سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کلیات طرح صیانت تصویب شد + متن

کمیسیون مشترک طرح صیانت کلیات این طرح را با ۱۸ رأی موافق تصویب کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان – طرح صیانت در آخرین نسخه‌اش به طرح نظام تنظیم مقررات فضای مجازی تغییر نام پیداکرده که کلیاتش در نشست ظهر امروز کمیسیون مشترک به تصویب رسید.

طرح صیانت هنوز به قانون تبدیل نشده. پس از تصویب کلیات، نمایندگان کمیسیون مشترک باید جزئیات طرح را بررسی کنند.

با پایان بررسی جزئیات، این طرح برای تایید و بررسی نهایی به شورای نگهبان خواهد رفت.

متن این طرح به شرح زیر است:

 

 

«به نام خدا

طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی

(نسخه مشترک ۵/۱۰/۱۴۰۰)

(ویرایش ۰۹ بهمن ۱۴۰۰)

فصل اول: تعاریف

ماده ۱- اصطلاحات و عبارات به کاررفته در این قانون دارای معانی زیر است:

الف) خدمات شبکه ملی: مجموعه خدماتی که تحت عنوان خدمات شبکه ملی اطلاعات به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسیده است.

ب) خدمات فضای مجازی: خدماتی که از طریق زیرساخت‌های ارتباطی و اطلاعاتی ارائه می‌شود و شامل مواردی از قبیل تبادل محتوای الکترونیکی، داده یا اطلاعات و یا انجام تراکنش‌های الکترونیکی است.

تبصره- تعریف شورای عالی فضای مجازی از خدمات فضای مجازی نیز مبنای این قانون است.

پ) خدمات فضای مجازی داخلی: خدمات فضای مجازی که بیش از پنجاه‌درصد مالکیت ارائه دهنده آن متعلق به اشخاص ایرانی بوده و میزبانی کاربران داخلی در آن صرفاً در داخل کشور انجام شود و فعالیت آن در چهارچوب قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران باشد.

ت) خدمات فضای مجازی خارجی: خدمات فضای مجازی که داخلی نیستند.

ث) خدمات فضای مجازی دارای مجوز: آن دسته از خدمات فضای مجازی که مجوز‌های لازم برای فعالیت خود را از تنظیم گران مرتبط با حیطه فعالیت خود اخذ کرده‌اند.

ج) گذرگاه‌های مرزی: مجموعه نقاط اتصال شبکه ارتباطی خارج از کشور به داخل و بالعکس که از طریق آن‌ها تبادل داده جریان می‌یابد.

چ) دستگاه اجرایی: عبارت است از دستگاه‌ها و نهاد‌های موضوع، ماده (۵) قانون خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶، ماده (۱) قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور مصوب ۱۳۹۵، ماده (۲۹) قانون برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۵، بند (د) ماده (۱) قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مصوب ۱۳۸۸، ماده (۱) قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری–صنعتی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۷۲، ماده (۱) قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۸۴ به همراه تمامی اصلاحات و الحاقات بعدی این قوانین.

ح) شورا: شورای عالی فضای مجازی.

خ) کمیسیون عالی: کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی که براساس مصوبه جلسه هشتم شورای عالی فضای مجازی ایجاد شده است و جهت تنظیم سیاست‌ها، نظارت، هدایت، هماهنگی و تصویب مقررات و آیین‌نامه‌های کلان و ایجاد هماهنگی و نظارت بر عملکرد تنظیم گران در همه ابعاد فضای مجازی، به عنوان تنظیم گرِ تنظیم‌گران فضای مجازی تعیین می‌شود.

د) تنظیم‌گری: هرگونه تدبیر و اقدام حاکمیتی که به موجب قانون و به منظور ۱) تسهیل، توسعه یا ساماندهی فعالیت کنشگران یک زیست بوم، یا ۲) نظارت بر حسن ایفای مسئولیت‌ها و تعهدات یا ۳) اعمال ضمانت اجرا‌های مقرراتی بر تخلفات آن‌ها اتخاذ می‌گردد.

ذ) تنظیم‌گر: نهادی که به موجب قانون همه یا بخشی از امور تنظیم‌گری را برعهده دارد.

ر) مقامات: مقامات موضوع ماده ۷۱ قانون خدمات کشوری و همطرازان آن‌ها.

فصل دوم: نظام تنظیم مقررات

ماده ۲- کمیسیون عالی علاوه بر تکالیف محوله از سوی شورا، دارای وظایف و اختیارات ذیل است:

الف- تعیین یا ایجاد تنظیم‌گران جدید پس از تصویب شورا.

ب- اصلاح ماموریت تنظیم‌گران با تصویب شورا و پیشنهاد اساسنامه جهت تصویب توسط هیئت وزیران.

تبصره- اصلاح ماموریت، ادغام یا حذف تنظیم‌گرانی که براساس قانون تشکیل شده‌اند از طریق مجلس شورای اسلامی قابل انجام است.

پ- تصویب شرح وظایف تنظیم‌گران شامل محدوده ماموریت، دستگاه‌های همکار، ضوابط تشکیل جلسات و فرآیند تصمیم‌گیری به پیشنهاد همان تنظیم‌گر.

ت- اختصاص صلاحیت موقت تنظیم¬گری به تنظیم گران موجود تا پیش از ایجاد تنظیم¬گر مقتضی.

ث- مرجع حل اختلاف میان تنظیم‌گران فضای مجازی و همچنین، بررسی و تصمیم‌گیری در خصوص اعتراضات وارده به مصوبات تنظیم گران.

ج- تهیه و تصویب ضوابط مدیریت ترافیک داخلی و خارجی فضای مجازی کشور.

چ- تصویب الزامات کلان صدور مجوز برای هرگونه فعالیت و کسب و کار در فضای مجازی شامل محتوا (اعم از داده، متن، صوت و تصویر)، خدمات و زیر ساخت‌های ارتباطی و زیر ساخت‌های اطلاعاتی شامل و نه محدود به صلاحیت‌های فنی، تخصصی، حرفه‌ای و امنیتی به پیشنهاد تنظیم گران.

ح- تصویب ضوابط تشویق تولیدکنندگان داخلی و خارجی تجهیزات الکترونیکی هوشمند به حمایت از خدمات فضای مجازی داخلی به پیشنهاد تنظیم¬گران با استفاده از ابزار‌های قانونی نظیر حقوق ورودی.

خ- پیشنهاد قوانین موردنیاز کشور در حوزه مسائل فضای مجازی به دولت جهت تصویب در مجلس شورای اسلامی.

د- تعریف کلان داده و داده‌های حساس و حیاتی و تصویب این تعاریف در شورا به همراه تدوین ضوابط و مقررات مرتبط با حکمرانی داده-های کاربران ایرانی.

ذ- تهیه و تصویب ضوابط ایجاد، توسعه و بهره‌برداری دستگاه‌های اجرایی از خدمات فضای مجازی اختصاصی و یا خدمات شبکه ملی اختصاصی.

ر- پایش و حفاظت از وضعیت رقابتی بازار خدمات فضای مجازی با استفاده از ظرفیت‌های قانون اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی.

ز- تهیه معماری کلان تنظیم گری فضای مجازی با نظر به جایگاه و مسئولیت‌های هر یک از تنظیم¬گران جهت تصویب در شورا.

ژ- رصد و پایش اجرای این قانون و همچنین تعیین استاندارد‌ها و شاخص‌های کلان اهداف آن.

س- استفاده از ظرفیت تشکل‌های بخش خصوصی و تشکل‌های مردمی در تدوین مقررات حوزه‌ها و موضوعاتی که فاقد تنظیم گر مشخص است.

تبصره ۱- رئیس مرکز ملی موظف است جلسات کمیسیون عالی را حداقل به‌صورت ماهانه یا با درخواست مکتوب حداقل سه نفر از اعضاء تشکیل دهد. مصوبات کمیسیون عالی توسط رئیس مرکز ملی فضای مجازی ابلاغ می‌شود.

تبصره ۲- مصوبات کمیسیون عالی و تنظیم‌گران قابل شکایت و رسیدگی در دیوان عدالت اداری است.

تبصره ۳- کمیسیون عالی سازوکار مشارکت تشکل‌های بخش خصوصی و تشکل‌های مردمی و اخذ نظرات ذینفعان فضای مجازی در تدوین و نهایی سازی مصوبات تنظیم گران را فراهم نماید.

تبصره ۴- دبیرخانه کمیسیون عالی در مرکز ملی فضای مجازی تشکیل می‌شود.

