سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون اول رئیس‌جمهور:

پنجره ملی خدمات دولت هوشمند بالاترین ابزار مقابله با فساد است

مخبر گفت: با راه‌اندازی دولت هوشمند از امضاهای طلایی و فساد و رانت جلوگیری می‌شود، اطلاعات شفاف شده و مردم از چگونگی پیشبرد امور آگاه می شوند.

معاون اول رئیس جمهور  روز سه‌شنبه در جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات، گفت: با راه‌اندازی دولت هوشمند از امضاهای طلایی و برخی فسادها و رانت کاملاً جلوگیری می‌شود و ضمن شفافیت اطلاعات، دستگاه‌های نظارتی و مردم می‌توانند از چگونگی پیشبرد امور در قوه مجریه و سایر دستگاه‌ها و قوای کشور آگاه شوند. 

سامانه «دولت من» از ۲۷ اردیبهشت رونمایی شد تا دولت الکترونیک در ایران از دستگاه محوری به مرحله توسعه یکپارچه گذر کند.

این سامانه یکپارچه که همه دستگاه‌ها برای جلوگیری از موازی کاری باید به آن متصل شوند، خدماتی را در حوزه مسکن، احراز هویت یکپارچه،  آموزش و حوزه سلامت ارائه می‌کند که برخی از آن‌ها بدون نیاز به انجام احراز هویت نیز قابل دسترسی هستند.

دستگاه‌های دولتی موظفند تا پایان نیمه اول سال جاری پنجره واحد خدمات هوشمند خود را راه‌اندازی کنند تا پس از یکپارچه‌سازی همه این پنجره‌ها در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، تا پایان سال جاری مردم به راحتی بتوانند تمام امور و نیازمندی‌های خود به خدمات دولتی از جمله کسب مجوزها، مشاهده ابلاغیه‌ها و نامه‌ها، امور مالیاتی و دریافت خدمات دولتی و با استفاده از تلفن همراه و رایانه شبانه‌روزی دریافت کنند.

محمد مخبر با اشاره به عزم جدی دولت سیزدهم و همچنین اهمیت راه‌اندازی هرچه‌سریع‌تر پنجره ملی خدمات دولت هوشمند تا پایان سال جاری تأکید کرد: دولت هوشمند یک موضوع فراقوه‌ای است که تمامی دستگاه‌ها و قوا می‌توانند خدمات خود به مردم را در بستر آن عرضه کنند.

درحال حاضر هر دستگاهی به روش خود دولت الکترونیک را با کمبود و کاستی‌ها و در حدی که توان دارد اعمال می‌کند که می‌بایست همه آن‌ها در یک سامانه تجمیع، بروز رسانی و تقویت شوند تا مفهوم دولت الکترونیک عملا در کشور اجرایی شود.

این تعدد سامانه‌ها علاوه بر عدم تمرکز در ادارات و نهاد‌های دولتی باعث سردرگمی مردم هم می‌شوند.

بر اساس قانون همه دستگاه‌ها مکلف شده‌اند تا شهریور امسال پنجره ارائه خدمات هوشمند خود را ارائه و  حداقل یک‌سوم از خدمات اختصاصی خود را با اولویت خدمات پرکاربرد از طریق این پنجره ارائه  کنند؛ در مرحله بعدی نیز وزارت ارتباطات باید دی ۱۴۰۱ «پنجره ملی خدمات هوشمند دولت» را راه‌اندازی کند.

بر این اساس نهاد‌های عمومی مکلفند در تعامل با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پنجره واحد خدمات هوشمند خود را به «پنجره ملی خدمات هوشمند دولت» متصل نمایند؛ این امر باید به گونه‌ای باشد که  خدمات اختصاصی آن‌ها از طریق «پنجره ملی خدمات هوشمند دولت» قابل دسترسی باشد.

عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات در این باره با بیان اینکه با همکاری قوه قضاییه و سایر نهادهای دیگر به‌زودی همه خدمات در سایر قوا نیز در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند قابل دسترسی و بهره‌برداری برای مردم است، گفت: زیرساخت‌های قانونی،‌ اجرایی و فنی این اقدام بزرگ در کشور آماده شده و در عین آسان‌سازی خدمت‌رسانی به مردم مدیران دولتی می‌توانند از طریق یک داشبورد مدیریتی به کل گزارش‌ها و اطلاعات مورد نیاز دسترسی داشته باشند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
عباس گودرزی
۱۶:۵۶ ۰۳ خرداد ۱۴۰۱
سلام تا زمانی که نقدینگی اعم از ارز ، سکه ، ریال و جواهرات مازاد بر نیاز حذف نگردد و تمامی دریافت ها و پرداخت ها الکترونیکی نشود و طبق طرح اینجانب مالیات پلکانی الکترونیک بدون رانت از اموال منقول و غیر منقول مازاد بر نیاز خانواده ها و بیشتر از معیار خط فقر دریافت نگردد تا فاصله طبقاتی کاهشی و اشرافگری و فقر ریشه کن گردد . آب در هونگ کوبیدن است . فقط افراد قانونمند کنترل می شوند . مثال : بنده قاچاقچی هستم با سامسونت مواد می دهم با سامسونت ارز ، سکه ، اسکناس می گیرم . با پول نقد هواپیما سوار می شوم و آژانس شاسی بلند یا اتومبیل کرایه شاسی بلند در اختیار خود و خانواده است بهترین هتل ها می روم و حساب بانکی ندارم ، خودرو ندارم . یارانه دهک یک تا سه می گیرم و به ریش تصمیم گیران بدون تفکر می خندم . مالیات هم نمی دهم . هر غلطی دلم می خواهد هم می کنم . امید است خبر نگاران فهیم مطلب را به گوش مدیران نظام برسانند . طرح دقیق نزد اینجانب است . مهندس گودرزی