باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه - اعظمی گفت: علی رغم اینکه تدوین نهایی پرونده ثبت ملی آثار در صورت تهیه مستندات کافی بیش از چند روز طول نخواهد کشید، اما زمانی که برای تهیه مستندات پرونده از جمله پلان منزل مرحوم آیت الله نجومی اقدام کردیم، متاسفانه فاقد پلان معماری بود و از آنجایی که خانه آیت الله نجومی به سبک خانههای سنتی ساخته شده و در طی زمان دخل و تصرفات زیادی بنا به نیاز در آن صورت گرفته بود، کار تهیه نقشه و پلان آن بسیار دشوار و زمان بر بود، با این وجود به چند نفر از همکاران فنی ماموریت داده شد که در کوتاهترین زمان این کار را انجام دهند.
خانواده آیت الله نجومی در شروع این برنامه همکاری خوبی با ما داشتند، اما پس از چند روز همکاری خود را قطع کردند که بعدا با واسطه متوجه شدیم که آنها درخواست کرده اند اول مکانی را برای استقرار موقت تا زمان تحویل یک مسکن جدید در اختیار آنها قرار دهند، سپس ما این برنامه را اجرایی کنیم.
تا زمانی که خانه این عالم وارسته ثبت ملی نشود، نمیتوانیم برای برنامههای بعدی که شامل تملک، مرمت و تبدیل آن به موزه نسخ خطی و خوشنویسی است، اقدام کنیم.
در حال حاضر خانواده ایشان درخواست کرده اند که مکانی را برای جابجایی در اختیار آنها قرار دهیم که میراث فرهنگی استان هم قبلا محل کنونی اداره میراث فرهنگی شهرستان کرمانشاه واقع در یکی از بهترین محلات شهر را پیشنهاد داده بود.
از سویی خانواده ایشان درخواست کرده اند که قطعه زمین متروکه که هم اکنون در مجاورت خانه فعلی آنها قرار دارد، ساخته شود و به عنوان مسکن جدید به آنها تحویل گردد که برای این کار از طرف استانداری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بعنوان متولی انتخاب شد.
تازمانی که خانواده آیت الله نجومی همکاری نداشته باشند و نتوانیم نقشه خانه را تهیه کنیم، امکان ثبت ملی آن وجود نخواهد داشت .
انتهای پیام/د