شایع‌ترین بیماری تنفسی در استان اصفهان در این روز‌ها آنفلوآنزاست که ۳۰ درصد موارد عفونت‌های تنفسی را شامل می‌شود.

مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت اصفهان گفت: براساس آزمایش‌های مراکز بهداشت استان، شایع‌ترین عفونت تنفسی و پس از آن، خانواده ویروس‌های سرماخوردگی قرار دارد، اما ابتلا به کووید-۱۹ نیز در حد کمی گزارش شده است.

رضا فدایی افزود: بخش زیادی از مشکلات تنفسی افراد مانند تب، بدن درد، گلو درد و سرفه در درجه اول ناشی از آنفلوآنزا و سپس مربوط به سرماخوردگی است و باید توجه داشت که خانواده ویروس‌های سرماخوردگی شامل انواع مختلفی است.

وی با بیان اینکه شیوع این بیماری‌ها از اواخر آبان امسال آغاز شد و احتمال دارد تا اواخر دی ماه جاری ادامه داشته باشد، گفت: پیش‌بینی می‌شود میزان شیوع این بیماری‌ها از بهمن کاهش یابد، اما تا پایان زمستان باید منتظر تغییرات احتمالی باشیم.

به گفته فدایی در هر شهرستان یک مرکز برای نمونه‌گیری از بیماران تنفسی وجود دارد که به‌صورت رایگان خدمات ارائه می‌کند درحالی‌که انجام این آزمایش‌ها در بخش خصوصی هزینه‌های بالایی دارد.

وی با تاکید بر اینکه شیوع بیماری‌های تنفسی و ویروسی در این فصل از سال طبیعی است، خاطرنشان کرد: هر سه یا پنج سال در همین زمان، چنین موجی از شیوع بیماری آنفلوآنزا را مشاهده می‌کنیم.

فدایی با تأکید بر پرهیز از خوددرمانی هنگام ابتلا به این بیماری ها، تصریح کرد: وقتی فردی به بیماری‌های تنفسی مبتلا می‌شود، باید دوره طبیعی بیماری را طی کند و آنتی‌بیوتیک‌ها نه‌تنها بی‌تأثیر هستند بلکه مصرف بی‌رویه آنها موجب مقاومت ویروسی در بدن می‌شود.

مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به گروه‌های آسیب‌پذیر مثل سالمندان، کودکان و زنان باردار گفت: این افراد به‌دلیل اینکه ممکن است مدت زمان بیماری در آنها طولانی‌تر یا همراه با عوارض باشد باید مراقبت بیشتری از خود داشته باشند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز گفت: با افزایش شیوع بیماری‌های تنفسی در اصفهان، لازم است مردم همانند دوران همه‌گیری کووید-۱۹، دستور‌های بهداشتی را برای محافظت از خود و دیگران رعایت کنند.

پژمان عقدک با اشاره به افزایش بیماری‌های تنفسی در فصل زمستان، افزود: افراد مبتلا و کسانی که با آنها در تماس هستند باید فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت و در اماکن شلوغ و تجمعی از ماسک استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: شستشوی مکرر دست‌ها برای پیشگیری از ابتلا و مصرف مایعات، میوه‌ها و سبزی‌ها برای تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سریع‌تر مؤثر است.

عقدک با بیان اینکه علائم ابتلا به آنفلوآنزا شدیدتر از کروناست، گفت: آلودگی هوا از عوامل مهم تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن و تشدید علائم بیماری‌های تنفسی است.

منبع: مرکز بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.