باشگاه خبرنگاران جوان - سالهاست که استادان حق التدریسی به نحوه پرداختی حقوقشان اعتراض دارند. به گفته این قشر از معلمان، با وجود تخصص بالا و کارزیاد، کمتر از یک کارگر بدون تخصص، حقوق دریافت میکنند.
مهم ترین مشکل استادان حق التدریس، فقدان قوانین حمایتی بیمه تأمین اجتماعی، ناکافی بودن حقوق، به رسمیت شناخته نشدن، نبود قانون حمایتی استخدامی و نبود امنیت شغلی است.
یکی از استادان حق التدریس میگوید مجلس و وزارتخانه اهمیتی به وضع نابسامان ما نمی دهند؛ گویی چنین شغلی وجود خارجی ندارد.
احمدی، استاد حق التدریس دانشگاه اهواز معتقد است همسان سازی حقوق اعضای هیئت علمی مصوبه قانونی مجلس و شورای نگهبان است و برگشت هر حکم کارگزینی به قبل، خلاف قانون بوده که اکنون انجام می شود. ما هیچ گزارشی از وزارت علوم نمی بینیم و چیزی هم نمی شنویم، اینکه سازمان بازرسی ایراد گرفته است، دلیل نمیشود که همسان سازی متوقف شود.
استادان حق التدریس، بیمه ندارند
شریفی یکی دیگر از استادان حق التدریس میگوید که در دوران کرونا و مجازی شدن آموزش ها، استادان حق التدریس از اینترنت رایگان محروم بودند و تنها اعضای هیئت علمی آن را دریافت کردند.
او افزود: نداشتن بیمه مناسب و تامین اجتماعی یکی دیگر از مشکلات استادان حق التدریس بوده که زندگی را با دشواری هایی همراه کرده است.
تامین اینترنت رایگان برای استادان حق التدریس سخت است
صفوی، رئیس کارگروه آموزشهای الکترونیکی وزارت علوم گفت: تامین اینترنت رایگان برای استادان حق التدریس کار سختی است؛ چرا که برخی از آنها چند ساعت در طول هفته تدریس میکنند. برای مثال، برخی از آنها تنها ۲ ساعت و بعضی دیگر همانند اعضای هیئت علمی ۲۰ ساعت آموزش میدهند و فعالیت دارند.
صفوی گفت: وزارت علوم هم از هر روشی برای کمک به اکوسیستم فضای آموزشی کشور استقبال میکند تا مشکلات استادان حق التدریس نیز کم شود.
او میگوید که برخی از دانشگاهها مانند فنی و حرفهای و علمی کاربردی استادان ثابت کم دارند و باید بجای آنها ۵ تا ۶ استاد حق التدریس اختصاص دهند و همینها کار را سخت تر کرده است.
برنامه های وزارت علوم برای ساماندهی استادان حق التدریس
مختار موسوی گفت: بخشهای مختلف وزارت علوم به خصوص مرکز جذب برای ساماندهی تمام استادان حق التدریس دانشگاههای کشور مانند علمی کاربردی، فنی و حرفه ای، پیام نور یا دانشگاههای غیر انتفاعی و دانشگاههای دولتی برنامههای مختلفی دارد که باید آنها را اجرایی کند.
تعداد استادان حق التدریس دانشگاهها زیاد است و آمار دقیقی از آنها در وزارت علوم و ارگانهای دیگر ثبت نشده است اما در دانشگاه پیام نور حدود ۴ هزار استاد حق التدریس وجود دارد که تعداد آنها نسبت به سال گذشته کمتر است.
سرپرست معاونت تأیید صلاحیت مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم ادامه داد: طرح ساماندهی وزارت علوم از تمام استادان حق التدریس باعث امنیت شغلی، تامین معیشت زندگی و ... میشود، البته این موضوع به معنای هیئت علمی شدن آنها نیست، ولی راه را برای آنها تسهیل میکند و از میزان دغدغه هایشان کم خواهد کرد.
گزارش از نادیا عابد
انتهای پیام/
این یک جور برده داری نوین هست به نظرم.
این چه عدالتیه!!!
مدیران دانشگاه آزاد به اساتید رسمی بازنشسته دانشگاه آزاد ، کلاس حق التدریس نمیدهند ! اما برای دوستان بازنشسته خودشون از دانشگاههای دولتی در دانشگاه آزاد تدریس حق التدریس گذاشته اند !
ظلم و بیعدالتی این همه ؟
به اندازه ۱۰ نفر داریم کار میکنیم اما نه بیمه ایم نه حقوق درست وحسابی داریم
کاش فکری به حال ما بکنید
به خدا شرمنده زن و بچه مان هستیم
کم مانده مشکلات دیوانه مان کند