ماده ۳- تنظیم گران در قلمرو فعالیت خود وظایف و اختیارات ذیل را در چارچوب مصوبات شورا، قوانین کشور و مصوبات کمیسیون عالی بر عهده دارند:

الف- صدور مجوز فعالیت و بهره‌برداری خدمات فضای مجازی.

تبصره- در تدوین ضوابط و الزامات فعالیت ارائه‌دهندگان خدمات فضای مجازی، تضمین حقوق کاربران مصرح در ماده ۱۵ الزامی است.

ب- تهیه و تصویب ضوابط و مقررات فعالیت خدمات فضای مجازی.

پ- تصویب و ابلاغ تعرفه‌ها و نرخ خدمات در راستای شکل گیری رقابت سالم و تداوم ارائه خدمات و رشد کیفی آن‌ها.

ت- اعمال جریمه در موارد تخطی ارائه دهندگان خدمات از ضوابط و مقررات مصوب پس از طی مراحل قانونی.

تبصره- جدول مصادیق تخلفات و ضمانت اجرای متناظر با آن‌ها، براساس قوانین مصوب و یا در چارچوب ماده ۱۸ این قانون، به پیشنهاد تنظیم‌گر به تصویب کمیسیون عالی خواهد رسید.

ث- تدوین و پیشنهاد ضوابط فنی و اجرایی و نظام¬های کنترل کیفی مربوط به قلمرو تنظیم¬گری به کمیسیون عالی جهت تصویب.

ج- تدوین دستورالعمل نحوه رسیدگی به شکایات ارائه دهندگان خدمات فضای مجازی جهت تصویب در کمیسیون عالی.

چ- نظارت بر عملکرد ارائه دهندگان خدمات فضای مجازی در چارچوب ضوابط مصوب و مفاد مجوز‌های صادر شده.

تبصره ۱- سایر دستگاه‌های اجرایی صرفا از طریق تنظیم گران ضوابط خود را به ارائه دهندگان خدمات فضای مجازی ابلاغ می‌کنند.

تبصره ۲- کلیه مصوبات موضوع این ماده باید به کمیسیون عالی فرستاده شود. کمیسیون عالی موظف است مصوبات ارسال شده را ظرف مدت دو هفته از تاریخ وصول از نظر انطباق با مصوبات شورا و کمیسیون عالی مورد بررسی قرار دهد و چنانچه آن را مغایر هر یک از این موارد تشخیص دهد جهت اصلاح به تنظیم گر عودت دهد. در غیر این صورت مصوبه قابل اجرا است.

تبصره ۳- کمیسیون عالی و کلیه تنظیم‌گران موظفند که مصوبات خود را در روزنامه رسمی به ثبت برسانند. نسخه منتشره در این روزنامه ملاک عمل خواهد بود.

ماده ۴- تنظیم گران موظفند تمهیدات لازم برای دستیابی به اهداف ذیل را، در قلمرو فعالیت خود و بر اساس وظایف و اختیارات مشخص شده در ماده (۳) همین قانون، فراهم آورند:

الف- حمایت از برنامه‌های فرهنگ‌سازی و آموزش سواد فضای مجازی به کاربران.

ب- حمایت از تولید و انتشار محتوای بومی مبتنی بر فرهنگ ایرانی- اسلامی.

پ- فراهم‌سازی خدمات سالم بوی‍ژه برای کودکان و نوجوانان.

ت- حمایت از فراهم‌سازی خدمات ویژه اقشار توان‌یاب و آسیب‌پذیر.

ث- نظارت و گزارش‌دهی مردمی بر خدمات فضای مجازی.

ج- حمایت از مهاجرت تولیدکنندگان محتوا به خدمات فضای مجازی داخلی دارای مجوز.

چ- مزیت¬بخشی به تولید و مصرف ترافیک داخلی در برابر ترافیک بین‌الملل.

ماده ۵- در جهت تسهیل ایجاد و راه اندازی خدمات و کسب و کار‌های فضای مجازی، تنظیم‌گران موظفند ضمن اعلام عمومی شرایط مورد نیاز جهت ثبت یا دریافت مجوز، فرآیند صدور مجوز را از طریق درگاه ملی صدور مجوز‌های کشور (موضوع بند (۲۲) ماده ۱ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی اصلاحی ۱۳۹۹) انجام دهند.

تبصره - فعالیت خدمات موضوع بند د ماده ۲ این قانون، علاوه بر ثبت در درگاه ملی صدور مجوز‌های کشور مستلزم اخذ مجوز و معرفی نماینده قانونی است.

فصل سوم: الزامات دستگاه‌های اجرایی

ماده ۶- «شورای عالی فناوری اطلاعات» موضوع ماده ۴ قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مصوب ۱۳۸۲ به «شورای اجرایی تحول دیجیتال» تغییر نام یافته و کلیه وظایف آن صرفا در چارچوب مصوبات شورای‌عالی و در سطح قوه مجریه خواهد بود. همچنین عبارت «در چارچوب مصوبات شورایعالی فضای مجازی» به انتهای بند‌های الف، ب، ج، ح، د، و، ط، ی، ک، ل، م، ن و س ماده ۳ آن اضافه می¬شود.

ماده ۷- دستگاه‌های اجرایی که شرح وظایف آن‌ها مغایر با احکام صادره مقام معظم رهبری در خصوص شورا و مرکز ملی فضای مجازی است، موظف به بازنویسی شرح وظایف خود هستند. شرح وظایف جدید پس از اعلام نظرشورای عالی فضای مجازی و طی مراحل قانونی لازم الاجراست. سازمان امور استخدامی کشور موظف به بازنگری ساختاری دستگاه‌های موضوع این ماده میباشد.

تبصره: تشخیص مغایرت و اعلام آن به دستگاه‌های ذیربط برعهده مرکز ملی فضای مجازی است. اصلاح ماموریت، ادغام یا حذف دستگاه‌هایی که براساس قانون تشکیل شده‌اند از طریق مجلس شورای اسلامی انجام می‌شود.

ماده ۸- اجرای موارد ذیل برای دستگاه‌های اجرایی الزامی است:

الف- وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است نسبت به ایجاد خدمات شبکه ملی مورد نیاز کشور، با اولویت استفاده از ظرفیت بخش خصوصی داخلی از طریق منابع در نظر گرفته شده در فصل ۵ اقدام نماید. مصادیق خدمات شبکه ملی موضوع این ماده توسط کمیسیون عالی تعیین می‌شود.

ب- هر گونه استفاده دستگاه‌های اجرایی و مقامات از خدمات فضای مجازی خارجی و تبلیغ در آن‌ها ممنوع است، مگر در مواردی که به موجب قانون، مصوبه شورا یا کمیسیون عالی مجاز شمرده می‌شود.

پ- دستگاه‌های اجرایی موظفند طبق مصوبات کمیسیون عالی، خدمات عمومی و دولت الکترونیکی خود را بر بستر خدمات فضای مجازی داخلی دارای مجوز ارائه نمایند. ارائه خدمات الکترونیکی دستگاه‌های اجرایی در خدمات فضای مجازی خارجی دارای مجوز منوط به تایید کمیسیون عالی است.

ت- هرگونه تبلیغ، ترویج و اشاعه خدمات فضای مجازی فاقد مجوز از طریق صداوسیما، رسانه‌های دولتی، رسانه‌هایی که به نحوی از انحاء از بودجه عمومی استفاده میکنند و دستگاه‌های اجرایی ممنوع است.ث- ارائه هرگونه خدمات مالی، بانکی و پرداخت در خدمات فضای مجازی فاقد مجوز بطور مستقیم یا غیرمستقیم ممنوع است.

تبصره: دستورالعمل مربوط به این بند ظرف حداکثر ۴ ماه از تاریخ ابلاغ این قانون، توسط بانک مرکزی تهیه و ابلاغ می‌شود.

ج- مقررات، آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های مربوط به بیمه، مالیات، تبلیغات و مالکیت فکری ارائه دهندگان خدمات فضای مجازی داخلی می‌بایست متناسب با اقتضائات این فضا و در چارچوب مصوبات شورا و کمیسیون عالی، ظرف مدت ۹ ماه پس از ابلاغ این قانون توسط دستگاه‌های متولی موضوع بازنویسی شوند. بازنویسی دیگر مقررات، آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های تسهیل کننده فعالیت ارائه دهندگان خدمات فضای مجازی داخلی که توسط کمیسیون عالی تعیین می‌شوند نیز برای دستگاه مربوطه الزامی است.

