گزارش های سازمان بهداشت جهانی نشان می دهند که بروز مقاومت های چند دارویی نسبت به بیماری ها در اغلب کشورهای جهان به شدت رو به افزایش است.

علیرضا توسلی استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: با وجود پیشرفت های علم پزشکی، متاسفانه در سال های اخیر شاهد موارد متعددی از شکست های درمان برعلیه بیماری های عفونی و قابل واگیر بوده ایم.
وی افزود: مصرف بیش از اندازه و خودسرانه داروها به ویژه آنتی بیوتیک ها یکی از مهمترین دلایل شکست های درمانی بوده است.
توسلی با بیان اینکه بروز مقاومت های دارویی به ویژه مقاومت نسبت به چند دارو تاثیر زیادی بر روی کاهش اثرات درمانی داروها گذاشته است، تاکید کرد: گزارش های سازمان بهداشت جهانی نشان می دهند که بروز مقاومت چند دارویی نسبت به بیماری ها در اغلب کشورهای جهان به شدت رو به افزایش بوده و به یک مشکل جدی تبدیل شده است.
وی یادآور شد: در حال حاضر به دلیل مصرف بیش از اندازه آنتی بیوتیک ها، نه تنها از اثر بخشی بسیاری از این داروها کاسته شده، بلکه تاثیر برخی از آنتی بیوتیک ها برای درمان بیماری ها به کلی از بین رفته است.
توسلی با اشاره به اینکه بسیاری از میکروب ها می توانند در برابر برخی از آنتی بیوتیک ها الگوهای مختلفی از مقاومت را بروز دهند، تصریح کرد: در واقع این میکروب ها می توانند مقاومت های دارویی را از گونه ای به گونه دیگر انتقال داده و از این طریق موجب گسترش مقاومت های دارویی به ویژه مقاومت های چندگانه شوند.
وی خاطر نشان کرد: به دلیل تاثیرات شدید و مخرب بروز مقاومت های چند گانه دارویی، در صورتیکه اقدام موثری برای پیشگیری از بروز این مقاومت ها صورت نگیرد، در آینده نزدیک شاهد تاثیرات منفی بیشتری از مقاومت های دارویی و کاهش اثربخشی درمان بیماری ها خواهیم بود./عط

 

** براي مطرح كردن سوالات پزشكي خود اينجا را كليك كنيد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار