دکتر داوود کاظمی صالح، دارای رتبه ممتاز بورد تخصصی قلب و عروق در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: بیشتر غذاهای طبیعی حاوی پتاسیم هستند، پتاسیم ناکافی سبب تجمع سدیم در بدن و در نتیجه افزایش فشار خون می گردد.
وی تصریح کرد: با توجه به بررسی های انجام شده زیادی و افزایش پتاسیم منجر به کاهش فشار خون می شود.
کاظمی صالح عنوان کرد: داروهای مدر مانند فوئرو سماید یا لازیکس که بنا به تشخیص پزشک برای دفع سدیم به کار می روند پتاسیم را نیز دفع می کنند.
بنابراین برای حفظ تعادل لازم است که مواد حاوی پتاسیم کافی استفاده نمود.
این متخصص به مواد حاوی پتاسیم به میزان زیاد اشاره کرد و گفت: موز، انگور، گریپفروت، خربزه، کام، کشمش، پرتغال، انجیر، آلو، چغندر و سیب زمینی حاوی مقادیر زیادی پتاسیم هستند.
وی افزود: گلابی، هلو، توت فرنگی، هویج، سیب زمینی آپ پز شده، شیر، شاه توت، هندوانه، گوجه فرنگی، کلم فندقی، اسفناج و آجیل حاوی پتاسیم به میزان متوسط هستند.
*میزان پتاسیم مصرفی در بیماران کلیوی باید به توصیه پزشک معالج باشد
کاظمی صالح خاطرنشان کرد: در صورت وجود بیماری کلیوی مصرف پتاسیم باید محدود شود و به هر حال در این مواد باید به توصیه پزشک معالج عمل شود.
وی تأکید کرد: لازم به ذکر است که آب گوجه فرنگی سدیم زیادی دارد بنابراین افراد مبتلا به فشار خون به این مسئله باید توجه داشته باشند.
این متخصص به عموم افراد توصیه کرد و گفت: نوع تغذیه و داشتن رژیم غذایی مناسب در سلامتی قلب، کاهش خطر ایجاد فشار خون و تصلب شرائین مؤثر بوده و عملاً دستگاه قلبی عروقی را از بیماری های مختلف در امان نگاه می دارد بنابراین لازم است بنابر به توصیه پزشک از مواد غذایی استفاده شود که برای سلامتی بدن و قلب مناسب باشد./ح