بودن این ماده خوراکی تاکید کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.