به گزارش باشگاه خبرنگاران هاشم اتفاقی از جمله اقدامات میراث فرهنگی در مرمت و محوطه سازی این آسیاب را اجرای عملیات پی کنی و حفر کانال، کول گذاری اطراف محوطه، خاکبرداری و جمع نخاله، اجرای عملیات زیرسازی محوطه، اجرای خرند آجری با آجر سنتی، اجرای کف فرش سنگی با سنگ تخت، بنایی با سنگ قلوه در اطراف محوطه و جوی، اجرای گراویه با ملات همراه با زیرسازی عنوان کرد.
وی افزود: اجرای کف فرش آجری همراه با بند کشی، بندکشی دیوارهای سنگی اطراف محوطه همراه با تراش مصالح فرسوده و جایگزینی مصالح، اجرای اندود کاهگل جداره ها با زیر سازی و اجرای اندود آهکی سنتی از دیگر اقدامات انجام شده در این آسیاب است.
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی بشرویه ادامه داد: این آسیاب در مجاورت روستای رقه و در جنوب غربی قلعه دختر واقع شده است.
اتفاقی اذعان کرد: این اثر از جمله آسیاب هایی است که در مسیر قدیمی بشرویه به رقه که بخشی از جاده کهن این شهر به طبس بوده، واقع شده است.
وی خاطر نشان کرد: وجود آسیاب های آبی فعال یکی از نوادر میراث فرهنگی در کشور است که مانند آن امروزه در کمتر جایی از مناطق کویری دیده می شود و به دلایل مختلف از جمله نبوغ تکنولوژیک بشر و آمیختگی منظر و میراث طبیعی و مصنوع، استفاده از انرژی های پاک کیفیت آرد و نان تولیدی، ظرفیت های بالایی از نظر جذب گردشگر دارند./س