سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راه اندازی صورت فلکی برای پیش بینی بلایای طبیعی توسط چین

چین یک صورت فلکی تشکیل شده از ۳۶ ماهواره را برای بررسی بلایای طبیعی در مدار زمین راه اندازی می‌ کند.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از آی ای؛ کشور چین برنامه‌ای بلندپروازانه برای ساخت مجموعه‌ای از ۳۶ ماهواره در مدار نزدیک زمین دارد که هدف از این برنامه جمع آوری داده‌ها به منظور پیش بینی و نظارت بر بلایای طبیعی است. این پروژه را شرکت Tianjin Satcom هدایت می‌کند و گو جیانچیانگ رئیس این شرکت اعلام کرد که اولین ماهواره از این ۳۶ ماهواره در ماه ژوئن ۲۰۲۲ به فضا ارسال و راه اندازی می‌شود. همه این ماهواره‌ها هم تا پایان ماه می‌ سال ۲۰۲۳ به فضا پرداخت خواهند شد.


بیشتر بخوانید


استفاده از ماهواره‌ها برای جلوگیری از بلایای طبیعی

تنها چین نیست که از ماهواره‌ها برای جلوگیری از بلایای طبیعی استفاده می‌کند. منشور بین المللی فضا و بلایای بزرگ تلاشی بین المللی است که از فناوری‌های فضایی برای کمک به نیرو‌های امدادی و اورژانس در صورت بروز بلایای طبیعی استفاده می‌کند و اکنون ۱۷ عضو و ۶۱ ماهواره در سراسر جهان دارد که برای ساماندهی منابع و تخصص برای واکنش سریع به حوادث فاجعه بار در دسترس هستند. این شبکه در طول ۲۴ ساعت و هفت روز هفته فعال است تا مطمئن شود هیچ فاجعه غیرمترقبه یا بدون کمک رخ نمی‌دهد.

آژانس فضایی اروپا از این ماهواره‌ها به منظور ثبت تصاویر شگفت انگیز از وقایعی مثل طوفان، آتش سوزی وسیع، سیل، زلزله، آتشفشان و حتی لکه‌های نفتی روی اقیانوس استفاده می‌کند.

جیانچیانگ گفت که شبکه ماهواره چین تصاویری با کیفیت بالا ثبت و ارائه می‌کند تا به دانشمندان در تشخیص و تحلیل تغییر شکل‌های زمین شناسی در مقیاس میلی متر کمک کند. این تحقیقان به سنجش و پیش بینی بهتر احتمال وقوع بلایای زمینی مثل رانش و فرونشست کمک می‌کند. او در ادامه گفت که داده‌های ماهواره‌ای همراه با بررسی زمین شناسی و داده‌های پایش شده توسط حسگر‌های زمین دقت و پیش بینی به موقع بلایا را بهبود می‌بخشد و به دولت و مردم امکان می‌دهد زمان بیشتری برای آماده شدن و مقابله با این بلایا داشته باشند.

گفتنی است که چین از آوریل گذشته روی صورت فلکی اینترنتی که از ۱۳ هزار ماهواره تشکیل شده کار می‌کند. این ماهواره‌ها در طیف وسیعی از باند‌های فرکانسی کار می‌کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۲۴ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
بلای طبیعی خود چینه
ناشناس
۲۲:۴۶ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
ما هشت سال از صنعت فضایی ماهواره عقب افتادیم ، من از جناب آقای رئیسی رئیس جمهور محترم و وزرا شون میخوام به امید به خدا و اعتماد به این جوانان این مملکت ، این عقب ماندگی در زمینه فضایی رو جبران کنند و........

با آرزوی موفقیت برای شما ان شاءالله
ناشناس
۲۲:۳۳ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
آقایون چینی محترم شما لازم نکرده کاری به صورت فلکی داشته باشید این ملک خدا دارد. افتاد !
ناشناس
۲۲:۱۰ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
بزرگترین بلایای طبیعی خود چین خفاش خور
حسام الدین
۲۱:۱۵ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
چین ...
بهتره به جای اینکه توی دانشگاه هامون به چیزای معمولا بیخود بپردازیم و رو مخ دانشجو بریم، کارهایی کنیم که همچین بازدهی بالایی داشته باشه. الگو بگیریم. بسه دیگه روش هایی که داره استعداد جوان هامون رو نابود میکنه و نادیده میگیره