چ- وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است ظرف مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ این قانون ضوابط و دستورالعمل‌های پذیرش سهام شرکت‌های ارائه دهنده خدمات فضای مجازی و عرضه اوراق مالی اسلامی (صکوک) آن‌ها در بازار سرمایه را تدوین و ابلاغ کند.

ح- درآمد ارائه‌دهندگان خدمات فضای مجازی خارجی که از محل فعالیت در ایران منفعت مالی کسب می¬کنند مشمول مالیات است. آیین‌نامه اجرایی مربوطه ظرف مدت ۶ ماه از تاریخ ابلاغ این قانون توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تدوین شده و به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

تبصره- شمول تکالیف مقرر در این ماده به دستگاه‌های زیر نظر مقام معظم رهبری منوط به اذن ایشان است.

فصل چهارم: گذرگاه مرزی

ماده ۹- کارگروه مدیریت گذرگاه مرزی متشکل از رئیس مرکز ملی فضای مجازی بعنوان رئیس کارگروه و نمایندگان دادستان کل کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان پدافند غیر عامل، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، ستاد کل نیرو‌های مسلح و سازمان اطلاعات سپاه ایجاد می‌شود تا نسبت به امنیت ارتباطات و اطلاعات و مدیریت ترافیک ورودی و خروجی کشور در گذرگاه¬های مرزی تصمیمات لازم را اتخاذ نماید.

ماده ۱۰ - نظام دسترسی، تکالیف و صلاحیت¬های دستگاه¬های مرتبط در گذرگاه‌های مرزی و آئین نامه¬های لازم برای اجرای مصوبات کارگروه، مبتنی بر سیاست‌های مصوب شورای عالی فضای مجازی به پیشنهاد ستاد کل نیرو‌های مسلح با هماهنگی کارگروه ظرف مدت ۳ ماه به تصویب کمیسیون عالی خواهد رسید. مسئولیت کلان اعمال مصوبات کارگروه مدیریت گذرگاه مرزی، ایجاد هماهنگی¬های لازم بین دستگاه-های مرتبط در اجرای مصوبات مزبور و نظارت بر حسن اجرای آن‌ها به عهده مرکز ملی است و دستگاه‌های مرتبط موظفند در اجرای مصوبات کارگروه در هماهنگی کامل با ستاد کل بر اساس نظام و آئین نامه مذکور عمل نمایند.
تبصره ۱- تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و خدمات غیرمجاز فضای مجازی خارج از محدوده این ماده است.

تبصره ۲- امور فنی و اجرایی مربوط به گذرگاه‌های مرزی از قبیل راه¬اندازی، نگهداری، ایجاد دسترسی، توسعه و ارتقاء بر عهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

تبصره ۳- ایجاد، نگهداری و بهره¬برداری از گذرگاه¬های مرزی توسط بخش خصوصی و غیر دولتی بعد از لازم الاجرا شدن این قانون ممنوع است و هر گونه تخلف از آن در حکم تصرف در اموال دولتی است. کارگروه مدیریت گذرگاه مرزی موظف است ظرف مدت شش ماه بعد از لازم الاجرا شدن این قانون نسبت به انتقال دسترسی¬های بخش خصوصی به بخش دولتی که پیش از تصویب و لازم الاجرا شدن قانون وجود داشته اقدام کند.

ماده ۱۱- در راستای حفظ حقوق کاربران و حریم خصوصی آنان اعمال موضوع اصل ۲۵ قانون اساسی توسط دستگاه‌های مجری در فضای مجازی و گذرگاه¬های مرزی صرفاً با دستور قضایی و بر اساس رویه قانونی تحت نظر کمیته‌ای با مسئولیت قوه قضاییه امکان پذیر است.

تبصره- ترکیب و شرح وظایف کمیته مزبور به پیشنهاد رئیس قوه قضائیه به تصویب شورا خواهد رسید.

فصل پنجم: حمایت از ارائه دهندگان خدمات فضای مجازی

ماده ۱۲- درآمد‌های حاصل از اجرای فصل هفتم این قانون و بیست درصد (۲۰ ٪) وجوه حاصل از درآمد‌های موضوع ماده واحده قانون «اجازه تعیین و وصول حق امتیاز فعالیت بخش غیردولتی در زمینه پست و مخابرات»، مصوب ۱۳۹۲ و بخشی از درآمد‌های حاصل از تعرفه مصوب فروش واردات پهنای باند بین الملل با تصویب کمیسیون عالی و ابلاغ رئیس مرکز ملی فضای مجازی، در حساب ردیف مستقل بودجه سنواتی سالیانه کل کشور و بصورت صد در صد تخصیص یافته به نام مرکز ملی فضای مجازی و نزد خزانه داری کل کشور واریز و با پیشنهاد رئیس مرکز ملی فضای مجازی و تصویب کمیسیون در موارد زیر هزینه می‌گردد:

الف- ایجاد و توسعه خدمات شبکه ملی اطلاعات در مقیاس منطقه‌ای و بین المللی.

ب- حمایت از برنامه‌های تبلیغاتی و بازاریابی خدمات شبکه ملی منتخب کمیسیون عالی در داخل و خارج از کشور.

پ- حمایت از توسعه ابزار‌های سالم‌سازی و فناوری‌های تنظیم گری.

ت- حمایت از راهکار‌های پیشگیری از جرم در فضای مجازی.

ث- توسعه فناوری¬های نوین مرتبط با خدمات شبکه ملی بویژه هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی، زنجیره بلوکی و اینترنت اشیاء.

ج- پایش مدل‌های تنظیم‌گری فضای مجازی و پژوهش در مورد حکمرانی بومی فضای مجازی.

چ- تحقق اهداف مندرج در ماده ۴ این قانون به پیشنهاد تنظیم گران.

تبصره- دستورالعمل مربوط به این ماده ظرف مدت شش ماه از تاریخ ابلاغ این قانون به پیشنهاد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به تصویب کمیسیون عالی می‌رسد.

ماده ۱۳- خدمات شبکه ملی و خدمات فضای مجازی که به تشخیص کمیسیون عالی بر مبنای فناوری بومی ایجاد شده‌اند و درآمد سالیانه آن‌ها بر مبنای اظهارنامه مالیاتی کمتر از سقف مصوب کمیسیون عالی باشند، مشمول حمایت‌های مندرج در قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری سازی نوآوری‌ها و اختراعات مصوب ۵/۸/۱۳۸۹ با اصلاحات و الحاقات بعدی، قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب ۱/۲/۱۳۹۴ با اصلاحات و الحاقات بعدی و قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی مصوب ۱۵/۲/۱۳۹۸ می‌شوند. تعیین نوع دانش بنیان براساس قوانین مربوط بوده و توسط معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری اعلام می‌شود.

تبصره - کمیسیون عالی ضمن انتشارعمومی دستورالعمل حمایت، گزارش عملکرد حمایت‌های موضوع ماده ۱۲ را هر سه ماه یک‌بار به اطلاع عموم می‌رساند.

ماده ۱۴– دستورالعمل اجرائی پرداخت حق السهم ارائه دهندگان خدمات فضای مجازی داخلی و تولید کنندگان محتوای داخلی در آن‌ها از محل وجوه حاصل از فروش ترافیک ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این قانون در چارچوب مصوبات کمیسیون عالی، توسط کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصویب و ابلاغ می‌شود.

تبصره - هرگونه محتوای خارجی به‌جز محتوا‌های علمی که به پیشنهاد تنظیم¬گر مربوط به تائید کمیسیون عالی می‌رسد و هرگونه محتوای داخلی مغایر با موازین شرعی و قوانین و مقررات کشور مانند فیلم، پویانمایی و سریال، مشمول حمایت‌های این ماده نخواهد شد. محتوای غیر ایرانی که بصورت اشتقاقی یا سایر شقوق متضمن مالکیت فکری نظیر دوبله یا موسیقی و موارد مشابه، که بر اساس قانون قابلیت حمایت از منظر مالکیت فکری را داشته باشند، متناسب با حقوق مالکیت فکری مترتب بر آن‌ها با نظر کمیسیون عالی از شمول این تبصره خارج هستند.

فصل ششم: حمایت از حقوق کاربران

ماده ۱۵- تضمین حقوق کاربران توسط ارائه دهندگان خدمات فضای مجازی در موارد ذیل الزامی است:

الف- حفاظت از حریم خصوصی کاربران و جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به داده‌های آن‌ها.

ب- احراز هویت معتبر کاربران و حفظ اطلاعات آن‌ها مطابق قوانین موضوعه و سند هویت معتبر مصوب شورای عالی فضای مجازی.

