دکتر علیرضا زالی، قائم مقام سازمان نظام پزشکی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه هیچ تجلی از مالیات و عوارض در حوزه سلامت به چشم نمی خورد افزود: در برخی از کشورها تا 75 درصد از تأمین منابع سلامت از مالیات و عوارض اختصاص می یابد امسال در کشور ما 18 هزار میلیارد تومان درآمد از مالیات ارزش افزوده داشته ایم و در مجموعه کشور 75 هزار میلیارد تومان پتانسیل جذب مالیات داریم البته اگر جلوی فرار مالیاتی گرفته شود که اگر این مالیات به سمت حوزه سلامت هم گرایش پیدا کند بسیار مؤثر خواهد بود.
وی گفت: پیش بینی می شود در سال 91 بین 70 تا 80 هزار میلیارد تومان توسط دولت در هدفمندی یارانه ها درآمد تخمینی حاصل شود که اگر دولت متعهد شود در بودجه سال 91 تنها 10 درصد از هدفمندی یارانه ها را در غالب بودجه شفاف و پایدار در حوزه سلامت قرار دهد مردم حلاوت بهره وری از سلامت را در بخش دولتی می چشند و این مورد مطالبه مردم نیز هست.
*معوقات بیمه ها به بیمارستان سینا تا شهریور پرداخت شده است
دکتر پورمند، رئیس بیمارستان سینا در ادامه افزود: بیمارستان سینا یکی از قطب های ارائه دهنده خدمات در حوزه تروما و حوادث است که از این مرکز درمانی هم همانند سایر مراکز مطالباتی را از بیمه ها طلب کرده است.
وی تصریح کرد: حدود 4 میلیارد تومان خدمات درمانی تا پایان تیرماه به طور کامل پرداخت شده و سازمان تأمین اجتماعی نیز مطالبات خود را تا خردادماه قطعی کرده و تا شهریور ماه نیز 60 درصد را به ما پرداخت کرده است.
پورمند با اشاره به اینکه پرداخت مطالبات بیمه ها در کیفیت خدمات تأثیر مطلوبی دارد گفت: همه پزشکان و حتی پیراپزشکان معتقد بودند که پرداخت مطالبات از طرف بیمه ها در نوع خدمات تأثیر داشته حتی سرویس گیرندگان نیز توقع دارند که محیط بیمارستان از بهداشت کامل برخوردار باشد و تمامی تجهیزات نیز به روز شود.
*بودجه های پیش بینی شده به طور کامل پرداخت نشده است
دکتر شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان محلس در ادامه افزود: متأسفانه بعضی از مصوباتی که تصویب شده به طور کامل در حوزه سلامت اجرایی نشده و به عنوان مثال برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم به ویژه متخصصان حدود 50 میلیارد تومان در بودجه پیش بینی شده بود که تاکنون 15 میلیارد را پرداخت کردند.
همچنین بودجه ای که برای کمک به بیمارستان ها و ارتقاء بیمه درمانی در نظر گرفته شده بود 400 میلیارد تومان پیش بینی شده بود که حتی یک ریال آن پرداخت نشده در حالیکه خسارت درمانی از نظر منابع درمانی و مالی دچار مشکل هستند و به دلیل پرداخت نشدن این بودجه ها نتوانستیم متخصصان را به مناطق محروم اعزام کنیم.
وی تصریح کرد: در رابطه با یارانه دارو و شیرخشک 390 میلیارد تومان در بودجه پیش بینی شده بود که فقط 234 میلیارد را پرداخت کردند برای بیمارستان های منتخب که قرار بود به صورت هیئت امنایی باشند 70 میلیارد تومان پیش بینی شده بود که تاکنون حتی یک ریال هم پرداخت نشده كه اینها همگی مصوبات دولت بوده است.
شهریاری خاطرنشان کرد: اصلاً درست نیست که آخر سال کنار هم بنشینیم و بگوییم چقدر طلب داریم مردم باید از خدمات با کیفیت تری برخوردار شوند./ح