رضا پدیدار کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه سیستم بانکی به عنوان یکی از ابزارهای تجهیز سرمایه است افزود: اگر نظام بانکداری ما براساس اصول و موازین بانکداری فعالیت کند می تواند بازوی کمکی و ابزار جدید برای تجهیز سرمایه فعالان اقتصادی باشد.
وی تصریح کرد: هدایت سرمایه های سرگردان برای سرمایه گذاری طرح های بزرگ و زیر بنایی ملی و منطقه ای کشور به عنوان پل ارتباطی زمینه را برای توسعه اقتصادی بین تمام کسانی که دارای منابع مالی هستند فراهم می کند..
این کارشناس با تاکید براینکه پل اعتماد و ارتباط با سرمایه گذاران رمز موفقیت اجتماعی و اقتصادی کشور به شمار می رود اظهار داشت: کشورهای توسعه یافته ابزارهای مالی را در جهت عرضه و تقاضای بازار آزاد اقتصادی به کار می گیرند و نظام بانکداری زمانی موفق است که از نظام دستور خارج شود چرا که نظام دستوری دولتی انگیزه و ابتکار را از عرصه رقابتی می کاهد.
پدیدار با بیان اینکه مبانی رشد اقتصادی و یکی از پیش شرط های رشد، وجود نرخ رشد سرمایه گذاری مناسب است گفت: برای دستیابی به نرخ مناسب از سرمایه گذاری، نیازمند ایجاد ساختار و الزامات سرمایه گذاری هستیم. بسیاری از مطالعات تجربی و مدل های رشد نشان می دهند که یکی از مهم ترین عــوامل گستــرش زمینه هــای پس انداز و سرمایه گذاری، توسعه بازارهای مالی، نهادها و ابزارهای این بازار و همچنین ارتباط آن با بدنه اقتصاد ملی است.
وی اضافه کرد: طبعاً توسعه بخش مالی، خود تحت تأثیر عوامل متفاوتی مانند ساختار مناسب قانونی و سازکار اجرایی بخش های بازار مالی، ارتقای دانش سرمایه گذاری، تقویت و آموزش نیروی انسانی مجرب و متخصص جهت حضور در بازارهای مالی قرار دارد که از آنها به عنوان زمینه ای برای توسعه مهم هستند.
این استاد داشگاه تاکید کرد: کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه پیشرو، بازار سرمایه به عنوان منبع اصلی تأمین مالی و جذب منابع پس اندازی محسوب می شود.از سوی دیگر، این بازار ارتباط منطقی گروه متوسط درآمدی با بدنه اقتصاد را به وجود آورده و امکان حضور و دلبستگی توده مردم را با اقتصاد کشور فراهم کرده است. به همین دلیل سهم بازار سرمایه و بورس از اقتصاد ملی در کشورهای توسعه یـافته قــابل توجه بوده و به عنوان عاملی مهم در شکل گیری و ایجاد ارتباط با اقتصاد بین الملل، نمايان بوده است
وی افزود: مهم ترین عنصر به وجود آورنده بازار سرمایه، امنیت است. در واقع امنیت در بُعد اقتصادی، سیاسی و قانونی است که می تواند با ایجاد چشم انداز میان مدت برای سهامداران و سرمایه گذاران، به عنوان اساسی ترین عاملی که بازار سرمایه را به پیش می برد و حضور سرمایه گذاران در آن را بادوام می سازد، عمل کند
این کارشناس حفظ و تقویت امنیت ملی در راستای ایجاد امنیت برای سرمایه گذاری در بُعد بین المللی و داخلی، توسعه فرهنگ سهامداری و توجه به آن از طریق معرفی آن در مدارس، دانشگاه ها و نزد خانوار، هدفمند کردن و توجه به شرایط و تحولات تأثیرگذار بر بازار سرمایه و تأکید بر فراهم نمودن ساختارهای نرم افزاری در گسترش فیزیکی بورس به منظور جلوگیری از شکل گیری گروه های نامتجانس سرمایه گذار در بازار سرمایه کشور و در راستای توسعه فرهنگ سهامداری، ایجاد مکانیزم های مؤثر جهت نظارت بر عرضه اولیه مناسب سهام و تأکید بر انجام تحلیل گری مالی در فرآیند عرضه های اولیه در بورس و خارج از شبکه بانکی را از عوامل موثر برای توسعه اقتصادی در بُعد کلان و رونق بازار سرمایه کشور یاد کرد./ک