پ- عدم انتقال داده‌های مرتبط با هویت کاربران ایرانی به خارج از کشور.

تبصره- مصادیق داده‌های مذکور به تصویب کمیسیون عالی می‌رسد.

ت- ذخیره‌سازی و پردازش داده‌های کاربران ایرانی مطابق مصوبات شورا و ضوابط و مقررات مربوط.

ث- ارائه خدمات متناسب با نیاز کاربران ویژه از جمله کودکان، نوجوانان و توان‌یابان براساس سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی و دیگر مصوبات شورا.

ج- عدم حذف حساب کاربران و محتوای مجاز مگر به درخواست مالک آن.

چ- رعایت مواد ۵۸ تا ۶۰ قانون تجارت الکترونیکی مصوب ۱۷/۱۰/۱۳۸۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی و عدم درخواست اجازه دسترسی مغایر با این مواد از کاربران.

تبصره- در خصوص خدمات چندگانه، عدم ارائه داده‌های ضروری مربوط به یک خدمت توسط کاربر نباید موجب قطع کلی خدمات فضای مجازی موردنیاز وی شود.

ح- رعایت الزامات سالم‌سازی وفق مواد ۷۴۹ تا ۷۵۱ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ و اصلاحات بعدی آن و الزامات امنیتی و پدافند غیرعامل ابلاغی تنظیم‌گران.

خ- رعایت دستورالعمل پیشگیری، شناسایی و مقابله با جرم در خدمات فضای مجازی.

تبصره – دستورالعمل پیشگیری، شناسایی و مقابله با جرائم در خدمات فضای مجازی توسط دادستانی کل کشور با همکاری وزارت دادگستری، مرکز ملی فضای مجازی و معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ظرف مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ این قانون تهیه می‌شود و به تصویب رئیس قوه قضائیه می‌رسد.

د- حمایت از حق مالکیت بر شناسه کاربری وفق قانون ثبت اختراعات، طرح‌های صنعتی و علائم تجاری مصوب ۱۳۸۶ و اصلاحات بعدی آن.

تبصره- دستورالعمل مربوط به این بند توسط کمیسیون عالی تصویب و ابلاغ خواهد شد.

ماده ۱۶- ارائهدهندگان خدمات فضای مجازی به منظور سالمسازی محتوای فضای عمومی خدمات فضای مجازی، موظفاند رأساً مطابق فهرست و ضوابط اعلامی کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، حداکثر ظرف مدت ۱۲ ساعت محتوای مجرمانه مزبور را پالایش و گزارش مربوط را به دبیرخانه کارگروه مذکور ارسال نمایند.

تبصره ۱- منظور از محتوای فضای عمومی آن بخشی از محتوا‌های خدمات فضای مجازی است که دسترسی به آن نیاز به اخذ اجازه از کاربر ارائه دهنده محتوا ندارد.

تبصره ۲- پالایش محتوا به دستور کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و مقامات قضایی بلافاصله لازم الاجرا است.

ماده ۱۷- ارائه دهندگان خدمات فضای مجازی در صورت انجام تعهدات مندرج در مواد ۱۵ و ۱۶ این قانون، مصوبات ابلاغی تنظیم‌گر و موارد ذیل نسبت به عملکرد کاربران مسئولیت کیفری ندارند:

الف) اجرای دستور‌ها و احکام صادره از سوی مقامات صلاحیت‌دار قانونی براساس مجوز قضایی.

ب) نگهداری و ارائه ادله الکترونیکی به مراجع ذی‌ربط بر اساس مقررات ناظر به جمع‌آوری و استنادپذیری ادله الکترونیکی موضوع قانون آئین دادرسی کیفری.

فصل هفتم: ضمانت اجرا

ماده ۱۸- به موجب این قانون کلیه مصوبات نهاد‌های تنظیم¬گر لازم¬الاجراست. هرگونه تخلف ارائه دهندگان خدمات فضای مجازی از مصوبات تنظیم¬گران با ضمانت¬های اجرای زیر به ترتیب، با رعایت اولویت همراه خواهد بود:

الف- اعلام عمومی تخلف انجام گرفته

ب- محدودیت در جذب کاربر جدید در بازه زمانی پنج روز تا سه ماه

پ- جریمه نقدی از یک درصد (۱%) تا ده درصد (۱۰%) درآمد سالیانه و در صورت عدم تکافوی آن، جریمه نقدی از یک برابر تا هزار برابر سقف نصاب معاملات متوسط

ت- محرومیت از عرضه و فعالیت خدمات از طریق کاهش مدت اعتبار یا تعلیق یا لغو یا عدم تمدید مجوز

ث- محرومیت از حمایت‌های موضوع این قانون و سایر قوانین مصوب مجلس یا مصوب شورا

ج- محدودیت در کلیه انواع تبلیغات

چ- اعمال تعرفه ترجیحی

ح- اعمال خط مشی ترافیکی

تبصره ۱- جریمه نقدی موضوع بند «پ» به پیشنهاد مرکز ملی فضای مجازی مطابق ماده ۲۷ قانون مجازات اسلامی و تصویب هیات وزیران قابل تغییر است.

تبصره ۲- ارائه دهندگان خدمات فضای مجازی، موظفند ظرف مدتی که کمیسیون عالی پس از ابلاغ این قانون تعیین می‌کند، نسبت به اجرای مقررات تنظیم¬گران اقدام کنند. کمیسیون عالی موظف است به منظور تحقق این امر با استفاده از ابزار‌های این ماده نسبت به ترغیب ارائه دهندگان خدمات فضای مجازی به انجام تعهدات مذکور اقدام کند.

تبصره ۳- در اعمال تعرفه ترجیحی و اعمال خط مشی ترافیک حد نصاب مصوب کمیسیون عالی ملاک عمل قرار خواهد گرفت.

تبصره ۴- آیین نامه اجرایی نحوه رسیدگی به تخلفات ظرف مدت سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون توسط وزارت دادگستری با همکاری مرکز ملی فضای مجازی، وزارت ارتباطات و دادستانی کل کشور تهیه و به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

ماده ۱۹- متخلف از تکالیف مقرر در مواد ۱۵، ۱۶ و ۱۷ این قانون به یک یا چند مورد از مجازات‌های مقرر در ماده ۱۸ محکوم می‌شوند.

ماده ۲۰- هرگونه فعالیت تجاری در زمینه تولید، توزیع، تکثیر و عرضه غیرمجاز نرمافزار‌ها یا ابزار‌های دسترسی بدون پالایش (نظیر ویپیان و فیلترشکن) ممنوع بوده و مرتکب، به حبس و جزای نقدی درجه شش محکوم می‌شود. انتشار عمده اینگونه نرم افزار‌ها یا ابزار‌ها ولو به قصد غیرتجاری نیز مشمول این ماده است. کمیسیون عالی مصادیق «انتشار عمده» را تعیین و اعلام خواهد نمود. وزارت ارتباطات مکلف است بطور مستمر و موثر این نرم‌افزار‌ها را شناسایی و غیرقابل استفاده نماید.

تبصره- چنانچه مرتکب از این بابت وجهی تحصیل کرده باشد علاوه بر مجازات مقرر در این ماده به ضبط عوائد حاصل از جرم محکوم و چنانچه این جرم را بهعنوان حرفه خود انتخاب کرده باشند به جزای نقدی یک تا دو برابر مال تحصیل شده محکوم خواهد شد.

ماده ۲۱ - هر شخص حقیقی یا حقوقی که به طور غیر مجاز کلان داده‌ها و داده‌های حساس و حیاتی خدمات فضای مجازی را تحصیل، شنود، سرقت یا تخریب کند یا این داده‌ها را در دسترس اشخاص غیر مجاز قرار دهد، علاوه بر جبران خسارت وارده به حبس درجه ۵ و یکی دیگر از مجازات‌های همان درجه محکوم می¬شود و چنانچه این داده‌ها متعلق به بیش از یک درصد ازکاربران فضای مجازی کشور باشد مجازات مرتکب یک درجه تشدید می‌شود.

تبصره - چنانچه اشخاصی که مسئول حفاظت از داده‌های مذکور بوده یا داده‌ها یا سامانه‌های مرتبط با آن‌ها را در اختیار دارند، بر اثر بی احتیاطی، بی مبالاتی یا عدم رعایت تدابیر امنیتی ابلاغی مرکز ملی فضای مجازی، موجب دسترسی اشخاص فاقد صلاحیت به داده‌های مذکور شوند، به حبس یا جزای نقدی درجه ۶ و شش ماه تا دو سال محرومیت از اشتغال به امور مربوطه محکوم می‌شوند.

