به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر محمود مير معزي، استاديار گروه جراحي اعصاب دانشگاه علوم پزشکي مشهد گفت: فشارهاي شديد بر ستون فقرات ناشي از نوع كار، زيادي وزن، صدماتي ناشي از حوادث رانندگي و يا حوادث ديگر، حاملگيهاي مكرر خانمها و استعمال دخانيات به ويژه سيگار مي تواند زمينه ساز بروز مشكل در ديسك کمر شود.
وي ادامه داد: شايعترين مشكلات كه منجر به مراجعه افراد به كلينيك مي شود دردهاي ناحيه كمري است و تقريبا بيش از 90درصد مردم دردهاي اين ناحيه را تجربه كرده اند. دردهاي كمر به سن، جنس، شغل و نحوه زندگي بستگي دارد و يكي از مهمترين علل دردهاي اين ناحيه مشكلات ديسك است كه منجر به دردهاي خفيف تا شديد و حتي عوارض برگشت ناپذير يا عارضههاي مهمتري براي بيمار مي شود كه متغير است.
دکتر محمود مير معزي گفت: ديسك كمر در واقع يك ماده نرم و ژلاتيني است كه بين دو مهره وجود دارد كه حركت مهرهها بر روي يكديگر را تسهيل مي كند، و ممکن است در اثر فشارهاي وارد بر آن حالت نرمي خود را از دست مي دهد و به سمت كانال نخاعي كه محل عبور نخاع و ريشه هاي عصبي است بيرون زدگي پيدا مي كند.
وي خاطر نشان کرد: در اين زمان اگر فشاري به ريشههاي عصبي وارد شود مي تواند ايجاد دردهايي در مسير انتشار آن عصب کند و اين دردها از ناحيه كمر شروع مي شود و در ناحيه كمر به باسن و از آنجا به اندام تحتاني گسترش مي يابد و حتي به نوك پاها هم ممكن است كشيده شود.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه به علت وجود ديسك در گردن، پشت و كمر اين مشكلات ميتواند در هر كدام از ناحيهها وجود داشته باشد اما مشكلات ناحيه كمر بيشتر است، افزود: مشكلات ديسك در ناحيه گردن هم منجر به بروز دردهايي در ناحيه گردن، شانه و دستها مي شود و مي تواند اين علايم در يك طرف يا در دو طرف باشد.
متخصص جراحي مغز و اعصاب، ديسك و ستون فقرات بروز دردهاي ناگهاني، کاهش درد در زمان استراحت و افزايش آن در در زمان فعاليت و حرکت ، انتشار درد به پاها و و گاهي اختلال در حس به صورت گزگز و مورمورشدن را از علائم ابتلا به ديسک کمر برشمرد و اظهار داشت : تشخيص ابتلا به ديسک کمر با کمک معاينات باليني و انجام عکسبرداري و MRI امکان پذير است.
استاديار گروه جراحي اعصاب دانشگاه علوم پزشکي مشهد استفاده از درمانهاي طبي، فيزيوتراپي و در نهايت عمل جراحي را از جمله راهکارهاي درماني اين بيماري برشمرد و گفت: استفاده از روشهاي زندگي صحيح از جمله نشستن، راه رفتن و حتي خوابيدن صحيح در كنار انجام حركات ورزشي مناسب، نشستن بر روي صندلي هاي استاندارد در محيط کار، از جمله راهکارهاي پيشگيري از ابتلا به ديسک کمر به شمار مي رود./ح