سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سل گاوی در کنار سل انسانی عمده‌ترین منابع عفونت انتقال از دام به انسان

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت : عامل سل گاوی در کنار سل انسانی از عمده‌ترین منابع عفونت انتقال از دام به انسان قلمداد می‌شود .

شاهرخ یار ویسی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت : عامل سل گاوی در کنار سل انسانی از عمده‌ترین منابع عفونت انتقال از دام به انسان قلمداد می‌شود لذا کنترل و در نهایت ریشه‌کنی سل در جمعیت گاوی همواره در الویت سازمان دامپزشکی کشور قرار دارد و از طرفی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس یعنی همان عامل انسانی به غیر از انسان نشخوارکنندگان بزرگ و کوچک را هم مبتلا می‌نماید لذا باید با روش‌های دقیق تشخیصی، عاملین و منابع عفونت را در حیوانات شناسایی و سپس اقدام به حذف آن‌ها نمود.

وی با اشاره به اینکه عمده راه‌های انتقال، عامل بیماری راه تنفسی است گفت: راه‌های مادرزادی، دستگاه تناسلی و گوارشی نیز امکان انتقال را برای سل فراهم می‌کند.

به گفته وی عامل سل گاوی به نام مایکوباکتریوم بویس و وشکل انسانی آن مایکوباکتریوم توبرکلوزیس نامیده می‌شود.

یارویسی افزود: سل از بیماری‌های مهم نشخوارکنندگان کنندگان به ویژه گاو و بز در سراسر جهان از جمله ایران است.

وی ادامه داد: باسیل سل علاوه بر انسان و نشخوارکنندگان، حیوانات خانگی و حیات وحش را نیز مبتلا می‌کند لذا امر کنترل و مبارزه با این بیماری با چالش روبرو می‌گردد.

یار ویسی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: سگ وگربه ازجمله حیواناتی هستند که نسبت به سه گونه باکتری انسانی، گاوی و مرغی حساس می‌باشد و انتقال از بین حیوانات به انسان و دام به راحتی امکان پذیر است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه افزود: پرندگان خانگی مانند قناری نیز به سه گونه باکتری حساس بوده و از این نظر در کنترل بهداشت انسان و دام از اهمیت زیادی برخوردار هستند.

بیماری گاهی نیز از راه آغوز و شیر آلوده منتقل می‌شود.

عامل سل تقریباً تمام اندام‌های بدن را درگیر نموده و به شکل‌های حاد و مزمن بروز می‌کند.

درحال حاضر مهمترین چالش در صنعت گاوداری در کشور‌های خارج همچنین ایران بیماری سل است، که علاوه بر زیانبار بودن از نظر اقتصادی، بهداشت عمومی را بدلیل مایت مشترک بودن به مخاطره انداخته و خسارت هنگفتی را متوجه جمعیت انسانی می‌نماید.

در ایران تاکنون عامل بیماری علاوه بر گاو از گوسفند بز و گاو میش موش کبوتر و میمون جدا شده است.

در استان کرمانشاه جهت شناسایی دام‌های آلوده در واحد‌های صنعتی استان معمولاً سالیانه در حدود ۲۲۰۰۰ راس گاو زیر نظر دامپزشکان مجرب و کارآزموده اداره کل دامپزشکی استان مورد تست غربالگری قرار می‌گیرند و به محض شناسایی دام‌های راکتور یا مثبت در کوتاه‌ترین زمان ممکن این دام‌ها جهت ذبح کشتارگاه‌ها اعزام شده و طبق اصولی که در این راستا تدوین و طراحی شده این دام‌ها از واحد گاوداری حذف و برنامه تست سل با فواصل کمتری تا زمان پاک شدن دامداری از بیماری ادامه پیدا می‌نماید .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.