ماده ۲۲- مستنکف از اجرای مفاد ماده ۸ این قانون، مصوبات شورا و کمیسیون عالی به یک تا پنج سال انفصال از خدمات دولتی و عمومی محکوم می‌شود.

تبصره- دادگاه می‌تواند در صورت احراز موانع قانونی و اجرایی غیرقابل اجتناب با اخذ نظر کارشناسی کمیسیون مرتکب را از کیفر معاف نماید.»

آخرین نسخه طرح مذکور را اینجا مشاهده کنید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۶۵
در انتظار بررسی: ۰
مهران
۱۵:۴۰ ۰۸ اسفند ۱۴۰۰
این نشون میده که همه ی اون فالوورای رهبر رئیسی و.... و کسایی که تو اینستا و وضای مجازی ازشون دفاع میکنند همشون فیکن
ناشناس
۲۰:۳۷ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
خدایا اگر این طرح وضعیت اینترنت رو بهتر میکنه و به سود مردمه پس خودت یاری کن و اگر غیر از اینه خودت یه کاری بکن این طرح اجرایی نشه
یه بخش قابل توجهی از مردم نان زندگیشون تو این فضا هست
من بعد از این همه بحث و جدل در مورد این طرح متوجه نشدم آخرش این طرح سودمند يا زیانبار
خدا خودش خوب میدونه این طرح چه جوریه
خدایا اگر این طرح به سود مردم پس یه کاری بکن محقق بشه ولی اگر به سود مردم نیست خودت یه کاری بکن که محقق نشه
ناشناس
۱۲:۵۱ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
این طرح باعث رفع فیلتر میشه. نه فیلتر. بی سواد نباشد و حرف سلبریتی ها خائن رو باور نکنید
دانشجو آنلاین
۱۲:۳۷ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
آقای زارع پور اینترنت دانشجویی تمام شده لطفا دوباره برای ترم جدید تمدید شود
ناشناس
۱۲:۲۵ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
این د فصل عالی هستند:
فصل پنجم: حمایت از ارائه دهندگان خدمات فضای مجازی
فصل ششم: حمایت از حقوق کاربران.
لطفا به شایعات دشمن توجه نکنید.
ناشناس
۱۲:۲۴ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
خیلی از کشور ها، شرکت هایی مثل گوگل و واتساپ و ... را مجبور کردند که در کشورشان سرور راه اندازی کنند و مالیات هم پرداخت کنند. چون کاربران جز سرمایه های شرکت هایی مثل اینستگرام و واتساپ و ... هستند.
ناشناس
۱۲:۲۱ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
طرح خوبیه و این شایعه هست که با اجرای این طرح، اینترنت جهانی و یا نرمافزار های خارجی قطع میشه.
محمد
۱۲:۲۰ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
این طرح اصلا به معنای محدودیت و قطع اینترنت جهانی نیست. لطفا به شبکه های مخالف توجه نکنید. هروقت دیدید که رسانه های مخالف در مورد اتفاقی دارن شلوغ بازی و جنجال می کنند، بدونید که این اتفاق به نفع مردم هست
ناشناس
۱۱:۴۱ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
یٰا مَنِ اسْمُهُ دَوٰآءٌ، وَذِکْرُهُ شِفٰآءٌ، یٰا مَنْ یَجْعَلُ الشِّفٰاءَ فیمٰا یَشٰاءُ مِنَ الْأَشْیٰاءِ✔️
ناشناس
۰۸:۳۹ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
کشور زور و ظلم هست همه چی رو باید بپذیریم و خفه شویم، خدا ما رو آزاد آفرید ولی بندگان خدا ما را در قفس کردن
محمد.ن.ک
۰۸:۳۵ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
به نظر من وقتی ملت تو انتخابات شرکت میکنند و اعضای خبرگان رهبری،که میتوانند رهبر رو انتخاب کنند، رئیس جمهور،نمایندگان مجلس و ...توسط ملت انتخاب می شوند،قوانین و مسائل اینچنینی مثل قضیه بنزین،فضای مجازی و ... که تشویش اذهان عموم ملت رو به دنبال داره و ملت را نسبت به مسئولین بی اعتماد میکنه که حق هم دارند،بذارن به انتخاب و نظر ملت.تا مسئولین بیسواد بدونن که ملت آگاه،هر چیزی که به ضررشون باشه را،بر نمی تابند..
الان فضای مجازی فضای واقعی درآمد و کسب کار اقتصادی خیلی از خانواده ها شده.
این قانون مثل اینه که تموم ملت را بگیریم بکنیم تو زندان و بگیم میخوایم ملت جرمی مرتکب نشن....یعنی چه آخه؟؟؟
ناشناس
۲۰:۵۳ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
جالب ترین بخشش آینه که شرکت هایی مثل گوگل و واتساپ و...که مردم از اونها استفاده میکنند باید در ایران دفتر بزنند و از درامدی که از نمایش تبلیغات به دست می‌آورند مالیات بدهند یعنی از چیزی که تو کشور نیست و مال آمریکاست می‌خوان مالیات بگیرن!این نماینده ها یا خیلی ساده اند یا خیلی زرنگن
ناشناس
۱۲:۱۷ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
شما بیخبری. این کار را کشورهایی مثل ترکیه، روسیه و ... انجام داده اند.
ناشناس
۱۲:۴۹ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
اروپا داره میگیره همین مالیات رو بی سواد
ناشناس
۲۰:۳۲ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
نماینده عزیز مردم گرسنه اند در تنگنای اقتصادی هستند.بروید به فکر قوانین گشایش گر در معیشت مردم باشید.این چیزها به شما ربطی نداره.سوادشو ندارین.اصلا بلدی با اینترنت کار کنی؟خب فکر می کنی اینترنت یعنی فساد و دیدن فیلم مستهجن.چیزی که هر روز بهش فکر می کنی و دل مریضت بال بال می کنه.مردم دارن از اینترنت نون می خورن.
سید سام
۲۰:۰۱ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
برای جلوگیری از انتشار مواردی چون سیلی عنابستانی ، تو دهنی فرماندار رفسنجان و دعوای نماینده ایرانشهر و ... لازمه این طرح تصویب بشه
ناشناس
۱۳:۳۳ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
و برای نشان ندادن افراد بی وطن مثل شما که توهم سانسور شدید داری ( سانسور داریم نه انقدر کم ) در ضمن صدا و سیما دیگه اینطور نیست
ناشناس
۰۳:۳۳ ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱
شما به ایشون میگید بی وطن یعنی چشمتون رو به کثافت کاری یک سری که به اسم وطن پرستی و اسلام دارن همه چیز رو خراب میکنن بستید و میگید وطن پرست به خودتون
ناشناس
۱۹:۴۸ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
مسوولین میخوان با طرح صیانت جلوی انتشار دزدی ها وفشادشون گرفته بشه تا هر غلطی میخوان تو کشور انجام بدن.
ناشناس
۱۷:۵۱ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
هیچ میدانید در بین کشورهای جهان با جمعیت نزدیک 9 میلیارد نفر ..شانس بدنیا آمدن در ایران فقط 1 درصده و شما از این شانس و موهبت بهرمند شدین !
وحید
۱۶:۳۹ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
20 نفر آدم برای 80 میلیون نفر آدم تصمیم میگیرند. مردم خودشون بلدن چطور از اینترنت به طور درست استفاده کنند.
ناشناس
۱۶:۰۰ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
به خاطر جو سازی های الکی رسانه های ضد ایران ، مردم دچار یه تشویش ذهنی شدن...خواهشن یه مسئول رده بالا بیاد توی یه مناظره ای چیزی قشنگ برای مردم توضیح بده قراره چه اتفاقی بیفته تا سردرگمی و استرس بعضی از مردم از بین بره
ناشناس
۱۴:۴۸ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
مشکل اینجاست که یه عده از اینترنت برای کلاهبرداری، آشوب و ترویج فساد استفاده می‌کنند. هیچ جای دنیا فضای مجازی اینقدر بی در و پیکر نیست. برعکس کشورهایی مثل آمریکا، چین، روسیه و کشورهای اروپایی به شدت اینترنت رو کنترل می‌کنند. روشها بر اساس میزان مالکیت بر شرکتها فرق می‌کنه. مثلا در چین آی.پی‌های شبکه‌های اجتماعی که خلاف قوانین عمل کنند رو مسدود می‌کنند ولی در آمریکا چون شرکتهای بزرگ آی.تی در مالکیت یا تحت کنترل دولت آمریکا یا افرادی که دولت رو کنترل می‌کنند هستند کلا اکانت و پستهای کاربران رو حذف می‌کنند و اگه خطر جدی نباشه صرفا به شادوو بن یا استفاده از الگوریتمهای خاص برای از بین بردن بازدید کانال اکتفا می‌کنند. از طرفی شرکتهای موسوم به بیگ تک اطلاعات کاربران رو در اختیار اف.بی.آی و ان.اس.ای قرار میدند. در اروپا به شرکتهای میزبان آی.تی برای حذف یا حداقل محدود کردن دسترسی بر اساس موقعیت جغرافیایی اخطار میدند و در صورت عدم توجه جریمه سنگین یا مسدود شدن کل شبکه اجتماعی در راهه. محدودیتها در کشورهای غربی صرفا به دلیل کلاهبرداری، ترویج خشونت یا توهین نیست و حتی گفتن حقیقت در بسیاری از موارد امکان بلاک و حذف شدن کامل رو داره. مثلا در کشورهای اروپایی شما حق اظهار نظر و پژوهش در مورد ماجراهای تاریخی خاصی رو ندارید و اصلا مهم نیست حق با شما بوده و مطلب منتشر شده بدون هیچ اهانتی و کاملا علمی بوده. صرف رسیدن به نتیجه‌ای غیر از چیزی که حکومت میگه به راحتی دستور حذف مطلب یا محدود شدن دسترسی به پست رو میدند و هیچ شرکتی جرات مخالفت با دستورات داده شده رو نداره. در آمریکا با توجه به حق آزادی بیان در قانون اساسی نمیتونند به عنوان خلاف قانون بودن مطلبی رو حذف کنند ولی به عنوان خصوصی بودن شرکتها و اینکه هر کار دوست داشتند می‌تونند بکنند کاربران رو محدود و حذف می‌کنند. ماجرا تا جایی پیشرفته که اف.بی.آی و سازمانهای امنیتی آمریکا و اروپا دنبال محدود کردن و از بین بردن رمز ارزها افتادند. ولی فضای مجازی در ایران طوری شده که هر کلاهبرداری می‌تونه هر غلطی خواست بکنه یا تروریستها رسما برای راه انداختن آشوب و خونریزی اقدام کنند. البته رفتار رژیمهای غربی با آزادی بیان باعث نمیشه ما هم همون راه رو طی کنیم ولی به قول معروف نه به این شوری شور و نه به اون بی نمکی
ناشناس
۱۲:۱۴ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
شفافیت آرا نمایندگان چی شد ؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۱:۳۰ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
اینترنت یه چیز جهانی هست. آخه ملی دیگه چه صیغه ای
ناشناس
۲۳:۵۹ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
وقتی سواد رسانه ای ندارید، اظهار نظر نکنید
ناشناس
۱۲:۵۰ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
اینترنت توی کشورهای پیشرفته: ملی هست. امریکا چین کره روسیه
ناشناس
۱۱:۲۲ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
کره شمالی 2 شدنمون مبارک
ناشناس
۱۰:۵۳ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
yjcازت خواهش میکنم منتشرکن:
اول اینکه اون18نفری که بجای80میلیون نفرتصمیم گرفتن اصلاسواددارن اینترنت چیه؟؟اصلامیدونن هشتاددرصدمردم زندگیشون الان رواینترنت میچرخه؟؟اگه این طرح اجرایی بشه دیگه ماهیچ فرقی بااون بابایی که توزندانه نداریم چون رسماتنهاسرگرمیمونم ازبین میره.دوما اهای اونایی که ریختیدتوکامنتاداریدازطرح حمایت میکنیدبگیدبینم ازبالای کوه تشریف اوردیدایا؟؟مردم یه ساعت بدون تلگرام واینستانمیتونن دووم بیارن نکنه توقع داریدپاشیم بیایم سروش وروبیکااین برنامه ها؟؟تویی که میگپی دمتون گرم که تصویب کردید حاضرم قسم بخورم هیچ مشکلی توزندگیت نداری وجیره ومواجب خوب بهت رسیده وهیچ دغدغه ای نداری وازروشکم سیری داری حمایت میکنی.من واقعاکامنتای بعضی ازدوستانوخوندم شاخ دراوردن که باکیا جدی شدیم80میلیون نفر.اونایی که مثبت دادن به این طرح انتظاردارن شرکتای خارجی بااین وضع تحریم بیان توایران شعبه بزنن؟؟همینجوریشم ازکل دنیاتحریمیم دیگه اینترنتم ازخودمون دریغ کنیم بنظرم بایدبریم بمیریم...خواهش میکنم منتشرکنید...منم نه منافقم نه کافرنه دشمن.اون اقایی که هم وطنشودشمن میدونه بنظرم ازخداوپیغمبرحرف نزنه سنگین تره.دراخرمیخوام بگم که#نه_به_طرح_صیانت
