دکتر ایرج خسرونیا، متخصص داخلی در رابطه با سلامت تغذیه مسافرین در ایام نوروز در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران چنین گفت: بسیاری از مسافرین این تصور را دارند که از شروع سفر تا پایان آن باید مشغول خوردن باشند و همین افراد هستند که به اسهال و استفراغ و دل درد مبتلا می شوند.
وی درخصوص الگوی مصرف غذا در سفر ادامه داد: مسافران باید توجه داشته باشند تا از غذاهای سبک استفاده کنند و پرخوری را کنار بگذارند و از به همراه بردن غذاهای فاسد شدنی مثل گوشت چرخ کرده و ماهی خوداری کنند.
دکتر خسرونیا در خصوص سلامت آبهای آشامیدنی اظهار داشت: درطول سفر از آبهای آشامیدنی که در بطری های بهداشتي به فروش می رسد استفاده کنید بسیاری از افرادی که به دشت و صحرا سفر می کنند از آبهای رودخانه ها، برکه ها و چشمه ها به عنوان آب آشامیدنی استفاده می کند که ممکن است این آبها حاوی آلودگی هایی باشد که تب روده و ناراحتی های دستگاه گوارش ، اسهال خونی و مسمومیت به همراه دارد.
وی عنوان کرد: در طول سفر از غذاهای سبک استفاده کنید و از خوردن بیش از 2 وعده فست فود خود داری کنید که در غیر این صورت پیامدهایی همچون اضافه وزن ، فشار خون بالا، دیابت و کبد چرب را خواهیم داشت و در وعده های غذایی سبزیجات و میوه جات تازه را بگنجانیم.
وی در خصوص گوشت های تازه که به صورت آزاد عرضه می شود خاطر نشان کرد: از استفاده از گوشت هایی که علامت تایید بهداشت را ندارند خودداری کنید که در غیر این صورت ممکن است از گوشت حیوان مرده، حیوانی که از سلامت برخوردار نیست و حتی گوشت حیواناتی که قابل خوردن نیستند استفاده کنند./ح