مسعود حقيقي در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: در حال حاضر در حوزه خليج فارس سهم ايران از مجموع 115 دستگاه حفاري تنها 20 دستگاه است كه اين امر باعث شده ايران در رتبه چهارم از نظر تعداد دكل در خليج فارس قرار گيرد.
وي با تاكيد بر ارتقاي رتبه ايران در حوزه خليج فارس تصريح كرد: براي دستيابي به حفاري 500 حلقه چاه در دريا به ويژه در ميادين مشترك توجه به سه محور استفاده بهينه از دكل هاي موجود، ايجاد دكل هاي تجاري و ارتقاي ناوگان ضروري به نظر مي رسد.
حقيقي با اشاره به استفاده بهينه از تاسيسات موجود گفت: با توجه به مشكلات تحريم در حال حاضر سه سكوي دريايي براي استفاده بهينه در اولويت قرار دارد، يكي از آنها دستگاه حفاري خشكي است كه با ابتكار متخصصان ايراني در سكوي سلمان براي حفاري در دريا و مابقي در سكوهاي ابوذر، شهيد مدرس و شهيد رجايي به صورت بهينه براي اكتشاف و توليد در حال به كارگيري است.
مدير حفاري در درياي شركت ملي حفاري از افزايش شمار سكوهاي ملكي به ميزان 8 دستگاه خبر داد و افزود: در اين خصوص با شركت صدرا قرار داد ساخت امضاء و پيش پرداخت ها هم داده شده است و در مرحله طراحي و ساخت قرار دارد.
اين مقام مسئول عنوان كرد: به زودي 4 دستگاه حفاري اجاره به شرط تمليك به بهره برداري مي رسد و اكنون در فرآيند قانوني و اجراي مناقصه قرار دارد.
وي با اعلام بكارگيري از 5 دستگاه حفاري استيجاري تصريح كرد: اين دستگاه بيشتر در فازهاي پارس جنوبي در حال فعاليت است.
حقيقي با اشاره به فعاليت شركت ملي حفاري در فازهاي 9، 10، 17، 18 و 14 خاطرنشان كرد: در فازهاي 9 و 10 تقريبا اقدامات حفاري به اتمام رسيده است و در فازهاي 17 و 18 هم روند مطلوبي طي مي شود و تا قبل از برنامه عملياتي به پايان مي رسد.
وي مشكل اصلي نصب دكل هاي حفاري در دريا را هزينه بالا و انتقال سكوها دانست و گفت: امروز ايران براي نصب دكل هاي حفاري در خشكي به خودكفايي رسيده است ولي در دريا هنوز اينگونه نيست، اميد است بتوانيم مشكلات اين بخش را به كمك متخصصان ايراني مرتفع كنيم./ق2