ناشناس
۱۰:۵۳ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
حالا که شهرداری زاکانی غیر قانونی اعلام شده بنا بر متن رأی قوه قضائیه: ابطال نامه ای که "زاکانی" به استناد آن شهردار تهران شد
فکری هم به سایت بازرگام که با تبلیغ صدا سیما میلیاردها تومان از ملت پول گرفت و گوشت یارانه ای گرفت ولی ولی توزیع نکرد و گوشتها غیب شد خبر بگذارین
ناشناس
۱۰:۵۰ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
مرگ بر واتس اپ و اینستای اسراُیلی
ناشناس
۱۲:۳۶ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
استفاده نکن
ناشناس
۱۱:۳۳ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
مغز پوسیده
ناشناس
۱۰:۴۵ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
عنوان رو خواهشن اصلاح کنید
طرح صیانت مسئولین از خودشون
ناشناس
۱۰:۳۰ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
اینترنت مثل خیلی چیزای دیگ هم میشه ازش نثبت استفاده کرد هم منفی.این بستگی به استفاده کنندش داره.نمیشه بخاطر این ک عده ای بد استفاده میکنن همه رو محدود کرد.هرچیزی اسیب داره با این طرز فکر ماشینم ممنوع کنید چون عده ای تصادف میکنن .کسی ک بخواد کارشو کنه دنیایی هم اگر محدودش کنید کارشو از راه دیگ انجام میده.این طرح از حالا شکست خوردس.مثل ماهواره.
ناشناس
۱۰:۲۶ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
اینستاگرام بچه هامون رو تباه کرده
ناشناس
۱۱:۱۲ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
خخخخخ واقعاجوک خالص.خواهش میکنم حرف نزنیدواقعاازامثال شماهاهمین الان فقط میخوام لال باشید.همین
ناشناس
۰۹:۱۴ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
مگه این طرح معنیش قطع شدن اینترنت و ارتباط با هم هست؟
مطالعه کنید.مردم رو گمراه نکنید.الکی جوسازی نکنید
ناشناس
۰۸:۵۲ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
طرح در کمتر از یک ساعت توسط 18 نفر برای 80 میلیون مخالف تصویب شد ( یکی از اونا جناب عنابستانی بود که همین اینترنت باعث شد چک زدن به مامور قانون رسواش کنه)
ناشناس
۰۸:۱۷ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
فضای مجازی کشور نیازمند یک حرکت انقلابی است واقعا ضعف در این بخش زیاده،ببینید برای تصویب این طرح ، دشمنان چه قشقرقی به پا کردند که تصویب نشه چون الان نفوذ دشمن ، نفوذ در فضای مجازی هست
اکبری
۰۸:۴۷ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
همیشه حرف حق تلخه برادر
یه عده ای بد میسوزن
اونایی که از آب گل آلود ماهی میگیرن
ناشناس
۰۵:۵۳ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
چرا نظرات موافق فیلترینگ و محدودیت بالای بالا گذاشتین عجیب هست اگه هشتاد میلیون مخالف باشن شما نظر یک درصد پر رنگ میکنید
ناشناس
۰۵:۴۹ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
بی بند و باری یعنی: اختلاس ها و فسادهای کلان مسئولین و اطرافیانشان و عدم اجرای عدالت واقعی نسبت به این جرائم و همچنین گرانی های افسار گسیخته و دریافت حقوق های آنچنانی مسئولین و خیلی چیزای دیگه....
ما فقط یاد گرفتیم با چندتا تار مو و لباس برخورد کنیم
ناشناس
۰۸:۴۹ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
اون هم بی بند و باریه
اینم بی بند و باریه
مرگ به جفتشون
ناشناس
۰۴:۰۳ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
بسیار عالی. زودتر لطفا
ناشناس
۰۳:۳۴ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
یوتیوب و فیس بوک و توئیتر رو بستن ولی هنوز میگن کمه
ناشناس
۱۰:۳۶ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
یوتیوب و فیسبوک و تویتر که از اول بسته بودنشون
از زمان احمدی نژاد
حسین
۰۳:۳۱ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
نماینده ها باید به فکر معیشت مردم و به فکر ارزانی کالا باشن نه اینکه بخوان طرحی را تصویب کنن که هیچ ربطی به آنها ندارد ..اینترنت مال مردم است و جهانی ...پس برین فوتبال هم صیانت کنین که با شورت بازی میکنن....نماینده های گرامی که خودتونو ارباب و ملت را راعیت میدونین یه خورده خجالت بکشین..چرا طرحی رو تصویب نمیکنین که مردم از گرانی کالا خلاص بشن ...
ناشناس
۰۱:۴۵ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
اگه فضای مجازی نظم و قانون داشته باشه بده؟
چرا فکر میکنید این، طرح یعنی قطع اینترنت.
چرا فکر میکنید دیگه نمیشه اخبار رو منتشر کرد یا مکالمه کرد؟
مطالعه کنید ، نزارید عده ای با جوسازی فکرها رو منحرف کنن.
Qastor
۱۶:۳۵ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
چه جالب دیس لایکا حد داره
ناشناس
۰۸:۵۰ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
افرییییییییین
حرف حق یعنی همین
محسن
۲۳:۲۶ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
دوستان لطفا پیش داوری نکنید.متاسفانه ما گرفتار بد گمانی هستیم. لااقل اجازه بدین این طرح اجرایی بشه بعد قضاوت کنید.اقلا همه قبول داریم که فضای مجازی فعلی بسیار لجام گسیخته هست. حتی جامعه شناسان غربی هم مستمرا در این خصوص هشدار می دهند.
ناشناس
۱۰:۲۷ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
اگر اجرایی بشه دیگه نمیشه جلوی اجراشو گرفت. وقتی تصویب کنندگانش میگن جای اینستا اسکایپ نصب کنید. دیگه مشخصه چه طرحیه...
ناشناس
۰۸:۵۰ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
اخه یه عده بودنشون در نبودن قانونه
ناشناس
۲۳:۲۴ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
ای کاش به جای این همه عجله و نگرانی که برای اجرا این طرح داشتید یه خورده به فکر وضعیت مردم بودید تا این همه بدبختی وجود نداشت
ناشناس
۰۸:۱۹ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
باور کن خیلی از همین بدبختی ها از فضای مجازی نشات گرفته
میترا
۲۳:۲۱ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
عالی
مهاجر
۲۳:۲۰ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
آقا بابت صحبتی که شد که مخالفان برن از کشور.
آقا شما مرزا رو باز کنید بخدا مرد نیستیم اگه نرفتیم.
خودتون گرفتید عین آدامس چسبیدید ول نمیکنید خودتونم میگید برین؟
مرزا رو باز کنید هر کی موند اینجا با من اصن.من جاش گردن میگیرم.
فک میکنید وایمیستیم نگاتون میکنیم؟نه فرار رو به قرار ترجیح میدیم قطعا صد در صد.
فقط شما گرفتید ول نمیکنید.
حسن
۰۹:۳۲ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
مگه الان کسی جلوتو گرفته
بفرما
ناشناس
۰۸:۵۲ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
بذا اونا که رفتن بیان
تو نروووووووووو
حسام
۲۳:۱۷ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
طلا که پاکه چه منتش به خاکه
ما که تخلف نمیکنیم پس راضی هستیم کنترل بشه
والا
ناشناس
۰۸:۵۳ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
ایننننننننننننه
ناشناس
۲۳:۰۳ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
مردم عزیز اصلا نگران نباشید
HJBKT
۲۲:۵۳ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
دیگه فقر و بدبختی از بین میره.دیگه فساد ازبین میره.فقط نمیدونم جرا این همه خوبی؟
ناشناس
۱۰:۲۹ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
هر چیزی سر جای خودش
ناشناس
۲۲:۲۷ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
هر کسی ایران را دوست داره ، فرهنگ ایرانی را هم دوست داره . فضای مجازی خیلی روی فرهنگ تاثیر میذاره.
ناشناس
۰۷:۵۱ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
تو دوست نداری استفاده نکن !
ناشناس
۰۷:۵۲ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
تو دوست نداری نگاه نکن !
ناشناس
۲۲:۲۶ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
ظاهرا قانونی شدن فضای مجازی ، خیلی برای دشمنان ایران گرون تموم شده . آخه از این طریق اغتشاش و ... ایجاد میکردن.
ناشناس
۰۲:۴۴ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
نه پس بشینیم هر غلطی دلشون خواست بکنن و جیک نزنیم؟ شما ظاهراً اصلا تحت فشار نیستی که به این اعترضات میگی اغتشاش
ناشناس
۰۸:۵۴ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
میخواید برید ملتو به رگبار ببندید بعد بگید باعث عصبانی شدن دشمن میشه پس انجام میدیم
مرگ بر آمریکا
۲۲:۲۴ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
دستتون درد نکنه خدا قوت خیلی عالیه فقط اینترنت داخلی رو رایگان کنید عالی میشه من کل کارم مربوط به داخله خیلی خوبه
ناشناس
۲۲:۲۳ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
فرهنگ و ... تحت تاثیر رسانه هست که باید حتما دارای قانون باشه . و کشور های دیگر هم قانون میگذارند . اگر فضای مجازی قانون نداشته باشد مورد سوء استفاده دشمن قرار میگیره و به امنیت و فرهنگ اسلامی -ایرانی ضربه وارد میکنه و ضررش توی چشم تک تک مردم میره به خاطر فاسد شدن فرزندانمان و ...
ناشناس
۲۲:۲۰ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
این جنجال راجع به صیانت برای این نیست که مردم طرح شفافیت را از یاد ببرند؟!
ناشناس
۲۲:۱۴ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
نماینده مجلس آقای عنابستانی نماینده این طرح بود همون کسی که سیلی زد به سرباز وطن!بعضی وقتا رای ندادن بهتره از رای اشتباه دادن برای انتخاب نماینده مجلس!!!!!!!
ناشناس
۲۲:۰۲ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
واقعا متاسفم
هر روز بدتر از دیروز
ناشناس
۲۲:۰۰ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
خیلی خوبه
ناشناس
۱۰:۳۱ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
مگه روسیه و چین و بقیه کشورها این فیلتر ها رو ندارن ؟ به نیا وصل نیستن؟
ناشناس
۲۱:۵۷ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
اینایی که میگن صیانت خوبه، هیچ درکی از بخشهای مفید اینترنت ندارن،
بابا اینترنت ملی بشه مقاله‌های بروز دنیا رو از کجا بیاریم؟ گوگل اسکولار، ترنسیلیت، فیلمهای فوق‌العاده مفید یوتیوب و کلی سورس علمی فوق العاده از دست میره برای ایران.
من دانشجو ارشدم فردا چطوری میخوام کار پژوهشی انجام بدم؟؟

