مدیرکل دامپزشکی قم بر رعایت دقیق ضوابط بهداشتی قرنطینه‌ای به منظوری پیشگیری از بیماری تب برفکی تاکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهره شعبانی ـ دکتر سید مهدی سرکشیک ، مدیرکل دامپزشکی قم درباره اهمیت بیماری تب برفکی گفت:با توجه به خسارات اقتصادی زیاد ناشی از شیوع بیماری و قرار گرفتن استان در موقعیت حساس و استراتژیک به لحاظ نقل و انتقال بسیار زیاد دام از بیش از ۲۰ استان کشور، لزوم هماهنگی دستگاه‌ها در کنترل بحران‌های احتمالی و  رعایت دقیق ضوابط بهداشتی قرنطینه‌ای مورد تاکید است.

او در ادامه به دامداران توصیه کرد توصیه‌های پیشگیرانه دامپزشکی را در این خصوص جدی بگیرند و به منظور جلوگیری از شیوع این بیماری نسبت به رعایت دقیق ضوابط بهداشتی -قرنطینه ای، کنترل ورود و خروج دام‌ها و همچنین واکسیناسیون سریع جمعیت دامی خود اقدام کنند.

مدیرکل دامپزشکی قم افزود: جمع آوری کود و ضدعفونی جایگاه دام، جلوگیری از ورود وسایل نقلیه و تجهیزات متفرقه، پرهیز از نقل و انتقال غیر مجاز دام و ضرورت دفن بهداشتی دام‌های تلف شده از راهکار‌هایی است که می‌تواند به جلوگیری از بروز و شیوع بیماری کمک کند.

سرکشیک زاده گفت:در حال حاضر واکسن تب برفکی به میزان مناسب در سطح استان وجود دارد و دامداران می‌توانند با مراجعه به مرکز مایه کوبی منطقه خود در خصوص مایه کوبی دام‌های خود اقدام نمایند.

او گفت: هرگونه تلفات و موارد ابتلای بیماری را به شماره ۳۶۱۲۳۴۵۹ یا سامانه ۱۵۱۲ گزارش کنند.

تب برفکی یا «بیماری دهان و پا» یک بیماری عفونی و گاهی کشنده ویروسی است که موجب بیمار شدن حیوانات از جمله گاو اهلی و اعضای خانوادهٔ گاوسانان می‌شود.

این ویروس عامل بیماری در ابتدا به مدت دو تا سه روز تب شدید ایجاد نموده و متعاقباً تاول‌هایی در داخل دهان و روی پا ظاهر می‌شود که ممکن است پاره شده و موجب لنگش حیوان شود.

این بیماری بسیار واگیردار است و قطرات آیروسل دفع شده از حیوان آلوده، تماس با تجهیزات دامداری، غذا، وسایل نقلیه، البسه آلوده و حیوانات شکارچی اهلی و وحشی موجب گسترش بیماری می‌شوند؛ این بیماری به عنوان طاعون برای صنعت دامداری محسوب می‌شود.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.