سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آلودگی‌های بیولوژیکی در کمین سلامتی جوامع بشری

محقق گروه زیست شناسی دانشگاه اراک، در طرحی پژوهشی به شناسایی عوامل معضل جهانی مقاومت آنتی بیوتیک ها پرداخته است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، امروزه مقاوم شدن باکتری‌ها به آنتی بیوتیک‌ها یکی از بزرگترین معضلات بخش درمان محسوب می‌شود؛ بنابراین ردیابی ژن‌های مقاوم به آنتی بیوتیک در محیط‌های مختلف و عوامل تاثیرگذار بر حفظ این ژن‌ها در باکتری‌ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. تیم تحقیقاتی دکتر مجید کمیجانی، عضو هیات علمی گروه زیست شناسی دانشگاه اراک در پژوهشی به بررسی آلودگی بیولوژکی در زمینه ژن‌های مقاوم به آنتی بیوتیک پرداختند
دکتر کمیجانی اظهار کرد: در این پژوهش حضور ۲۱ ژن مقاومت به آنتی بیوتیک، غلظت ۱۳ فلز سنگین و ۵ نوع آنتی بیوتیک مختلف در ۶ دریاچه و تالاب ایران (زریوار، کیو، سیاه گاو، ارومیه، میقان و مره) بررسی شد. پس از بررسی تالاب‌ها دریافتیم که به دلیل ورود پساب‌ها غلظت بالای آنتی بیوتیکی رخ داده است که در تمام بخش‌های مختلف زندگی انسان موثر خواهد بود.
وی ادامه داد: آلودگی آب‌ها یکی از بزرگترین چالش‌هایی است که بشر با آن درگیر است هر عاملی که موجب برهم زدن اکوسیستم تالاب شود در مقایس‌های بزرگتر نیز موجب ایجاد مشکلات عمده اکولوژیکی می‌شود؛ بنابراین سعی شد طیف متنوعی از تالاب‌ها و دریاچه‌ها مورد مطالعه قرار گیرد.
عضو هیات علمی گروه زیست شناسی دانشگاه اراک در تشریح نتایج این مطالعه گفت: نتایج این پژوهش با روش متاآنالیز با کلیه دیتا‌های موجود در کشور‌های دیگر مقایسه شد. نتایج بیانگر ارتباط آلودگی محیط‌های آبی با فلزات سنگین و حضور ژن‌های مقاومت به آنتی بیوتیک در باکتری‌ها بود. اما نکته قابل توجه اینجاست که غلظت آنتی بیوتیک و ژن‌های مقاوم و میزان فلزات سنگین در برخی از دریاچه‌های کشور ما از میانگین‌های نسبی جهانی نیز فراتر بود.
نتایج این پژوهش ارزنده در ژورنال: pollution Environmental، Q۱،IF=6.97 که از ۱۰ ژورنال برتر طبق رده بندی SJR در زمینه آلودگی است به چاپ رسیده است

انتهای پیام /

برچسب ها: آلودگی ، محیط زیست
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.