پس چی میگن، میگن پیامبر گفته علم توی ثریا هم باشه مردمانی از پارس به دنبالش میرن؟ یعنی اسلامیم که ببینیم کارتون اشتباست...


اگه واقعا به خاطر فساد و این بحثهاست خب اون بخشها رو فیلترینگ کنید
ناشناس
۰۸:۵۶ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
چرت نگو
فیلمهای خووووووب اینترنت!!!!!!
ناشناس
۲۱:۵۶ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
چرا میخام مقابل مردم وایسن
ملت ایران خواهان اجرای این طرح نیستند
بعدم این متنم صد در صد اون متن اصلیه نیس
ناشناس
۰۸:۲۲ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
دشمنان هستند که خواهان اجرای این طرح نیستند نه ملت
ناشناس
۰۸:۵۵ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
جمع نبند از لایک دیس لایک و بقیه سایتا مشخصه ملت چی میخوان
محمدجواد
۲۱:۴۹ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
هموطنان عزیز کیا پایه هستند بریم افغانستان اونجا وضع بهتره
البته پدرمونو در میارن:))))))
ناشناس
۲۱:۴۵ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
دانش مدیریت که نداشتی باشی به زور متوصل می شوید
ناشناس
۲۱:۴۳ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
درود
ناشناس
۲۱:۴۱ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
جمع کنین این طرح مزخرف تان را هر روز واسه ملت مظلوم نقشه میکشین هرچند از ماست که برماست
ناشناس
۲۱:۳۹ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
خدا کنه بااین طرح ی فصای مجازی ی سروسامانی بگیره
ازاین افسار گسیختگی دراد

