به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، هادی زارع زردینی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان یزد گفت: بروسلوز (تب مالت) بیماری واگیردار مشترک بین انسان و دام است که احتمال شیوع این بیماری در فصل تابستان به دلیل افزایش مصرف مواد لبنی بیشتر میشود.
او بیان کرد: طرح رایگان واکسیناسیون بره و بزغاله ضد تب مالت از اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ آغاز شده است و تا پایان فصل تابستان پیش بینی میشود که نزدیک به ۱۰۰ هزار راس دام ضد بیماری تب مالت واکسینه شوند.
زارع زردینی گفت: علائم این بیماری در انسان شامل تب مواج، عرق شدید، سردرد، ضعف، کاهش وزن، افسردگی، درد کمر، پشت و مفاصل است.
او تصریح کرد: افراد از شیر پاستوریزه استفاده کنند و در صورت دسترسی نداشتن به شیر پاستوریزه، شیر فله را قبل از مصرف به مدت یک دقیقه بجوشانند.
معاون سلامت اداره دامپزشکی یزد گفت: در صورت تمایل به مصرف پنیر محلی آن را به مدت دو و نیم ماه در آب نمک ۱۵ تا ۱۸ درصد نمک قرار دهند تا در صورت آلودگی، میکروبهای بیماری از بین برود.
او اظهار داشت: برای پیشگیری از شیوع بیماری تب مالت، دامها را ضد این بیماری واکسینه کنند تا از ابتلا آنها و سرایت بیماری به انسانها جلوگیری شود.
زارع زردینی اظهار داشت: در صورت وجود خراش یا زخم روی دست از شیر دوشی اجتناب کنند.
او گفت: دامداران دام تلف شده، سقط شده و ترشحات رحمی دامهای آلوده را بسوزانند یا به مقدار کافی روی آنها مواد ضد عفونی کننده بریزند و به صورت بهداشتی دفن کنند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی یزد گفت: واکسیناسیون دامها و حذف دامهای آلوده به خصوص آموزش افراد جامعه و دامداران از مهمترین راههای کاهش بیماری در جمعیت حیوانی و انسانی است.
انتهای پیام/ی