بااین طرح کاملا موافقم
ناشناس
۲۱:۳۸ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
واقعا جاي تاسف داره
ناشناس
۲۱:۳۸ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
طرح تجاوز به حقوق کاربران !
ناشناس
۲۱:۳۸ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
طرح تجاوز به حقوق کاربران تصویب شد !
ناشناس
۲۱:۳۷ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
طرح خیانت به کاربران !
ناشناس
۲۱:۳۷ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
طرح خیانت به کاربران تصویب شد !
ناشناس
۲۱:۳۷ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
طرح خیانت به فضای مجازی تصویب شد !
ناشناس
۲۱:۳۷ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
طرح خیانت به فضای مجازی !
ناشناس
۲۱:۳۶ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
طرح خیانت !
ناشناس
۲۱:۳۶ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
طرح خیانت تصویب شد !
ناشناس
۲۱:۱۸ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
الان کسی کامل این متنو خونده
موافقین و مخالفین با دلیل بگن چرا
نبما
۲۱:۱۷ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
از طرح شفافیت چه خبر؟!
پسر آریایی
۲۱:۰۹ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
#سلام کره شمالی #نه به طرح صیانت #طرح تحمیلی
ناشناس
۲۱:۰۲ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
داریم کم کم میشیم مثل کره شمالی... ارتباط نداشتن با بقیه...
مجتبی
۲۱:۰۱ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
نکنید تو رو خداااااااااا گناه داریم
ناشناس
۲۰:۵۷ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
میشه بگید چرا تعداد اعضای مخالف رو درج نکردید یا شاید چون حضور نداشتند این طرح تصویب شده
ناشناس
۰۸:۵۶ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
18 نفر موافق 1 نفر مخالف یکی از موافقا عنابستانی بود که همین اینترنت سر چک زدن به مامور رسواش کرد
hasan
۲۰:۵۴ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
اون مجلس تا حالا شده که قانونی هم به نفع مردم تصویب و اجرا کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۰۸:۵۹ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
حسن داد نزن
ناشناس
۲۰:۵۱ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
طرح خیلی خوبیه
ناشناس
۲۰:۴۸ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
اگر دسترسی به اطلاعات علمی کم نشه و سرعت داشته باشه عالیه مثل موشک سازیتون بشه نه خودرو سازی
علی
۲۰:۴۶ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
کسانی که به دنبال بی بند و باری هستند باید هم عزا بگیرند. مطالب مفید در خیلی از منابع هست نیازی به اینستاگرام و ... نیست. ضمنا تا حالا سوال کردید چرا مدیران اینستاگرام تا این حد دلسوزانه با این کیفیت به مردم ایران خدمات می دهند؟ چرا در تحریم ها سنگ تمام می گذارند اما این زمینه های ترویج فساد به رو به راحتی در اختیار مردم ما قرار میدن. ثانیا می بینید در کشورهای اروپایی اگر کسی بر خلاف قوانین آنها عمل کنه نمی تونن تحمل کنن مثل یک چادری که هیچ آسییبی هم نداره.....
ناشناس
۲۰:۳۹ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
متاسف هستم که مسئولین هیچی از جون ها نمیفهممن درسته باید به فکر دین باید بود ولی این درست نیست فرد میره اون همه وقت میزاره واسه این که یه پولی از این موبایل در بیاره بعد به جای کمک دارن صیانت میکنن
یه مخالف واقعی
۲۰:۳۷ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
بله... اونایی که میان میگن اینترنت فحشا و فلان و غرب و شرق داره، اصلا به این فکر کردین که شاید یه جوان نون شبشو تو همین شبکه های مجازی درمیاره. شاید یکی کل زندگیشو داره از اینجا تامین میکنه!
ناشناس
۱۰:۳۵ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
خب نونشو تو شبکه های داخلی دربیاره .
علی
۲۰:۳۶ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
اگه راست میگید برید مشکلات و فسادی که در این مملکت بیداد میکنه رو درست کنید
بدبخت فلک زده ایرانی
۲۰:۳۰ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
عالیه. کشور های دیگر به دنبال پیشرفت و تکنولوژی هستند اونوقت شما جوانان را از آگاهی دور کنید.کشور را روز به روز بیشتر خراب میکنید.
ناشناس
۲۰:۲۹ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
بسیار عالی هست
ناشناس
۲۰:۲۶ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
واقعا نگران خودمم که باید هنوزم تو این کشور زندگی کنم
ناشناس
۰۸:۲۴ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
بابا مثل طرح صیانت تقریبا در همه جای دنیا هست بعد حالا که میخواد یه اتفاق خوب در بخش فضای مجازی کشور بیفته شما این حرف رو میزنی!!!!
ناشناس
۰۸:۵۹ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
ناشناس 8 24 پیشرفت علمی ندیدی قطع اینترنت دیدی؟ چین 25 هزار مایل راه اهن کشیده تولید ناخالصش افزایش داشته
ناشناس
۲۰:۱۷ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
ما چه گناهی کردیم که باید همچین مسؤلانی داشته باشیم
ناشناس
۲۰:۱۷ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
از طرفداران جدی این طرح عنابستانی هست که تو گوش سرباز راهور ناجا زد و ماست مالی شد بجای سانسور بهتره بفکر نان مردم باشید بفکر خودروی مردم باشید .راستی از طرح شفافیت آرا چخبر؟
ناشناس
۲۰:۱۶ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
جا این کارا طرح شفافیت رو تصویب کنید فساد جمع میشه, ما از حقی که گردنتون داریم نخواهیم گذشت
رضا
۲۰:۱۳ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
طرح صیانت=نابودی اینستاگرام=کمتر تو فضای مجازی چرخیدن=تمرکزبیشتر برروی زندگی
ناشناس
۰۹:۰۰ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
طرح صیانت = محدودیت = تمرکز به زندگی= تمرکز به مشکلات و بدبختیا = عصبی شدن بیشتر = اعتراض بیشتر = ؟
ناشناس
۲۰:۱۳ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
حرکت اشتباهی هست و دودش تو چشم خودتون میره ,الان زمان انتشار ازاد اطلاعات هست نمی تونید محدودش کنید
ناشناس
۰۹:۰۲ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
خدا کنه بااین طرح فضای مجازی ی سروسامانی بگیره

ازاین افسار گسیختگی دراد
ما که موافقیم
ناشناس
۲۰:۱۲ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
ضرورتی به بیان میزان بضاعت علمی و عملی قاطبه نمایندگان فعلی مجلس نمی باشد که رنگ رخساره خبر می دهد از سر درون. اما شما قول می دهم این طرح در عمل شکست سنگینی خواهد خورد. چرا؟ چون در ذات خود، ضد حقوق اساسی و شهروندی مردم است و طبعاً در اینده راههایی برای نقض و تخلف از آن از سوی افراد جامعه، ایجاد خواهد شد. همین موضوع بخودی خود می تواند سرمنشاء بحران های جدید فرهنگی واجتماعی مرتبط با نتایج این طرح عجیب و غریب بشود. باید منتظر ماند.
ناشناس
۱۵:۱۹ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
دقیقا بگو کدوم بندها ضد حقوق شهروندیه و چرا
ناشناس
۲۰:۱۱ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
بعضی از آزار مردم خوششان میاد انرژی میگیرن
ناشناس
۲۰:۰۹ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
طرح تقلید از روسیه و چین ، بهرحال هر دوره تاریخی شرق و‌غرب باید عاشقان و فرمانبرداران سینه چاک داشته باشند
ناشناس
۲۰:۰۸ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
ممنون
ناشناس
۲۰:۰۵ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
الان شما همه دغدغتون اینه ک مردم رو محدود کنین؟ ن واقعا میخام بدونم وقتی از تو بنزتون خیابونارو میبینید اینهمه فقیر رو نمیبینید ؟ مشکلات اقتصادی رو نمیبینید؟ مشکلات ازدواج رو نمیبیند؟
ناشناس
۲۰:۰۳ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
با افت شدید نخریدن اینترنت توسط مردم فاتحه شرکتهای اینترنتی رو بخونید
محسن
۲۰:۰۱ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
بسیار طرح خوبیه
ناشناس
۱۹:۴۸ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
کلیات طرح خیانت تصویب شد
ناشناس
۱۹:۴۷ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
بيچاره ملت ايران
١٨ نفر براي ٨٠ ميليون نفر تصميم گرفتن
چه شود
ناشناس
۱۹:۴۴ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
تنها دلخوشی مردم همین اینترنت بود که گند زدین !
ناشناس
۱۹:۴۴ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
با اینکارهاشون مجلس و دولت رو از الان واسه دوره بعدی سند زدن به اسم اصلاح طلب ها